top of page
64568E79-DC87-423C-8540-C85A8D0905D6.jpeg
My Own Retreat.png

24 -26 mei 2024
 Kaiut, Easy Flow & Yin Yoga

ruimte & vrijheid creëren

Karin Baank

Thuis komen bij jezelf door aanwezig te zijn met Yoga

 Het doel van dit retreat is thuis te komen bij jezelf, aanwezig te zijn in het moment door middel van houdingen die je uitnodigen om jouw grenzen op te zoeken, die te respecteren en daarmee te ZIJN. We gaan samen kijken waar jij ruimte en vrijheid kunt creëren, dat kan op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak zijn. 

 

Kaiut yoga is bedoeld voor iedereen, jong - oud, gevorderd - beginner en met alles wat er op dit moment in jouw lijf speelt. Hetis een yogavorm die je helpt om meer ruimte te creëren in je lichaam en geest.  Dit doen we door een langere tijd in een houding te liggen, zitten of staan met altijd een goede basis en balans. Tijdens de houding zoek je jouw grens op, en activeer je bepaalde spiergroepen en de rest van je lijf ontspan je. Kaiut yoga zorgt ervoor dat je lichaam weer terug gaat naar de oorsprong en spreekt het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam aan.

Tijdens de Easy Flow wordt je lichaam ook uitgenodigd te openen om zo weer ruimte te creëren en afvalstoffen en blokkades uit je lichaam te laten stromen. Ruimte die je in de tijd bent kwijtgeraakt door het ouder worden, trauma’s, stress, spanning of blessures en waardoor je bewegingsvrijheid is verminderd.

Met Yin Yoga blijven we langer in de houdingen met voldoende ondersteuning.  Zo kom je tot een diepe ontspanning waarin je meer verstilling en overgave kunt ervaren.

.

Dit alles oefen je op de mat om mee te nemen naar je dagelijkse leven en zo soepeler, krachtiger en meer aanwezig te zijn. Dat zal zijn uitwerking hebben op lichaam en geest. 

Dit weekend is toegankelijk voor iedereen die zich fysiek fit genoeg voelt om deel te kunnen nemen aan de fysieke activiteiten.

IMG_7011_edited_edited.jpg

Karin Baank

Contact met mensen staat mijn hele leven al centraal of het nu qua werk, sporten of in mijn vrije tijd is, ik omring mij graag met mensen. Ben energiek, enthousiast, leergierig, geïnteresseerd in anderen, open in communicatie, hou van verandering, sta open voor het avontuur en ben een levensgenieter pur sang.

Life goes where the energy flows!

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mij te omringen met vrienden, lekker eten, zodra de zon schijnt vind je mij  vooral buiten, als het even kan bij de zee en liefst in warme oorden, daar voel ik mij als een vis in het water en zo vrij als een vogel. Ik ben een actief persoon en mijn voeding, yoga, slow joggen, zon en het lezen van een boek maken balans in mijn drukke leven. 

Yin- yang filosofie

Tevens is mijn achtergrond qua koken gebaseerd op de 5 Elementen, die met alle meridianen weer invloed uitoefenen en verweven kunnen worden met de yoga en altijd op zoek zijn naar balans. Net zoals de natuur: dag en nacht, in- en uitademing, man en vrouw, yin en yang. Deze yin- yang filosofie is de basis waar vanuit ik al meer dan 35 jaar leef.

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

De Kauit lessen van Karin zijn altijd een bron van rust voor mijn ziel en mijn lichaam. Karin is als geen ander in staat om je, met haar warme stem en krachtige woorden, mee te nemen naar een gebalanceerde inspanning en ontspanning. 
 

Soenita

Iedere les ervaar ik als een meditatieve flow waarin je wordt uitgenodigd om bij jezelf te raden te gaan wat je nodig hebt en te spelen met de houdingen zodat je het aan jezelf kunt geven. De impact van de lessen van Karin stopt overigens niet bij het oprollen van mijn yogamat en neem ik steeds meer mee in mijn levenswijze van zelfzorg.

 

Martijn

Karin Baank, vond ik erg fijn en professioneel bekwaam als docente, twens is ze warm en open, makkelijk benaderbaar als mens, ik voelde me veilig en gezien. Ik ben blij dat ik bij haar mijn thema lessen had geboekt.
 

Sandra

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page