top of page
vondelpark2_edited_edited.png
My Own Retreat.png

19 -21 april 2024
Yin & Yang

Hervind je innerlijke balans 

Jeanine Smit
Heb jij ook het idee dat
de balans bij jou soms zoek is?

Ben je enkel in doe-modus en vind je het lastig om tot rust te komen? Of ben je uitgeblust en heb je moeite in actie te komen? Dan is dit balans weekend voor jou een aanrader. Met Yin Yang yoga, mindful wandelen in de natuur, heerlijk vegetarisch eten en ontspannende massages en andere wellness opties kan je weer helemaal in balans komen.

 

Alles in ons leven draait om de juiste balans van Yin en Yang. Met de juiste combinatie van Yang -actie en doelgericht- en Yin – zachtheid en overgave- creëer je innerlijke balans. Yang en Yin, inspanning en ontspanning, mannelijk en vrouwelijk, licht en donker, warm en koud … het is onmogelijk om te kiezen voor het een of het ander. Ze houden elkaar nl in evenwicht. Vaak komt het voor dat één van de twee krachtiger is dan de ander waardoor we in disbalans raken. Een disbalans kan zich uiten op mentaal, emotioneel of fysiek vlak.

 

Yoga kan helpen naar binnen te keren en te reflecteren op waar je disbalans in jezelf en in je leven ervaart. Daarnaast kan je yoga inzetten om je balans te hervinden. Yin Yang yoga vormt de basis van de yogalessen dit weekend. Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve kant van yoga, en yang de mannelijke, actieve op spierkracht gerichte kant van yoga. Door te spelen met de complementerende kwaliteiten van yin en yang creëren we innerlijke balans.

 

In Yin Yang yoga zijn de yang houdingen en bewegingen meer gericht op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, terwijl de yin houdingen meer gericht zijn op het bindweefsel, de gewrichten en het herstel van de energiestroom door de meridianen. Yang geeft je uitdaging en energie en yin brengt rust en verstilling.

 

We beginnen het weekend met een heerlijk ontspannende Yin les om de drukte van de week achter ons te laten.  Zowel op de zaterdagochtend als op de zondagochtend is er een uitgebreide Yin Yang les. Verder is er een optie om mee te doen aan een vroege zachte yang les om energiek de ochtend in te stappen en/of aan een mindful wandeling mee te doen op de zaterdagmiddag. Zaterdagavond verstillen we weer met Yin yoga om relaxed de nacht in te gaan.

 

Klinkt dit alles jou als muziek in de oren? Meld je dan hier aan.

IMG_7011_edited.jpg
Jeanine gomukhasana cropped.jpg

Jeanine Smit

Mijn yoga pad begon in 2005 in Suriname. Komend uit de actieve wereld van hardlopen voelde ik me aangetrokken tot Ashtanga yoga, een actieve en veeleisende vorm van yoga. Ik omschrijf mezelf

graag als ‘niet-yogamonogaam’ omdat ik na een aantal jaren merkte dat enkel Ashtanga yoga ‘te Yang’ was voor mij en dus omarmde ik ook Yin yoga en hervond ik mijn zachtere compassievolle kant.

 

In 2019 maakte ik kennis met Aerial yoga en daarin vind ik heel veel vrijheid en vreugde. Ook ben ik een fan van Hot Hatha omdat de intensiteit van de warmte mij direct terugbrengt naar de warmte van het tropische Suriname waar ik opgroeide en het merendeel van mijn leven woonde.

 

Ik heb dan ook een grote verscheidenheid aan yoga opleidingen voltooid. Als basis een solide Hatha yoga opleiding. Maar daarna volgde al snel een Ashtanga opleiding, een Yin yoga opleiding, Aerial

yoga en Aerial yin, I-rest yoga nidra, Tapasya Hot yoga, en een Mindfulness opleiding (MBSR)

 

Ik begon met yogales geven omdat ik zo graag mijn liefde voor yoga en alles wat het mij gebracht heeft met anderen wilde delen. Sinds 2016 woon ik in Nederland en heb ik bij verschillende yoga

scholen, eerst in Den Haag en Zoetermeer en nu in Utrecht, les gegeven.

 

Mijn lesstijl omschrijf ik als zacht, vriendelijk, creatief, soms uitdagend en vaak speels. En hoewel ik duidelijke aanwijzingen geef om je in de houding te brengen, blijft mijn focus op hoe de houding voor jou werkt en hoe het voelt in plaats van hoe het eruit “hoort” te zien. Ik nodig je graag uit om zelf te ontdekken en ervaren hoe yoga in jouw lichaam werkt en om jezelf en je lichaam beter leren kennen door yoga.

 

Vriendelijkheid, compassie en acceptatie zijn de basis van mijn yoga beoefening, mijn lesgeven en hoe ik in het leven sta in het algemeen. Mijn favoriete quote is dan ook:

 

“In a world where you can be anything, be kind”.

 

Dit Yin Yang weekend is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren yogi’s.

"Jeanine is een bijzondere yoga lerares, niet zo maar één. Haar stem, uitleg,

uitdagende, maar ook extreem ontspannende lessen maken dat ik tegenwoordig elke maandagochtend naar haar les kom om de week goed te starten met een

betere mindset!

Haar prettige uitleg en expertise over de oefeningen die we doen zijn ontzettend fijn en waardevol. Iets wat ik de rest van de week mee neem, het blijft niet alleen op mijn yogamat. Maandagochtend was altijd mijn vaste hardloopochtend, maar ik heb deze ingewisseld voor Jeanine en het bevalt me uitstekend. "

 

- Lin

"Nog nooit heb ik een yogales zo trouw gevolgd als de yin-yang yoga van Jeanine. Haar lessen voelen als heel compleet en evenwichtig. Jeanine speelt in op de seizoenen en verweeft veel wijsheid over het lichaam, energie en het leven in haar lessen, gecombineerd met een vleugje humor en relativeringsvermogen. Ze leert me met meer mildheid en vriendelijkheid naar mezelf te kijken, beter te voelen wat er speelt en wat ik nodig heb. Het houdt me in evenwicht, ook op de momenten dat het leven een uitdaging is."

 

- Anneriet

"Sinds een half jaar volg ik de fijne yin-yang yogalessen van Jeanine met veel plezier.

Ik doe al ruim 20 jaar aan yoga en Jeanine is één van de beste docenten die ik heb gehad. Ze is zeer ervaren, weet wat ze doet en houdt rekening met mensen die nieuw zijn, minder lenig zijn of blessures hebben. Elke les is anders en altijd toegankelijk voor beginners en gevorderden. Hier en daar met een grapje en wat

spirituele levenswijsheid. Ik probeer geen les te missen!"

 

- Martine

"Nog nooit heb ik een yogales zo trouw gevolgd als de yin-yang yoga van Jeanine. Haar lessen voelen als heel compleet en evenwichtig. Jeanine speelt in op de seizoenen en verweeft veel wijsheid over het lichaam, energie en het leven in haar lessen, gecombineerd met een vleugje humor en relativeringsvermogen. Ze leert me met meer mildheid en vriendelijkheid naar mezelf te kijken, beter te voelen wat er speelt en wat ik nodig heb. Het houdt me in evenwicht, ook op de momenten dat het leven een uitdaging is."

 

- Anneriet

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page