top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

Joyce Mol

Mijn naam is Joyce Mol en als Breathwork Expert en Certified Yoga Teacher neem ik je mee in de wereld van Breathwork en Yoga. Naast ontspannen vormen van yoga werk ik ook met krachtopbouw vanuit de bewegingstherapie en vinyasa flow. Om zo het lichaam weer sterker te maken vanuit rust en ontspanning. De combinatie van yin en yang is super belangrijk in herstel. Het een gaat niet zonder het ander. 

 

Goed ademen draagt bij aan het herstel van lichaam en geest.

Goed ademen en specifieke bewegingstherapie helpen je bij het loslaten van stress, paniekaanvallen, hyperventilatie en chronische pijnklachten. Door dit te combineren met yin yoga en fascia therapy creëer ik een gouden combinatie waarin je in diepe stilte kunt zakken. 

 

De meeste docenten die ik heb mogen ontvangen in de yin & fascia therapy training hebben ervaren dat ze zelf veel meer de stilte in mogen duiken en nog meer aandacht mogen geven aan hun eigen practice. Geven is iets wat we van nature graag doen. Maar ontvangen is iets wat voor veel mensen lastig is. De tijd nemen om te herstellen en ontspannen. 

12-14 november 2021
Joyce Mol
Yin Yoga & Fascia Therapy

De tijd nemen om te herstellen kost tijd. Ik heb dit eerder zelf mogen ervaren nadat ik na een auto ongeluk met whiplash klachten en een verstoord evenwichtsorgaan bleef zitten. Ik was ongeduldig, wilde weer aan het werk en voelde me een hoopje ellende. Yin Yoga en Ademwerk hebben mij geholpen om binnen 6 maanden te herstellen van mijn whiplash, evenwichtsstoornis en PTSS. Maar bovenal geleerd dat herstellen tijd kost en vooral niet pijnloos en makkelijk is. Dit proces heeft me zoveel geleerd over mijn lichaam, gedrag en onbewuste personen die ik maar ook veel mensen om ons heen met ons mee dragen. 

 

Door rust te nemen. Door te ademen en te voelen kom je weer thuis bij jezelf. En dit gun ik jou ook!

 

De combinatie van Yin & Fascia Therapy met fascia ballen welke ik later ontdekte in mijn Advanced Yin Yoga Teacher Training voelde voor mij echt als magic in the body. Terug naar de stilte. Terug naar diep voelen en loslaten van onverwerkte emoties en chronische pijn. De fascia ballen werken diep door in de fascia / bindweefsel. Hierdoor kom je tot stukken waar je gewoonlijk geen aandacht aan zou besteden. Zeker ook na een periode waarin ik 7 dagen in de week les gaf, ontdekte ik dat dit eigenlijk veel te veel was. Nu geef ik niet zoveel lessen meer, maar is mijn eigen yin & fascia practice is me heilig geworden op wekelijkse basis. Om zo in diepte te zakken in mezelf. 

 

In de afgelopen 2 jaar hebben meer dan 200 yoga docenten én individuen de Yin & Fascia Therapy cursus bij mij gevolgd online en offline in de studio. Op dit moment voel ik sterk de behoefte om deze yin & fascia therapy lessen aan te bieden in retreat vorm. Juist omdat het zo waardevol is om een aantal dagen de stilte in te duiken. Naar diep voelen te gaan. 

 

November is de perfecte maand om je alvast klaar te gaan maken voor het water element. Het element van de stilte, verbinding met de yin energie en terug komen in je vrouwelijke kracht. Daarom is dit Yin Weekend in Zeeland het perfecte weekend voor jou om volledig in stilte bij jezelf aan te komen. 

Programma: Yin yoga & Fascia Therapy

"Take time to dive deeper in the body to release emotional stress and physical tension"

Fascia is een belangrijk deel van het lichaam wat steeds meer naar de voorgrond komt. Fascia is hetgeen wat het hele lichaam samen houdt.

Waar voorheen vaak gedacht werd dat emotionele stagnaties ontstonden in de spieren, blijkt dit toch anders te liggen. De fascia, het pak waarin onze organen, spieren en botten samen worden gehouden is de plaats waar chronische pijn ontstaat en vastgehouden wordt. Niet alleen door emotionele stagnaties. Maar ook door trauma, blessures, operaties en littekens ontstaat er veel disbalans in het lichaam. Dit komt doordat ongezonde fascia verdikt is, stug en zorgt dat het lichamelijke gestel zich gaat aanpassen. In the end zorgt dit voor nog meer blokkades in het lichaam. Dit uit zich weer emotioneel en zo is de cirkel rond en blijf je in de vicieuze cirkel draaien.

 

Met specifieke massage technieken, yogahoudingen en adem oefeningen kunnen we deze klachten oplossen. De oplossing licht dichter bij onszelf dan we denken. 

 

We maken hierbij gebruik van fascia ballen. Hierdoor kunnen we emotionele en fysieke stagnaties oplossen. Of je leert beter omgaan met blijvende blessures. Door hier vaak de ruimte aan te geven.

 

Tijdens dit programma gaan we in op de fascia lijnen, meridianen (chinese geneeskunde) en het gebruik van fascia balls op de specifieke fascia lijnen. 

 

Dit programma is interessant voor mensen met chronische pijnklachten, spanningsklachten, emotionele blokkades en iedereen die hier meer over wilt leren.

 

Deze training is veelal gevolgd door yoga teachers, massage therapeuten en acupuncturisten die meer wilden ontdekken over de kracht en toevoeging van fascia ballen in een yin practice.  Zij zetten dit in in hun studio of praktijk als toevoeging op de lessen en behandelingen die zij al geven. Super waardevol. Maar ook individuen die geen docent zijn kunnen deze training volgen. Juist in dit retreat weekend is het toegankelijk voor iedereen die dit wil ervaren. 

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland-V (78)
Joyce Mol
Zeeland-V (80)
Zeeland haardvuur
Zeeland natuur tuin
Zeeland accommodatie
Zeeland accommodatie
Zeeland V (120)
Zeeland V (109)
Zeeland-V (65)
IMG_2085.CR2
IMG_2330
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland_V (16)
Zen
Zeeland V (99)
IMG_1207.CR2
Zeeland-V (85)
Eleonora aan zee
IMG_2013.CR2
Yoga zaal in Zeeland
Zeeland-V (33)
schouw_sfeer_buddha
Joyce Mol

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Dit is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page