Ons Yoga kasteeltje
Yoga in de tuin
Fruit uit de tuin
Een van de slaapkamers
Lunch in de tuin
Zomerse salade
Tijd voor jezelf
Gevulde appeltjes met notenpasta

Yoga-Week in Frankrijk

Ons Yoga kasteel "Chateau Le Bocage" ligt aan de rand van het dromerige dorpje Savigny midden in het glooiende landschap van de Franse Champagne streek. In Savigny kom je weer op adem. De lucht is er schoon en onbedorven, want er is geen industrie. Het landklimaat en de zuidelijke ligging zorgen voor heerlijke zomers en veel zonnige dagen.

 

Het landgoed bestaat uit een 19e eeuws kasteel met een daarbij behorend jachtslot en een prachtig uitgestrekt park van 3,5 hectare met eeuwen oude bomen. Op deze inspirerende plek voel je je al snel thuis door de ruime en gezellige yoga- en ontspanningsruimtes, en met vele knusse plekjes en terrassen in de prachtige tuin waarin we uiteraard ook yoga zullen doen. 

 

Le Bocage is een stijlvolle groepsaccommodatie met relatief eenvoudige en daardoor goed betaalbare voorzieningen in een rustige omgeving in de natuur. Er zijn karakteristieke tweepersoonskamers, ruime groepskamers en er is voldoende gemeenschappelijk sanitair. De comfortabele bedden zijn opgemaakt met luchtige dekbedden in fris Frans beddengoed.

 

Het liefst dekken we een lange tafel in de tuin op het gras zodat we kunnen genieten van het eten én de buitenlucht. Het eten gemaakt door onze favoriete chef Joris (van "Joricious Delicious") kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, van voornamelijk biologische streek producten. 

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

In de natuurrijke omgeving met vele smalle wegen en bospaden kun je uitgebreid wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. In de directe omgeving zijn er ook mogelijkheden tot zwemmen, zeilen, kanoën, paardrijden, tennis en golf. Tevens zijn er excursies mogelijk naar wijn- en champagnehuizen, kaasmakerijen, steden met culturele waarde, en nog veel meer...

 

Vanuit een open sfeer, in verbondenheid met de natuur en de omgeving, is dit de ideale plek voor activiteiten gericht op persoonlijke groei, ontwikkeling en ontplooiing. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga kasteel in het liefelijke Franse dorpje Savigny in de Franse "Champagne streek" ligt slechts 6 uur rijden vanaf Utrecht.  Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Savigny te regelen.

 

Met de trein reis je via Paris-Nord naar Culmont-Challindrey (station Langres).

My Own Retreat is een initiatief van FIT body & mind. Met 10 jaar ervaring in het organiseren van "well-being retreats" geeft zij hiermee een platform aan yoga studio's en docenten om hun eigen yoga retreat neer te zetten. Docenten kunnen zich hierdoor helemaal richten op een eigen invulling voor het yoga programma, zonder afleiding van de planning en organisatie van een retreat.   Hieronder enkele voorbeelden uit het retreat aanbod van  FIT body & mind:

mindful sports
Meditatie
Massage Cursus
Tai Chi / Qi Gong
HSP
Yoga
Show More