top of page

Yoga-weekend in Zeeland

Maria Ter Beek

Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen naar minder doen en moeten, letterlijk en figuurlijk vertragen en de stilte ervaren.

‘To teach is to learn’ zeggen ze wel eens en zo heb ik zelf ook met vallen en opstaan deze reis gemaakt. Ik was altijd gespannen en had veel lichamelijke klachten van jongs af aan. Yoga hielp mij om weer echt contact te maken met mijn lichaam en zo heb ik yoga altijd ingezet om weer te voelen hoe het met mij is. Zoals dat gezegde luidt: je kan niet van een ander houden als je niet van jezelf houdt. Misschien wat cliché en waar.

 

Ik vond dat lastig, er was altijd wel wat te verbeteren aan mijzelf. Dat ik werkte als hulverlener en later als trainer en coach maakte het misschien wel extra lastig. Want zo kon ik eindeloos alles verklaren, psychologiseren en was ik ver van ‘zijn in het moment’. Maar na een ongeluk en een burn-out moest ik de keuze maken om ook zelf drastisch minder te doen en te accepteren dat dit het is. Dat heb ik gedaan, ik ben van een leven waarin ik van alles deed en moest van mijzelf, naar een leven gegaan waarin er meer ruimte is voor aandacht en stilte. Dat ik nu retraites begeleid en mensen help naar een leven met minder stress is het resultaat.

7-9 december 2018
Yin Yoga 

Ik heb mij naast yoga ook verdiept in Mindfulness en zelfcompassie, het leren accepteren van wat er is en dan ook nog vriendelijk mogen zij voor jezelf. Het mooie is, we hebben allemaal het vermogen om dit te cultiveren bij onszelf.

Dit neem ik mee in alles wat ik doe, dus ook in mijn yogalessen, ik geef les in de stijlen: Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga nidra.

Yin en Restorative yoga hebben mij geleerd om weer tot rust te mogen komen en sinds ik dit beoefen voelt mijn lichaam een stuk fijner aan en zijn mijn pijnklachten een stuk minder geworden. Ik ga natuurlijk zelf ook regelmatig op retraite, de stilte opzoeken, mediteren, dit voelt nu als thuis komen bij mijzelf.

Kortom, alles wat je nodig hebt om weer tot rust te komen, daar heb ik mij in gespecialiseerd. Voor mij is het belangrijk dat jij mag loslaten dat jij je veilig voelt en comfortabel om de rust weer terug te vinden in jezelf.

Programma: Yin Yoga

Tijdens dit weekend krijg je alle tijd en aandacht om weer tot rust te komen.

Want we doen al zoveel! Er is van alles wat we onder controle proberen te houden, wat we willen bereiken, waar we naar verlangen…

Wat als je nou vertraagd? En weer luistert naar je lichaam? Mee beweegt met dat wat komt en gaat, je weer vriendelijk voor jezelf mag zijn?

Gun jezelf deze retraite en ontdek hoe jij door middel van yoga & meditatie weer tot jezelf komt, je weer echt voelt wat jij nodig hebt.

Ik neem je stap voor stap mee in mindfulness & meditatie, we besteden aandacht aan weer (leren) ontspannen met hele rustige Yin yoga. Je kunt ook een notitieboek meenemen, schrijven is super effectief op tot rust te komen en je gedachten weer te ordenen. Juist door yoga ga je van denken weer naar voelen, door middel van reflectie vragen kan je dit weekend extra verdieping geven. En onthoud, niets moet! Dit is echt een weekend voor jezelf.

Ik vind het belangrijk dat je weer contact maakt met jezelf tijdens dit weekend en je mee beweegt met wat jij nodig hebt. Want als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan wel? Ik begeleid vaker retraites en ik krijg terug dat ik een veilige en prettige sfeer neerzet en rust uitstraal. Zoals een deelnemer zei: “Hè hè, ik mag echt even loslaten bij jou, ik ‘moet’ even niets”

 

Doe minder, leef meer is het motto waarmee ik werk en dit vergt soms de moed om te vertragen, te verstillen. Toe te laten dat jij ok bent zoals je bent.

 

Hopelijk maak je deze reis samen met mij ter afsluiting van het jaar!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit retreat.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw retreat.

Maria Ter Beek
Zeeland retreat tuin buitenleven
Relax bij haardvuur
Woonkamer retraite centrum
Zeeland yoga
Zeeland buddha
Zeeland accommodatie
Yoga mudra
Maria Ter Beek
retreat accommodatie woonkamer
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland lente retreat
Zeeland accommodatie
Diana Aben
Yoga zaal Zeeland
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Sauna yoga weekend
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur
Zeeland-warmwaterbad
Eleonora aan zee
sauna
Tuin
zwembad
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en wordt verzorgd door Joris (van "Joricious Delicious") of Karin (van "Puur koken met passie"). Deze zeer gewaarde chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page