top of page

Yoga Weekend in Zeeland

Karuna Kaya

Op mijn zeventiende kwam yoga in mijn leven en sindsdien is yoga één van mijn grote liefdes. In de begintijd ging ik naar één yogales per week en dat was mijn heilige tijd op de mat om weer helemaal terug te komen bij mezelf. Met een achtergrond in dans en martial arts had ik altijd al interesse in het lichaam en beweging, maar met yoga merkte ik dat ik naar binnen begon te gaan.

 

Na de afronding van mijn studie Sociale Wetenschappen in 2012 ging ik op wereldreis. Ik heb in Brazilië een intensieve Vinyasa Yoga teacher training (200u) gevolgd bij David Lurey en Mirjam Wagner. Vlak daarna kwam mijn spirituele teacher Vasant Swaha in mijn leven en toen kwam mijn innerlijk reis in een stroomversnelling. Ik reisde drie jaar lang tussen Noorwegen en Brazilië om deel te nemen in zijn meditatie retraites. Door het  innerlijke werk en de inzichten verkregen in Satsang, kwam ik steeds meer in mijn center en verdiepte ik onder andere mijn begrip van yoga. 

 

Ik beschouw yoga als meditatie in beweging, een manier om de geest te verstillen en tegelijkertijd het lichaam zowel te versterken als te verzachten. Yoga is een practice van zelf intimiteit en verbondenheid met al wat is. Bovendien is het een uitnodiging om jezelf te observeren, waarin je tracht bewust te worden van je gedachtes en gevoelens. Hoe meer je dat oefent op je mat, hoe makkelijker het wordt in het dagelijks leven en in relatie tot anderen.

 

Toen ik in 2015 terugkwam in Nederland wilde ik mijn practice opnieuw een stevige basis geven. Ik besloot om een negen maanden Ashtanga Yoga opleiding (200u) te volgen bij Delight Yoga in Amsterdam met Katiza Satya en Kevin Sahaj. Verder heb ik in 2019 een pre-natal yoga opleiding in India afgerond. 

 

Sinds zeven jaar geef ik yogalessen en workshops in verschillende yogastudio’s in Amsterdam, zoals bij Yogaschool Noord en Rumah Yoga. Ik geef vinyasa, hatha, yin/restorative, gentle flow en zwangerschapsyoga. In mijn lessen neem ik graag de tijd om in en uit de houdingen te komen en bovendien speelsheid en uitdaging in te brengen.

10-12 juni 2022
Karuna.jpg
Yin Yang Prana Flow 

Yin Yang Prana Flow - centeren en balanceren

Dit weekend zal in het teken staan van terugkomen in je center en de balans in je zelf te (her)vinden door middel van yin yang yoga, meditatie, dans en pranayamas. 

 

De eerste avond les zal een zachte yin flow zijn, zodat je kunt landen in de retraite en met name in jezelf. De ochtendlessen zullen meer yang zijn om juist je innerlijke vuur aan te wakkeren. Hierin breng ik ook speelsheid en uitdaging, maar voor iedereen toegankelijk. Verder zullen de lessen zich afwisselen met elementen van meditatie, dans en pranayamas. Laat het een verrassing zijn.

 

Door te durven zijn en te accepteren waar we zijn, kunnen we werkelijk transformeren. Alles is welkom. De intentie is om thuis te komen bij jezelf en zo te kunnen voelen wat belangrijk en goed is voor jezelf, zodat je opgeladen weer naar huis gaat en vol energie door het leven kan bewegen. 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les\workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les\workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

schouw_herfst
Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Zeeland sneeuw zwembad
Stand met paarden
IMG_4304
Zeeland sneeuw tuin
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
Zeeland sneeuw vijver
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page