top of page
IMG-20190317-WA0016_edited.png
My Own Retreat.png

15-17 september 2023
Verbinden & Genieten

Maak contact en voel de energie weer stromen 

We leven in een snelle wereld en de hoeveelheid prikkels en informatie om te verwerken is groter dan ooit. Des te belangrijker is het om tijd te creëren voor rust, ontspanning en plezier.

 

Sta je goed in verbinding met jezelf?

Wat leeft er in je hart?

Beweeg je genoeg en kan je goed ontspannen?

Hoe doe je dat bij voorkeur en wat zou je nog kunnen helpen daarbij?

Mooie vragen om jezelf te stellen dit weekend. 

In deze nazomerdagen nodig ik je uit om met je aandacht naar binnen te gaan en heel bewust de verbinding met jezelf te maken. We besteden aandacht aan gronding, het verlichten van spanning en het ervaren van stilte. En ook aan het creëren van energie en het ervaren van ruimte en balans.

 

Ik geef zowel Dru Yoga als Yin Yoga, een mooie combinatie. In beide yogavormen gaat veel aandacht uit naar het zacht houden van de spieren, het vrijmaken van energieblokkades en ontspanning. Bij Dru yoga wordt de zachtheid afgewisseld met het gebruik van spierkracht in de yoga houdingen. 

 

Dru Yoga

Ervaar hoe de energie in jou gaat stromen door de Energy Block Release reeksen (EBR’s), vergroot je bewustzijn door het doen van klassieke yoga houdingen en geniet van de stilte tijdens ontspanning en meditatie. Dru yoga lessen zijn heel afwisselend en worden gekenmerkt door de sierlijke vloeiende bewegingen. Zowel in de EBR’s als bij het uitvoeren van houdingen zal je de Dru flow ervaren.  Er is binnen Dru yoga veel aandacht voor de beweging van de rug, voor het energieveld van ons hart en een diversiteit aan ademoefeningen maken deel uit van de lessen. Je zal tevens elementen vanuit Qi Gong en Mindfulness herkennen (bv. de Bodyscan).

Voor meer info over Dru zie: www.druyoga.nl

 

Yin Yoga

Yin yoga is de yogavorm bij uitstek waarbij je echt de tijd neemt voor je lichaam en naar binnen keert. Geen wonder dat het zo populair is vandaag de dag, want mensen willen vertragen. Yin yoga helpt bij het versoepelen van ons bindweefsel en gewrichten. Yogahoudingen worden een langere tijd aanhouden, met als doel om in een specifiek gedeelte van het lichaam weerstand op te zoeken maar daarnaast de rest van het lichaam totaal te ontspannen. Dit stimuleert de flexibiliteit en ruimte in een desbetreffende ‘target area’, het gebied waar je je op focust, en tegelijk zoek je de stilte op in jezelf. Zowel tijdens als na de yogahoudingen besteden we aandacht aan het goed voelen wat een houding voor je doet.

Mijn lessen zijn afwisselend en heel toegankelijk. Ik heb oog voor iedereen in de les en creëer een prettige sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich open kan stellen, om zo maximaal te genieten van een fijn weekend op een prachtige plek.

IMG_7011_edited.jpg

Karin Janssen

" Al in mijn studententijd, nu zo’n 25 jaar geleden, volgde ik met regelmaat yogalessen. Het bracht me rust en stilte, heerlijk vond ik dat. Iets later, tijdens een lange reis door Azië, kwam de interesse in meditatie boven drijven. Ik nam deel aan Vipassana retraites, o.a. in Thailand. Een dierbare ervaring.

 

In de jaren daarna ontdekte ik Mindfulness, energiewerk en coaching. Steeds vulde ik mijn rugzak bij met cursussen, retraites en opleidingen. Vanuit de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en ter ondersteuning voor mezelf bij stress en spanning.

 

Mensen zeggen mij geregeld dat ik zoveel rust uitstraal, en ik herken dat enerzijds wel. Maar ook is er nog vaak onrust van binnen. Het is voor mij altijd een uitdaging geweest om voldoende balans en ontspanning te ervaren. Het doen van yoga en het opzoeken en creëren van stilte is hier al jaren heel helpend bij. 

In 2012 besloot ik een yoga opleiding te gaan doen. Toen ik kennismaakte met de Dru Yoga opleiding wist ik meteen dat ik op de juiste plek was. De fijne flow van Dru yoga vind ik heerlijk. Daarbij de diversiteit in oefeningen, de ruime aandacht voor de rug en de uitwerking van asana’s op energetisch niveau. Inmiddels geef ik vele jaren les in Den Bosch en yoga weekenden en -retraites in binnen- en buitenland. Dru yoga vormt de basis en mijn kennis en ervaring is inmiddels uitgebreid door vele masterclasses en scholing in Yin Yoga (bij Pure Energy Yoga), Hatha Yoga (bij Samsara), Yoga Nidra (bij Joop van Remortel) en Reiki (bij Healing Space).

Mijn yoga lessen worden gekenmerkt door afwisseling, vloeiende bewegingen (de flow van Dru) en een fijne cadans. Ik nodig je steeds uit om de verbinding met jezelf te voelen en op te merken wat je ervaart tijdens of na een oefening. Ervaar de stilte in de beweging en maak echt contact met jezelf in de stilte. Bewustwording, verbinding en genieten, want yoga is naast helpend en verrijkend ook gewoon heel fijn om te doen. 

Ik bied mijn yoga lessen en retreats aan onder de naam YOGAbyJanssen, en ik ben aangesloten bij het Professional Register of Dru Teachers. " 

20170902_180047.jpg

"Het yogaweekend was een cadeautje aan onszelf en Karin heeft ons geholpen het uit te pakken! Dru
yoga was nieuw en verrassend, maar toch ook herkenbaar. Mooi ontspannend, verstillend en
uitdagend. Alles met veel respect en vertrouwen naar elkaar. Karin is een hele prettige aanwezigheid,
qua rust, stem, warmte en begeleiding."

Birgitta

"Door de Dru yogalessen van Karin ga ik ontspannen en soepel mijn werkweek in.

De energetische lichaamsoefeningen, ademhalings- en aandachtsoefeningen zijn voor mij rustgevend, geestverruimend en fysiek weldadig.

 

Door de yogalessen voel ik mezelf gezonder en plezieriger. Karin leidt ons met veel deskundigheid en liefdevol door de oefeningen heen. Zij let goed op iedereen afzonderlijk en past de oefeningen zo nodig aan. Haar lessen zijn afwisselend en inspirerend."

Regina

"De yogalessen vond ik erg ontspannend en er was een goede afwisseling in oefeningen. Goede
stretchings! Karin is een heel toegankelijke en betrokken docent, een warme persoonlijkheid. Ze
heeft oog voor iedereen, de groep wordt goed aangevoeld. Ze heeft een mooie en rustgevende stem."

Stefanie

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€10 per weekend)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page