top of page
Meditatie
My Own Retreat.png

24 -26 mei 2024
 Verdiep & verstil

Hatha yoga, Restorative Yoga & Yoga Nidra

Sanne Reijers

“Yoga is the journey of the self, through the self, to the self”

Dit weekend ga je naar jouw oase van kalmte, helderheid en bliss. Je hebt dat gevoel wellicht al wel eens gevoeld wanneer je bijvoorbeeld door de natuur loopt, een yogales volgt/hebt gevolgd of hebt gemediteerd. Alles glijdt van je af, je voelt je kalmer en helderder worden, er is geen reden meer om te praten en je voelt je ontspannen en tevreden, ondanks dat er van alles gebeurt in je leven. Vaak vervliegt dit ‘oase’-moment weer vrij snel, doordat we weer opgeslokt worden door de hectiek en beslommeringen van het dagelijks leven. Stel je eens voor om een heel weekend bij die oase van jou te blijven. Hoe klinkt dat? 

 

Verhelderen | Verdiepen | Activeren 

Je dompelt je dit weekend onder in een warm bad van yoga. Middels Hatha Alignment Yoga zorgen we dat energie kan gaan stromen. Er is veel aandacht voor techniek en uitlijning om zo bewuster van je lichaam te worden, lichaam te activeren en je beoefening te verdiepen. De geest wordt één-puntig en daardoor scherp, helder en kalm. Je gaat voorbij het denken; de wispelturigheid van de geest. 

 

Vertragen | Accepteren | Verstillen 

Tijdens Pranayama (ademhalingsoefeningen) en Yin Yoga beoefening vertraag je je tempo en zak je meer en meer in je lichaam. Op een nog dieper niveau kan energie gaan stromen. De omgeving zal je geest steeds minder afleiden, terwijl je binnenwereld steeds meer tot leven komt. Controle kan je gemakkelijker loslaten en daarvoor acceptatie en berusting komen in de plaats.

 

Verdiepen | Verstillen

Pure ontspanning zul je ervaren met Restorative Yoga en Yoga Nidra. We dalen steeds dieper af naar de stilte naarmate je je er steeds meer aan overgeeft. Laat jezelf leiden en wordt geraakt op zielsniveau. Daar openbaart zich de stilte welke voelt als een warme deken. Sterker nog, deze voelt aan als goud. 

 

Dit weekend is toegankelijk voor iedereen die zich fysiek fit genoeg voelt om deel te kunnen nemen aan de fysieke activiteiten.

IMG_7011_edited.jpg

Sanne Reijers

‘Een rusteloze ziel’ was ik voor een lange tijd. Ik wist niet goed wat ik wilde in het leven, welke kant ik op wilde en wat mijn doel was hier op aarde. Het werd een zoektocht waardoor ik veel heb gezien van de wereld en veel uiteenlopende dingen heb gedaan, maar ik kon maar niet datgene vinden wat ik zocht. 

 

Tijdens mijn zoektocht kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Elke keer keerde ik ernaar terug. In eerste instantie ging ik voor het fysieke aspect (beweging, flexibiliteit, kracht), maar na een tijd merkte ik ook de voordelen op mentaal (mentale rust), emotioneel (loslaten emoties, emotionele rust), en spiritueel vlak (bewustwording, verbinding).

 

Dit is nu inmiddels 14 jaar geleden en terugkijkend heeft Yoga mij rust gegeven en zonder het te weten was dit wat ik zocht. Het is geen bestemming, het geen doel, het is geen punt op de horizon wat ik dacht te moeten vinden; het is een reis die me heeft geleerd om hier te zijn in dit moment, om lichtheid te vinden in zwaarte, om zachtheid te vinden in een hardheid, om kracht te vinden in zwakte en om licht te vinden in duisternis.

 

Uiteindelijk heeft het Yogapad dat ik bewandelde, me naar het land waar de Yogaleer diepgeworteld is – het mooie en magische India – gebracht. Daar heb ik de Yoga Teacher Training gevolgd. Mijn leraren hebben mij de beginselen geleerd van Hatha Yoga met een sterke nadruk op uitlijning. Inmiddels ben ik drie keer teruggegaan voor meer scholing en spirituele ontplooiing en zit ik in Nederland ook niet stil wat betreft ontwikkeling. Hier heb ik mij geschoold tot Yoga Nidra en Yin Yoga docent en ben ik momenteel in de leer bij een Iyengar docent met als doel certificering in deze specifieke yogastijl.

IMG_1782.jpeg

"Super fijne yogalessen door een hele fijne docente. De lessen zijn goed opgebouwd. Sanne is heel plezierig in de omgang en heeft oog voor alle yogi's. Al met al kan ik concluderen dat ik nog nooit zulke fijne yoga heb gehad! Aanrader dus."

 

Sandra
 

"Ik heb een jaar lang lessen gevolgd bij Sanne, zonder daarvoor ooit een yoga les te hebben gevolgd. Haar manier van lesgeven vind ik heel prettig, ze geeft aanwijzingen waar nodig en is heel rustig en geduldig. Ze geeft tips over hoe je een houding het beste kunt aannemen zoals het het fijnst is voor jou, niet zoals het per se moet. Ik kom altijd met een goed gevoel thuis na een les."

 

Inge

"Sanne geeft superfijne lessen. Zeer duidelijk en geduldig. Ze geeft opties voor als een houding niet goed is voor je en ze benadrukt dat je vooral naar je eigen lichaam en eigen grenzen moet luisteren. Ze is een betrokken en persoonlijke yoga "juf". Ik ben heel blij met Sanne en haar manier van lesgeven." 

 

Yvonne
 

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page