top of page
My Own Retreat.png

20 -22 september 2024
Yogameditatie & mantra zingen

Verzachting, overgave & Moeiteloosheid

Do not feel you need to fill the silences;
rather, allow the sound to evoke silence,
to remind you of the way silence
is humming with peaceful aliveness.”
- Lorin Roche

Dit weekend beleef je een fijne mix van zachte yogameditatie,
ademmeditatie, meditatief mantra zingen, en een expressieve 'ecstatic kirtan'.
In alle lessen staan verzachting, overgave en moeiteloosheid centraal.

 

Asana
Je krijgt alle tijd om in een houding te zinken, je lichaam werkelijk te voelen
en je adem vrij te laten worden. Je leert hoe yoga houdingen een instrument kunnen zijn om te komen tot een meditatieve zachtheid en open aandacht waarin je steeds meer de ruimte ervaart om luisterend aanwezig te zijn. Het verwelkomen van sensaties zonder dat je er woorden of betekenis aan geeft maakt de ervaring in elk moment zoveel rijker en vrijer. Gebieden van spanning en verharding kunnen in deze liefdevolle aandacht eindelijk écht verzachten. Het leven wordt steeds levendiger en je zult steeds helderder kunnen zien wie je wérkelijk bent. Dit is voor mij toch wel het grootste geschenk van yoga, dat het je steeds meer inzicht kan geven in je ware natuur. Niet alleen in het begrijpen, maar juist ook in het belichaamd ervaren.

 

Mantra en Kirtan
Het mantra zingen is meer meditatief, en met kirtan is het feest! Ik geef je graag de ervaring van het samen in de stilte van de ochtend mantra’s te chanten. Je krijgt de Sanskrit teksten op papier uitgereikt en je leert iets over de betekenis van wat we zingen of reciteren. We zullen ook een mantra gebruiken in stilte, in combinatie met de adem. Tijdens het dynamische en meer uitbundige kirtan zingen neem ik je mee op het pad van bhakti yoga. In een extra lange eindontspanning kan je genieten van de prachtige live gezongen mantra’s. Ik neem natuurlijk mijn gitaar en harmonium mee en ik kijk er erg naar uit om samen te zingen.

 

Meditatie en Stilte
Dit weekend kun je genieten van de schoonheid van de eenvoud van de Stilte. Van het gewoon zijn met de adem en alles wat zich verder aandient in de aandacht. Meditatie en stilte zijn vervlochten in alle lessen. Ook tijdens de momenten waarop er geen lessen zijn kun je er voor kiezen om die tijd in meditatieve stilte door te brengen.

 

Welkom!
Je bent welkom precies zoals je bent. Er is ruimte om vragen te stellen, te delen, te vieren en stil te zijn. Meer op je zelf of juist samen. Het is niet nodig om ervaring in yoga meditatie of zingen te hebben. Stap voor stap neem ik je op een natuurlijke manier mee van adem naar klank, van klank naar stilte en van doen naar zijn. Als je al langer yoga en meditatie beoefend zul je in dit weekend zeker je beoefening kunnen verdiepen en verrijken.

IMG_7011_edited.jpg

Ganga Ma

"Samen mantra's en kirtan zingen is voor mij het mooiste wat er is. Het
verzacht en opent mijn hart en maakt de diepte van onvoorwaardelijke stilte zo duidelijk voelbaar. Het maakt dat ik me verbonden weet, zonder woorden en verhalen. Het is zo eenvoudig, en groots tegelijk.

 

Ik voel mij geïnspireerd door de non-duale en devotionele tradities van India en de yoga van het Kashmir Shaivisme. Klank brengt me naar stilte, en het oefenen met het lichaam laat me zien dat wat ik werkelijk ben zoveel ruimer is.

 

Na mijn 4 jarige hatha yoga docentenopleiding bij Rob Obermeijer heb ik een aantal jaar lessen gegeven in Nederland voor ik naar India ging om advaita (non-duale) filosofie te studeren en bijna dagelijks mantra met en voor mensen te zingen. Ik heb een aantal mantra cd’s uitgebracht die je kan beluisteren op Spotify.

 

In mijn lessen zul je aspecten proeven uit de bijscholingen die ik volgde op het gebeid van kashmir yoga, restorative-yoga en yoga-nidra. Yantra’s schilderen is een andere passie van me, net als werken in mijn groentetuin en het maken van lange wandelingen. Over mijn leven in India en de grappige, ontroerende en inspirerende ontmoetingen met de mensen daar deel ik ook graag met jou tijdens een kopje thee na de les." 

Ganga Ma

"De manier waarop Ganga ruimte geeft aan stilte is zo

krachtig. Wat je deelt is de perfecte integratie van kirtan, bhakti yoga en non-
dualiteit. Het voelt als één lange diepe meditatie."

Ed

"Het is prachtig hoe je kan zingen met zo’n gevoel van extase
terwijl de stilte tegelijk zo voelbaar is."

Anna

"Je stem voelt zo puur, en dat bedoel ik op een diepe manier;
zacht, rustgevend, en alsof er niets staat tussen de oorspring van klank en
haar expressie. Zo veel liefde in je klank." 

 

David

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page