Yoga-Weekend in Zeeland 

Corona update: Kijk op 1,5 meter retraites voor de actuele overheidsinstructies, en de aanpassingen in onze accommodaties en programma's.

Manon Simonis 

Je kunt jezelf helen. Daar geloof ik sterk in. Wat je ervoor nodig hebt, is het bewustzijn dat je lichaam & geest één zijn én een echt contact met je eigen innerlijke kracht en mogelijkheden. Yoga is wat mij betreft de sleutel daartoe.

 

Ik zie het als mijn roeping om met liefde en compassie yoga als levensstijl te delen aan mensen. Juist door persoonlijke aandacht voor wat iemand bezighoudt of juist tegenhoudt kan ik mensen helpen hun eigen kracht weer te vinden en actief zelf aan de slag te gaan zich beter te gaan voelen. Die persoonlijke benadering is iets wat studenten me vaak teruggeven als een waardevolle ervaring tijdens mijn togasessies.

Zelf ben ik een toegewijde beoefenaar en senior leraar van de traditionele Ashtanga Vinyasa Yoga (Primary and Intermediate Series) gecertificeerd door de Yoga Alliance (E-RYT 500) en daarnaast heb ik verdieping en studie gevolgd in Yogatherapie in de Krishnamacharya traditie. In 2006 heb ik Yogaplace Sittard geopend, in 2010 gevolgd door Yogaplace Maastricht, sinds 2015 is er ook een Yogaplace locatie in Urmond en recentelijk ook in Roermond.

In de afgelopen 17 jaren heb ik over de hele wereld gestudeerd bij ervaren leraren, waaronder bij mijn leraar Sri K. Pattabhi Jois, Nancy Gilgoff, Petri Raisanen, Brian Cooper, David Williams, Lino Miele, Paul Dallaghan, David Swenson, Radha en Pierre, Luke Jordan, Richard Freeman, Ron Reid, Rolf Naujokat, Clayton Horton en Kristina Karitinos-Ireland.

 

Mijn grenzeloze passie voor yoga maakt dat ik mijn kennis, ervaring en inzichten voortdurend blijf verdiepen en uitbreiden. Dat doe ik door mijn dagelijkse practice, zelfreflectie en overgave aan alles wat er is. Ook help ik mensen voornamelijk individueel met Yogatherapie en Ademtherapie om meer te ontspannen, in balans te komen en te leren wat je lichaam en geest nodig hebben om vaak ‘vage’ klachten te verhelpen en dan te voorkomen. 

10 - 12 juli 2020
Ashtanga Vinyasa Yoga  in Yin energie

Programma: Ashtanga Vinyasa Yoga in Yin energie

Persoonlijke aandacht vanuit zachtheid en toewijding! 

Iedereen is uniek en daarom is een individuele benadering vanuit een kalme en liefdevolle aanwezigheid altijd belangrijk. Door persoonlijke aandacht en het aanvoelen van jouw energie, kan ik je begeleiden naar een verdieping in je yoga practice. Daarbij zoek ik altijd naar de juiste balans tussen inspanning en overgave, die voor elke persoon anders is. Ik help je graag om de mogelijkheden van yoga te ontdekken en creëer daarbij de ruimte die jij nodig hebt voor jouw yoga practice.

 

Vanuit het Ashtanga Vinyasa Yoga principe breng ik yin energie in een yang gebaseerde practice. Met liefde, geduld en discipline daag ik jou uit om naar je diepe innerlijke zelf te kijken. Door deze zelfreflectie te ontwikkelen kan het geloof in jezelf en de verbinding met alles om je heem weer gaan groeien. Zo ontwikkel jij de vrijheid, balans en kracht om bewust zelf sturing te geven aan je leven. Alleen zó kun je de vele dimensies van yoga volledig ervaren.

 

Het weekend is voor alle niveaus toegankelijk (Engels en Nederlands talig), beginnend en meer ervaren Ashtanga yogi's. Ook wanneer je op een veilige manier in contact wilt komen met Ashtanga Vinyasa yoga. 

Dit retreat is vooral geschikt voor mensen met een bereidheid om naar binnen te kijken en vandaaruit weer te gaan stralen naar buiten toe. Ben je er bij? 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Yoga namasté
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Ontspannen tijdens yoga weekend
retreat accommodatie woonkamer
Zeeland haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

My Own Retreat is een initiatief van FIT body & mind. Met 10 jaar ervaring in het organiseren van "well-being retreats" geeft zij hiermee een platform aan yoga studio's en docenten om hun eigen yoga retreat neer te zetten. Docenten kunnen zich hierdoor helemaal richten op een eigen invulling voor het yoga programma, zonder afleiding van de planning en organisatie van een retreat.   Hieronder enkele voorbeelden uit het retreat aanbod van  FIT body & mind:

mindful sports
Meditatie
Massage Cursus
Tai Chi / Qi Gong
HSP
Yoga
Show More