top of page

Yoga Weekend in Zeeland

 

Ganga Ma

Mantra's zingen is voor mij het mooiste wat er is: te voelen hoe alles in mij verzacht, mijn hart zich opent, hoe de klank de taal in mijn lijf beweegt en hoe in de klank de stilte zo duidelijk voelbaar is. Samen zingen is nog fijner. Om alle stemmen te horen opgaan in één prachtig bad van geluid is pure magie!

Het samen zingen van mantra en kirtan hoort bij het pad van Bhakti Yoga, de yoga van overgave en liefde. Deze kwaliteiten zijn ook de leidraad in mijn meditatie en asana beoefening. Mijn lessen worden steeds meer verstild en meditatief. De yoga houdingen, en vooral die uit de restorative yoga, zijn voor mij een instrument om te komen tot verzachting en overgave. In deze zachtheid en de open aandacht ervaar ik de ruimte om luisterend aanwezig te zijn en te onderzoeken wie ik werkelijk ben. Hierbij voel ik mij geïnspireerd door de non-duale tradities van India.  

Restorative yoga deel ik graag omdat het een zachte maar krachtige yoga vorm is die helpt om te komen tot verzachting en diepe ontspanning wat maakt dat we meer open aanwezig kunnen zijn.

Na mijn yogadocenten opleiding bij Rob Obermeijer heb ik een aantal jaar les gegeven in Nederland, en daarna ben ik naar India gegaan waar ik advaita filosofie studeer en bijna dagelijks mantra zing met en voor mensen. In de lente en zomermaanden ben ik in Nederland om lessen en workshops te geven. Mijn avonturen in India en de grappige, ontroerende en inspirerende ontmoetingen met de mensen daar deel ik ook graag tijdens een kopje thee na de les.

Corona update:  kijk op  1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

30 juli - 1 aug 2021
Ganga Ma
Mantra & Restorative yoga

Zo verstild als mijn yoga beoefening is, zo luid kan het er soms aan toe gaan tijdens het mantra zingen en de ecstatic kirtan gatherings. En toch komen we uiteindelijk ook daar uit bij de stilte. De mooiste mantra’s heb ik opgenomen en kan je beluisteren op mijn cd ‘Bliss of Being’.

Programma: Mantra & Restorative Yoga 

Het programma is een mix van restorative yoga, meditatief mantra zingen, en meer expressieve 'ecstatic kirtan'. In alle lessen staat verzachting, overgave en moeiteloosheid centraal. Ook zal ik je af en toe toezingen tijdens een kort lig-concertje. Ik neem natuurlijk mijn gitaar en harmonium mee, en ik kijk er erg naar uit je te ontmoeten! 

 

Het is niet nodig om ervaring te hebben. We bouwen alles stap voor stap rustig op, en bewegen samen op een natuurlijke manier van adem naar klank en van doen naar zijn. 

Zingen
Het meditatief mantra zingen of reciteren nodigt je uit om naar binnen te keren en maakt de stilte voelbaar tijdens het zingen. We ervaren het verschil tussen zingen, reciteren en in stilte ‘zingen’. De teksten krijg je op papier. Ik vertel over de betekenis en achtergrond van de sanskrit mantra's. Maar vooral gaan we voelen wat de mantra’s met ons doen. Ecstatic Kirtan is het samen zingen van devotionele liederen, dit kan heel dynamisch en extatisch zijn. Het maakt niet uit of je gewend bent om te zingen of niet, iedereen kan meedoen en we bouwen het zingen langzaam op zodat iedereen de tijd krijgt om zijn of haar stem te openen.

Restorative Yoga
Restorative yoga is een yogavorm die diepe ontspanning en regulering van het zenuwstelsel uitnodigt. Het parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd. Zacht licht, rust, warmte, stilte, omhulling en comfort zorgen ervoor dat ons systeem zich veilig weet en op alle lagen tot diepere ontspanning kan komen. Het lichaam wordt volledig ondersteund door kussens en dekens zodat het moeiteloos 15 minuten in de houding kan rusten. Restorative yoga leert ons het ‘doen’ los te laten en meer te ‘zijn’.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland (4)
Zeeland (7)
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland (1)
Zeeland V (59)
Zeeland V (24)
Zeeland retreat in de natuur
Zeeland V (70)
Wellness yoga weekend
Zeeland-V (113)
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland (2)
Zeeland-V (57)
Zeeland V (26)
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.


Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page