top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

Ingrid Groot

Corona update: Kijk op 1,5 meter retraites voor de actuele overheidsinstructies, en de aanpassingen in onze accommodaties en programma's.

De eerste keer dat ik een Yin Yoga les deed was ik verkocht. Ik wist het: dit is het! M’n lichaam voelde het als het ware, ik kon en mocht helemaal ontspannen. Het maakte mijn yoga-ervaring compleet.

 

Ik was al 25 jaar bezig met yoga: lessen, opleidingen, retraites. Het was vooral de actieve – Yang – yoga waar ik kennis mee maakte en waar ik van genoot. De inspanning bood me ontspanning. Yin Yoga deed er nu een schepje bovenop: ik mocht ontspannen door ontspanning.

Naast wekelijkse Yin Yoga lessen verzorg ik de Yin en ook Yang yoga en coaching bij diverse retraites in het buitenland. Ook verzorg ik de (verdiepings-) trainingen zoals De Essentie in Yin yoga en verdiepingstraining Yin yoga & Self healing op diverse plekken in het land.

Maar voornamelijk houd ik mij bezig met Yin yoga docentenopleidingen. Zo ben ik hoofddocent bij de Yin Yoga Docentenopleiding bij Yogadreams in Zaandam, Noord-brabant en Maastricht.

14 - 16 aug 2020
Yin Yoga 

Een van m’n andere grote passies is reizen. Dat heeft me prachtige ervaringen en inzichten gegeven die hun effect hebben op m’n yin yoga en coaching. Mijn reizen brachten me onder andere naar Guatemala, waar ik een tijd bij de Maya’s leefde en kennis mocht maken met de ongelofelijke kracht van het sjamanisme. De Aboriginals in Australië leerden me over het land en vooral over het stil Zijn. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben me de oerkracht laten zien. De Spanjaarden de passie voor het Flamenco dansen. En de Canadese Indianen hun creativiteit en rituelen.

Programma: Yin Yoga

In relatie met het fysieke, mentale en emotionele lichaam

Yin is de compagnon van yang

Yang is actief en ritmisch bewegen, in spanning de spieren stretchen. Bijna alles wat we doen in het leven is Yang georiënteerd, druk bezig zijn is vaak hoe ons leven eruitziet. Soms hebben we het zelf niet eens meer door!! Het lijkt wel of het zo hoort.

Dan is dit het ultieme moment om ook de yin kant van het leven te ervaren. De rust en ontspanning. Zo ligt de focus in de yin yoga op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven. En ook het creëren van ontspanning in het (energie)lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Yin yoga ziet als het ware wat jij niet ziet.

We herstellen de balans tussen yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en hernieuwde kijk op het leven. Alle houdingen zijn heel goed te doen en voor iedereen te volgen. 

Lichaam, geest en spirit

We werken met de Yin yogaoefeningen, meditatie, visualisatie en muziek. Dit alles hand in hand met de drie energetische lichamen waar een mens uit bestaat, het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Het een kan niet zonder de ander en het beïnvloedt elkaar ook op een mooie manier.

De yin yoga helpt je vertraging te ervaren en daarmee dichter bij je kern te komen en de relatie met jezelf te versterken. Yoga ziet als het ware wat jij niet ziet -) Met de Yin yoga houdingen breng je niet je lichaam in een houding, maar gebruik je de houding om meer in je lichaam te komen. Super ontspannend, uitnodigend en helemaal voor jezelf. 

Yoga is het leven - alles inclusief...  

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland yoga
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland accommodatie
Yin Yoga ontspanning
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Ingrid Groot
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland haardvuur

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page