top of page

Yoga Weekend in Zeeland

 

Ingrid Verhagen

Corona update:  kijk op  1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

“Your body is your Home. Make yourself comfortable” – Ingrid Verhagen

Als klein meisje hield ik al van bewegen: dansen, turnen en elastieken. Ik geloof dat ik niet veel tijd op de bank heb doorgebracht. Op mijn 18e stapte ik met al mijn enthousiasme op de trein naar Italië om daar gedurende de zomer op een camping te werken en aerobics les te geven. Tijdens mijn studie vond ik de ideale bijbaan door aerobics, steps, en bodyshape lessen te geven. 

Toen ik eenmaal slaagde voor mijn studie Europese Studies, leek het tijd voor het “echte leven” en een “echte baan” en werd bewegen iets dat ik alleen nog voor mezelf deed. Ik had geen tijd meer voor mijn lessen en ging hardlopen. Totdat ik in 2006 een kruisbandoperatie onderging. Doordat mijn ene been veel strakker geworden was dan mijn andere, was mijn balans weg en werd hardlopen lastig. 

Een vriendin raadde mij yoga aan. In het begin was ik erg sceptisch. Ik vond yoga saai en de houdingen nogal raar. Ik wilde eigenlijk vooral weer kunnen rennen, maar mijn yoga leraar zei: “Wacht maar af, na een tijdje neemt je noodzaak om te rennen af”. En hij kreeg gelijk! Waar hardlopen een heerlijke uitvlucht was om de stress van mijn dag los te laten, werd yoga nog veel meer dan dat. 

14-16 mei 2021
Ingrid Verhagen.jpg
Strala Yoga

Elke keer als ik oefen leer ik niet alleen stress los te laten, maar ook beter mijn grenzen te voelen, beter naar mijn lichaam te  luisteren, vanuit mijn midden te bewegen, geduldiger te zijn, meer te genieten en mijn energie efficiënter te gebruiken, terwijl ik stapje voor stapje meer kan. Zo sijpelt yoga door in de rest van mijn leven en helpt het me ook als ik niet op mijn mat sta. 

Ontspannen, verzachten, bewegen vanuit rust, nieuwsgierigheid en openheid in plaats van stress. Er ging een “nieuwe” wereld voor me open, die tegelijkertijd ook heel vertrouwd was. Ik kwam weer terug in het NU, genietend van het moment, net als toen ik klein was. 

Uiteindelijk zit alles wat je nodig hebt al in jezelf, rustig te wachten tot jij al dat moois de tijd en ruimte geeft. 

Want als je bent, dan word je vanzelf.

Programma: Strala Yoga 

Rustige Flow Yoga met een vleugje Tai Chi 

De sterkste versie van jou is zacht” – Strala Yoga

Strala yoga brengt de houdingen van yoga in beweging door middel van de wijsheden uit oa. Tai Chi. Het begint met een mindset die zegt “de beste manier om iets te bereiken, is om te genieten van de weg ernaar toe.”

Het gaat niet om de houdingen of hoe iets moet, maar over wat een beweging voor jou doet. En dat kan voor iedereen anders zijn en verschillen van moment tot moment. Iedereen is welkom! Genieten is het doel. 

Bij Strala zeggen we altijd: als je kunt ademen kun je yoga doen!

Je leert je ademhaling te verbinden met je lichaam. Je vertraagt en verzacht, zodat je beter kunt voelen en luisteren naar wat er in je lichaam gebeurt. Je laat stress los en vindt de rust om je eigen unieke flow de ruimte te geven. 

Kortom, Strala is een bewuste, duurzame manier van bewegen waar je van gaat stralen!

Wat ik misschien wel het mooiste vind aan deze manier van bewegen is dat het me heeft geleerd dat ik het waard ben om te genieten. 

Ik hoor regelmatig van mijn yogi’s dat mijn stem alleen al ze een rustig gevoel geeft en dat mijn duidelijke aanwijzingen ervoor zorgen dat ze soms met hun ogen dicht mee kunnen doen. Ze vinden het fijn dat ze niet lenig hoeven te zijn en dat ze helemaal zichzelf mogen zijn. Ik geniet zelf altijd enorm van de schouders die ik steeds meer zie ontspannen, de glimlach die hier en daar op een gezicht verschijnt en de verbazing dat zachtheid zo krachtig kan zijn. 

Op vrijdagavond focussen we op RUST. Op zaterdag zoeken we RUIMTE op en op zondag stap je als vanzelf in je NIEUWE ENERGIE. 

Kom je mee genieten?

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Yoga namasté
Zeeland tuin
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.


Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page