top of page
Ingrid
Zomerse salade
Ingrid
Yoga in de tuin
Hiking
lac de devesset
Ingrid
Tijd voor jezelf
23-30 sept 2017
Yin Yoga

Yoga-Week in Frankrijk

Ingrid Groot

De eerste keer dat ik een Yin Yoga les deed was ik verkocht. Ik wist het: dit is het! M’n lichaam voelde het als het ware, ik kon en mocht helemaal ontspannen. Het maakte mijn yoga-ervaring compleet. Ik was al 25 jaar bezig met yoga: lessen, opleidingen, retraites. Het was vooral de actieve – Yang – yoga waar ik kennis mee maakte en waar ik van genoot. De inspanning bood me ontspanning. Yin Yoga deed er nu een schepje bovenop: ik mocht ontspannen door ontspanning.

Inmiddels geef ik als (inval)docent bij verschillende studio’s Yin Yoga, Yin/Yang Yoga, stress relief, mindful yoga & meditatie -les. En verzorg de Yin Yoga en coaching bij diverse retraites in het buitenland. Daarnaast werk ik al jaren als freelance projectmanager in de communicatiebranche en momenteel bij Yogadreams in Zaandam.

De combinatie van de verschillende opleidingen op het gebied van therapie/coaching, Yoga en het werken in de communicatiewereld is voor mij zeer verhelderend.

Een van m’n andere grote passies is reizen. Dat heeft me prachtige ervaringen en inzichten gegeven die hun effect hebben op m’n yoga en coaching. Mijn reizen brachten me onder andere naar Guatemala, waar ik een tijd bij de Maya’s leefde en kennis mocht maken met de ongelofelijke kracht van het sjamanisme. De Aboriginals in Australië leerden me over het land en vooral over het stil Zijn. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben me de oerkracht laten zien. De Spanjaarden de passie voor het Flamenco dansen en de Canadese Indianen hun creativiteit en rituelen.

 

Ik kijk er naar uit tijdens deze yoga-reis mijn kennis, inzichten en passie voor yoga met jou te delen.

Programma: Yin Yoga

In relatie met het fysieke, mentale en emotionele lichaam

Als je op zoek bent naar een fantastische yoga vakantie, dan is dit de plek waar je wilt zijn.

 

Deze inspirerende yin yoga retraite wordt gegeven op een wel heel bijzondere plek in de Ardèche in Frankrijk. Omgeven door weidsheid en de bergen kun je dagelijks genieten van een Yin yoga sessie, soms begeleid door muziek en soms omhuld in de stilte.  Je kunt kiezen om zelfs een Yin yoga sessie te beleven in het mystieke ochtendgloren bij zonsopgang, maar uitslapen mag ook. Het motto is: Alles mag - niets moet.

 

Yin yoga als extraatje tijdens je vakantie in de natuur!

Op vakantie is er ruimte voor ontspanning. Een vakantie met de toevoeging van Yin yoga geeft extra ontspanning, waardoor je nog meer ruimte voor jezelf creëert in het moment en daarmee in het dagelijks leven.

 

Yin is de compagnon van yang. Yang is actief en ritmisch bewegen, in spanning de spieren stretchen. Bijna alles wat we doen in het leven is Yang georiënteerd, druk bezig zijn is vaak hoe ons leven eruitziet. Soms hebben we het zelf niet eens meer door!! Het lijkt wel of het zo hoort.

 

Daarom is dit het ultieme moment om ook de yin kant van het leven te ervaren. De rust en ontspanning. Zo ligt de focus in de yin yoga op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven.  En ook het creëren van ontspanning in het (energie)lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Yin yoga ziet als het ware wat jij niet ziet.

 

De yin yoga helpt je vertraging te ervaren en daarmee dichter bij je kern te komen en de relatie met jezelf te versterken. Met de Yin yoga houdingen breng je niet je lichaam in een houding, maar gebruik je de houding om meer in je lichaam te komen. Super ontspannend, uitnodigend en helemaal voor jezelf.

We herstellen de balans tussen yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en hernieuwde kijk op het leven. Alle houdingen zijn heel goed te doen en voor iedereen te volgen. Naast Yin yoga oefeningen werken we ook met meditatie, visualisatie en muziek.​

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

We starten zaterdag rond 18 uur met de opening voor alle deelnemers. Na aperitief en diner komen de verschillende groepen met hun docent bij elkaar voor introductie en kennismaking.

Het programma wordt ter plekke bekendgemaakt, vindt binnen en buiten plaats en wordt aangepast aan het weer en (wandel)excursies. Globaal ziet elke dag er als volgt uit:

 

07.30 - 08.30u yoga / meditatie (open)

08.30 - 09.30u ontbijt

10.00 - 12.00u les (besloten)

12.30 - 13.30u lunch

13.30 - 18.30u vrije tijd of excursie

18.30 - 20.00u diner

20.30 - 22.00u avondprogramma (open)

 

Elke dag begint met een yoga of meditatie les, die voor iedereen toegankelijk is. De verdiepende workshop van jouw docent is in de morgen (of middag) en de rest van de dag is vrij. 's Avonds is er weer een open workshop voor alle deelnemers, dit kan ook een dans of muziekavond zijn.

