Yoga-Weekend in Zeeland
 

Margreet Zijlstra

Als je geraakt wordt door yoga kunnen er wezenlijke dingen veranderen in je leven: ‘thuiskomen bij jezelf.’ Dát gevoel is in mij verankerd sinds ik yoga beoefen en me steeds verder verdiep in yoga. Mijn opleiding die in lijn stond met de Sivananda stroming, heeft me erg geïnspireerd. Sinds 2006 geef ik met veel liefde Hatha yogalessen. Mijn kracht ligt in het geven van persoonlijke aandacht binnen de structuur van de groep en het maken van verbindingen.

 

Verbinding ontstaat dieper wanneer de yogalessen worden gevormd door Yang én Yin kwaliteiten. Mijn Yin yoga studie vanaf 2015 volgde ik bij Mirjam Wagner (yoga therapy Mallorca)) leerling van Sarah Powers. Ook volgde ik Yin yoga workshops bij Skadi van Paasschen.

Ik ben helemaal gek op buiten yoga; en ik geef dan ook een aantal maanden per jaar buiten les op het mooie Zuiderstrand en tijdens yogavakanties in Zweden. Als het even kan kunnen we ook enkele yogalessen van dit weekend buiten doen!

 

Verbinding maken: de verbinding tussen de houdingen en de adem, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel, de verbinding met hetgeen er in jou leeft en de verbinding met de natuur.

22-24 juli 2022
Margreet 1_edited.jpg
Margreet Zijlstra
Hatha & Yin/Yang Yoga

Programma: Hatha Yoga & Yin/Yang
Energiek en in balans, verbindend en verstillend

Yoga is jouw ontdekkingsreis waarin je jouw bewustzijn ervaart, je zachtheid en kracht ontdekt en aandacht en balans oefent. Jouw positiviteit kan vergroten, waardoor liefde en vertrouwen een boost krijgen. De verbinding die je maakt tussen body en mind kan ervoor zorgen dat je je compleet voelt! 

Dit zomerweekend is een combinatie van Hatha yoga, Yin/Yang yoga, en ademoefeningen (pranayama).  Daarnaast maak je kennis met de Latifa meditatie uit het Soefisme, Yoga Nidra ofwel de Yogische slaap.

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een krachtige verwarmende Yang energie, of in flow (vinyasa) werk je vanuit de adem om de levensenergie te laten stromen. Het versterken, oprekken en verlengen van de spieren en de dynamiek is kenmerkend.

  • Belevend vanuit Hatha yoga in een zachte verkoelende Yin energie, de verstillende ultieme overgave. Het bindweefsel en de gewrichten, banden en pezen krijgen druk, worden rustig opgerekt én worden gehydrateerd. Er ontstaat ruimte en ook rust.

Wat kun je verwachten:

  • Sivananda yogales met twee pranayama’s

  • De Vijf Tibetanen yoga serie

  • De Zonnegroet (Surya Namaskara) 

  • De Maangroet (Chandra Namaskara): 

  • Yoga Nidra (de yogische slaap)

 

Een ochtend yogales te beginnen met Yin yoga, zal de geest ontspannen. Door de aandacht en de overgave zal dit de kwaliteit van het opvolgende Yang yoga gedeelte versterken.

 

​Een avondles yogales die begint met Yang yoga en overgaat in Yin yoga zal je na afloop van de les meer aardend, verstillend en kalm doen voelen. Het zenuwstelsel komt tot rust.

Yin en Yang zijn kwaliteiten die elkaar aanvullen en niet zonder elkaar bestaan. In een Yin en Yang yoga les zullen de kwaliteiten en energie niveaus van beide uitersten een eenheid in de combinatie vormen.

“The practice of yin/yang yoga helps us learn about

stillness in movement and the flow in stillness.

” Sarah Powers"

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent 

20.00 diner

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).