top of page
My Own Retreat.png

18 -20 oktober 2024
Yin Yoga, Yoga Nidra & Cacao
In verbinding met jezelf

Jeannette de Jaeger

Behoefte aan rust en ruimte?

Dit weekend is helemaal voor jou. Waarin jij centraal staat. Naast de yogalessen, yoga nidra en de cacao ceremonie is er volop tijd en ruimte voor jezelf. Laat je naast het programma verder inspireren door de fijne plek, het lekkere eten en de mooie omgeving. 

 

Het programma is een samensmelting van yin yoga, yoga nidra en een cacao ceremonie. 

 

Laat je in het weekend meenemen op reis naar binnen.

 

Yin Yoga

Bij het beoefenen van yin yoga ligt de aandacht in de houdingen op het beter laten stromen van levensenergie door je lichaam heen. Tijdens de houdingen word je uitgenodigd om met je aandacht naar binnen te keren. Yin Yoga is een zachte meditatieve yogavorm met vooral liggende en zittende houdingen waarin je langer verblijft. Hierdoor kun je steeds meer ontspannen en mag je alles van je af te laten glijden om zo tot jezelf te komen. De rust zal over je neerdalen waardoor er ruimte voor verstilling ontstaat. 

 

Yoga Nidra

In de sessies Yoga Nidra (geleide meditatie) wordt je middels visualisaties door verschillende fases geleid. Je richt je aandacht onder andere op je ademhaling en het ervaren van je lichaam. Het brengt je in een droomstaat. Omdat je met je aandacht naar binnen keert brengt het je in een diepe staat van ontspanning wat helend werkt op de algehele gemoedstoestand. Yoga Nidra heeft o.a. een herstellend effect op je zenuwstelstel.

 

Cacao

Pure cacao is een superfood, 100% biologisch en zit vol magnesium en antioxidanten. Door de hoge dosis magnesium ontspannen je spieren en het bindweefsel beter, wat heel fijn is bij het beoefenen van yin yoga. Je kunt van de cacao een blij gevoel ervaren en een verander proces in jezelf op gang brengen waardoor je meer in verbinding komt met jezelf. 

 

De Cacao ceremonie

In de ceremonie vertel ik je meer over de historie van cacao en de werking ervan. Door de cacao met aandacht te drinken kun je merken dat je in verbinding komt jezelf en je mag je gevoel laten spreken.  De meditatie, fijne muziek, klanken en zachte bewegingen helpen je hierbij. De beoefening van yin en het luisteren naar de yoga nidra brengen je nog meer verstilling en een nog diepere ontspanning. 

 

Handig om te weten:

Je krijgt 24 uur voorafgaand aan de cacao ceremonie aanvullende informatie en tips

 

Cacao is rijk aan antioxidanten, magnesium en mineralen en heeft een positieve invloed op je neurotransmitters zoals serotonine, tryptophan en dopamine.

Als je MAO-remmers en/of BèTAblokkers gebruikt dan is een hogere gehalte cacao wellicht niet geschikt voor je. Raadpleeg vooraf eerst je arts.

 

Je bent van harte welkom, ook als je geen cacao drinkt en toch aan het retreat wilt deelnemen.

IMG_7011_edited.jpg

Jeannette de Jaeger

Het begeleiden en verder helpen van mensen op hun pad loopt als een rode draad door mijn leven. Om weer te leren voelen en op een zachte manier in verbinding te brengen met zichzelf. Zo zal je weer rust en ruimte ervaren. Ik heb mij de afgelopen jaren verdiept en gespecialiseerd in o.a. yin yoga, yoga nidra, pranayama, restorative yoga, coaching en begeleid cacao ceremonies.

(©) Jeannette lowres-6686.jpg

Yoga gegeven door Jeannette is een beleving, haar stem brengt je tijdens de les in een flow. Ze is bevlogen en geeft les met veel aandacht voor een ieder, dit is haar passie!

 

Diny

2 jaar volg ik nu les bij Jeannette de Jaeger naar grote tevredenheid. Yin Yoga en Hatha Yoga, ik geniet van elke les. Jeannette geeft met haar kalme stem een hele fijne les en luistert naar jouw wensen en houdt rekening met jouw eventuele lichaamsklachten.

 

Jessica

Alsof je iedere week op vakantie mag! 

 

Fleur

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page