top of page
574D7173-8137-4F50-A5D5-137F1DF54EF1.jpeg
My Own Retreat.png

20 -22 september 2024
Yin Yoga, Restorative Yoga & Yoga Nidra
Rust - Overgave - Vertrouwen

Lovely Uhlenbeek

In dit retraite weekend gaan we werken met het thema Rust – Overgave – Vertrouwen. Het durven vertrouwen op de veranderlijkheid van het leven en de natuurlijke flow van het komen en gaan.

 

Waar we nu zijn is genoeg.

Wat belangrijk is zal op tijd ontvouwen.

Net als in de natuur.

De jaargetijden komen op tijd.

De zon komt op tijd op.

Verandering is onderdeel van het leven.

Het leven heeft ritmen en cycli.

 

En het harmonieus mee bewegen met deze veranderingen

vraagt om acceptatie en bereidheid om los te laten.

Loslaten vraagt om overgave.

Durven te rusten in ‘niet weten’.

Durven te rusten in ‘het onbekende’.

Maar wanneer we daar kunnen verblijven, in dat niet-weten, gebeuren de mooiste dingen.

 

Nu zijn we werkelijk open en vrij om datgene te ontvangen wat het Universum ons eigenlijk wilt geven.

In ons huist de kracht en de wijsheid om alle gebeurtenissen in ons leven een vruchtbare ondergrond te laten zijn voor groei en heling. In vertrouwen kunnen we dit pad bewandelen. En dansen met het leven.

Zowel beginners als ervaren yogi’s zijn van harte welkom. Je krijgt steeds de variaties aangereikt die bij jou passen zodat je op je eigen niveau kunt deelnemen.

 

IMG_7011_edited.jpg
Lovely_Uhlenbeek_portrait.jpg

Lovely Uhlenbeek

Als yogadocent, maar ook in het algemeen in het leven, is mijn intentie groei en heling. Het dichter bij jezelf komen en de ontdekking van wie en wat je waarlijk bent, voorbij alle identificaties. Dit is iets wat mij altijd

heeft gefascineerd. De vraag: ‘Wie ben ik werkelijk?’

Mijn lessen zijn gericht op dit thuiskomen. Zachtheid, zorg en liefde voor jezelf. Naar binnen luisteren om zo tot nieuwe inzichten te komen. Het ontvankelijk zijn voor innerlijke leiding. Rust en ontspanning. Zijn, in plaats

van doen.

 

Naast mijn liefde voor yoga heb ik nog een andere liefde: muziek. Jarenlang ben ik gitaardocent geweest. En ik ben ook singer-songwriter. Daarom neem ik altijd graag mijn gitaar mee naar de les en speel ik yoga mantra’s en eigen liedjes om jou te ondersteunen in jouw proces van naar binnen keren.

Gedichtje...

“Ik weet het niet.

En dat geeft ook niet.

Er is simpelweg

dit moment.

Geen antwoord om

af te dwingen.

Geen richting om

te bepalen.

Tot de richting vanzelf verschijnt.

Vanuit openheid en ontvankelijkheid.

Vanuit de wijsheid

van het hart,

zet ik in vertrouwen

weer een nieuwe stap.

En beweeg voorbij wat ik ooit had verwacht."

- Lovely Uhlenbeek

“Leave everything undefined, including yourself..."

 

 

- Jeff Foster

 “Iedere week is het voor mij al jaren een feest om twee keer per week naar de yin lessen van Lovely te gaan. Zij is een inspirerende en fantastische yogadocent. Geen les is hetzelfde en brengen mij nog elke keer nieuwe inzichten. de combinatie van haar stem, oefeningen en als slagroom op de taart haar geweldige zang en gitaar maakt dat ik, maar velen met mij, elke week weer met ontzettend veel plezier naar de yogalessen van Lovely ga."

- Linda

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page