 

Doe mee aan de les die bij jou past. En als je even meer zin hebt in rust, natuur of iets anders dan sla je gewoon een keertje over.

 

Vrije tijd

Op deze prachtige locatie is het een week leven als God in Frankrijk in de Franse nazomer. Je kunt mooie wandelingen maken, tenissen, zwemmen in het meer, genieten van massages, zonnebaden op de weide of lekker onderuit op het terras met een boek.

 

Wandelen kan op eigen gelegenheid met kaart of op bewegwijzerde routes of met de groep. Je kunt hier ook paardrijden. 

 

Massage behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseurs. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement

Speciaal voor mensen die mee gaan om te relaxen en weinig of geen behoefte hebt aan workshops (bijvoorbeeld reis partners). Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops 's ochtends en 's avonds.

Ter plekke mag je dit nog uitbreiden tot volle deelname.

Open workshops

Deze extra workshops geven jouw vakantie een veelzijdig karakter. Ook zijn er extra activiteiten zoals bijvoorbeeld een dans-avond en een kampvuur. 

 

Alle aanwezige docenten geven een groepsworkshop, zodat je ook van hun lessen kunt proeven. Je kunt nu alvast meer lezen over het Mindfulness programma dat wordt gegeven van Saskia Beugel

Ons verblijf in Frankrijk

"Domaine La Vie Tara", het oude buitenverblijf van een klooster uit 1928,  ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorp Lalouvesc op een eigen terrein van 2 hectare. Dit gezellige bergdorpje ligt in het glooiende landschap van de Ardèche, op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique'. Het wordt hier niet te heet in de zomer maar door de zuidelijke ligging zeer is het zeer aangenaam met veel zonnige dagen in de voor- en nazomer. 

 

In de zogenaamde groene Ardèche kom je weer op adem. Door de hoogte is de lucht is er uitermate zuiver en een prettige bijkomstigheid is dat er door de hoogte geen overlast is van vervelende stekende insecten. Deze plek is omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied met veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers "Domaine La Vie Tara" variëren van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Het liefst dekken we een lange tafel in de tuin  zodat we kunnen genieten van het eten én de buitenlucht. 

 

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden worden bereid van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. Er worden zoveel mogelijk groenten en verse kruiden geserveerd uit eigen moestuin. In de zomer en herfst gaat de chef erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit wordt verwerkt tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. Wat is er nou lekkerder dan eten wat ’s middags geoogst is en dezelfde avond op het bord ligt?

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven. 

 

In de natuurrijke heuvelachtige omgeving met vele smalle wegen en bospaden kun je uitgebreid wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Er is dichtbij een meertje waar we kunnen zwemmen, er zijn twee tennisbanen en een jeu de boules, en in de directe omgeving zijn er ook mogelijkheden tot zeilen, kanoën, paardrijden en golf. 

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele pelgrimgangers. Het dorpje zelf is dus zeker ook de moeite waard om te gaan verkennen

Vanuit een open sfeer, in verbondenheid met de natuur en de omgeving, is dit de ideale plek voor activiteiten gericht op persoonlijke groei, ontwikkeling en ontplooiing. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Omgeving & Bereikbaarheid

Het het liefelijke Lalouvesc in de Franse Ardèche ligt op 980 km van Utrecht. De route gaat via Luxemburg, dan  de Route du Soleil tot voorbij Lyon. Vervolgens is het nog een uurtje over de provinciale weg.

 

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Zodra je aanmelding rond is, krijg je toegang tot onze carpool pagina waar je de mogelijkheid hebt om zelf een lift naar Lalouvesc te regelen. Geef aan of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen, of geef het aan als je hier graag hulp bij krijgt.

De zogenaamde groene Ardèche, het noordelijke Ardèche gedeelte in het zuiden van Frankrijk, is nog niet zo bekend bij iedereen. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes met inspirerende vergezichten. Je kunt hier wandelen over meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes, en tijdens je tocht kun je snoepen van de overvloed aan bosbessen.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, een verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

12 km: Ardèche dorp in miniatuur "Col du Buisson"

18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

25 km: Safaripark Peaugres

Inschrijven

Aanmelden doe je via de website. Klik op aanmelden, vul het inschrijvingsformulier in en verstuur. Vervolgens ontvang je een bevestiging en na ontvangst van je aanbetaling van € 150 is de boeking van je vakantie rond. Het restant verwachten we vier weken voor aanvang. 

De tarieven vooor deze Yoga-week variëren van 580€ tot 970€, afhankelijk van jouw kamer voorkeur. Er zijn standaardkamers met gedeeld sanitair en kamers met een eigen badkamer, ook is het mogelijk om met je eigen camper of tent te komen.

Dit programma gaat door bij 10 deelnemers en max 20 personen. Bij annulering door ons, krijg je de (aan)betaling direct retour. Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

bottom of page