top of page
My Own Retreat.png

 19 -21 juli 2024
Hatha &
Yin/Yang Yoga

Voel je energiek en in balans

Margreet Zilstra

Wil je verbinding en verdieping ervaren? 

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en omarm een weekend van eenvoud, rust en zelfontdekking tijdens onze yoga retraite in het prachtige Zeeland. Dit zomerweekend is een combinatie van Hatha yoga, Yin/Yang yoga, en ademoefeningen (pranayama). Daarnaast maak je kennis met de Latifa meditatie uit het Soefisme en met Yoga Nidra, ook wel bekend als de yogische slaap. Wees welkom, precies zoals je bent, met alles wat je met je meedraagt. 

 

Energiek en in Balans, Verbindend en Verstillend

Yoga is een ontdekkingsreis waarin je je bewustzijn ervaart, je zachtheid en kracht ontdekt, en aandacht en balans oefent. Tijdens dit weekend kan je positiviteit vergroten, waardoor liefde en vertrouwen een boost krijgen. De verbinding die je maakt tussen body en mind kan ervoor zorgen dat jij je compleet voelt.

Verbinding maken

De verbinding tussen de houdingen en de adem, de verbinding tussen lichaam, geest en ziel, de verbinding met hetgeen er in jou leeft en de verbinding met de natuur. Een yoga retraite geeft je nét een stapje meer verbinding en verdieping. De groep kan als een dragende kracht ervaren worden en de mooie omgeving en de (h)eerlijke maaltijden maken je mini-vakantie af!

 

Eenvoud en Loslaten

Het thema van deze retraite is 'eenvoud'. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn, met alles wat je bent. De yoga- en ademoefeningen zijn gericht op het loslaten van spanning, zowel fysiek als emotioneel. We richten ons op het loslaten van spanning in schouders en heupen, balans- en draaioefeningen, en het kalmeren van de geest door bewust te ademen

 

Verzorging van de Innerlijke Mens

Tijdens het weekend worden heerlijke veganistische maaltijden geserveerd om je lichaam van binnenuit te voeden. Naast de lessen zijn er voldoende momenten van rust en ontspanning. Breng tijd door in het weelderige tuin, geniet van een boek, een gesprek, of een wandeling op het strand. Duik in het zwembad, ontspan in de sauna, of rust uit in de comfortabele huiskamer of in je eigen tent. Ook zijn er behandelaars waar je bijvoorbeeld een massage- of lichaamswerk sessie kan boeken.

Voor Wie?

Deze retraite is perfect voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en hernieuwde energie. Ook als je te kampen hebt met overspanning, overwerk, angst, pijn, rouw of verdriet, deze retraite biedt je de ruimte om laagje voor laagje los te laten en in contact te komen met jezelf.

Niks moet, niksen mag. 

Tijdens dit weekend kun je oefenen met deze eenvoudige en krachtige intentie: zoek rust en ontspanning, vermijd stress en onveiligheid, en laat de natuurlijke stroom van het leven je dragen. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in Zeeland, waar je mag zijn wie je bent en waar je de ruimte krijgt om te ontspannen en los te laten.

IMG_7011_edited.jpg

Margreet Zijlstra

Als je geraakt wordt door yoga kunnen er wezenlijke dingen veranderen in je leven: ‘thuiskomen bij jezelf.’ Dát gevoel is in mij verankerd sinds ik yoga beoefen en me steeds verder verdiep in yoga.

 

Mijn moeder was yogini en had veel belangstelling voor mystiek. Zij had les van Corrie Koot, leerling van Sri Swami Hridayananda Mataji, een vrouwelijke discipel van Sri Swami Sivananda.de oprichter van Divine Life Society. 

Mijn opleiding die in lijn stond met de Sivananda stroming, heeft me erg geïnspireerd. Sinds 2006 geef ik met veel liefde Hatha yogalessen. Mijn kracht ligt in het geven van persoonlijke aandacht binnen de structuur van de groep en het maken van verbindingen.

Sivananda: ‘do good, be good’.

Margreet profiel.jpg

"Wat een fijne les van Margreet! Veel afwisseling in de oefeningen waardoor je hele lijf aandacht krijgt en ik iedere keer met nieuwe energie weg ga. Margreet heeft een open, enthousiaste en persoonlijke stijl van lesgeven en een prettige stem."

Mieke
 

 "Margreet is een vat vol kennis, ze heeft jaren ervaring met lesgeven en ze is heel betrokken. Haar les is een combinatie van Yin en Yang en ze zorgt altijd voor een goede balans en variatie in de les. De lesafsluiter is top, maar dat moet je zelf maar komen ervaren. Ik ga altijd met een heerlijk gevoel weer terug naar huis." 

 

Imke

 "Margreet is kalm en legt de houdingen duidelijk uit. De lessen zijn uitdagend, zodat ze leuk zijn voor mensen met ervaring, maar ook voor mensen zonder ervaring zijn ze niet té uitdagend."

 

Helen

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page