top of page
Yoga sessie
My Own Retreat.png

11 -13 augustus 2023
Yin Yoga & Yoga Nidra

Ervaar een diepe rust

Mark van de Leur

Yin Yoga
Met Yin houdingen zoeken we het ongemak in een houding op om vanaf daar naar een dieper loslaten te gaan. Daar waar je spanning meestal onbewust, vast houdt, ervaar je vaak de meeste weerstand. Dit is niet alleen fysiek maar ook mentaal, het lichaam volgt de geest.

 

Dit is de reden dat Yin houdingen 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Jij blijft degene die bepaalt, dat is heel belangrijk. Niets moet, alles mag!


Yoga Nidra
Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’. Met Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze ‘slaap’ in volledige aanwezigheid en alertheid. Het is dus niet daadwerkelijk de bedoeling dat je in slaap valt, al hoor ik hier een daar wel eens iemand lekker snurken. Yoga Nidra is uitermate geschikt voor mensen die moeite hebben om te relaxen. Maar ook als je slecht slaapt, weinig energie hebt, depressieve gevoelens ervaart of zelfs een burn-out hebt is Yoga Nidra echt de moeite waard om te doen.

 

Tijdens een Yoga Nidra les ervaar je een zeer diepe ontspanning, maar je bent tegelijk super alert. Ik begeleid je door verschillende visualisaties heen, waarmee je je brein bepaalde suggesties of intenties kan geven. Omdat je bewuste deel van je brein even uitgeschakeld is, is je onderbewuste tijdens Yoga Nidra les ontvankelijk voor het planten van een nieuw zaadje om zo je brein opnieuw te ‘programmeren’. 

 

De fysieke effecten van Yoga Nidra zijn enorm: stress wordt minder, je bloeddruk en hartslag dalen en je verbetert je immuunsysteem. Maar ook psychisch heeft Yoga Nidra niet te onderschatten effecten: het verbetert je geheugen, het bevordert je creativiteit en het helpt je bij het vergroten van je zelfkennis. 

 

Met deze enorme effecten zou je denken dat een les Yoga Nidra heel ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Het is een super ontspannende, zachte yogavorm die voor iedereen geschikt is en super makkelijk kan worden gevolgd. Je ligt namelijk de hele tijd comfortabel op een matje met een kussen, onder een warm dekentje, en je ogen worden afgedekt met een speciaal oogkussentje. Al relaxend helpt het je om los te laten wat niet meer functioneert en ondersteunt het je om een krachtig en gezond leven te leiden. 

 

Voordelen Yoga Nidra

 • Het stopzetten van je eindeloze stroom gedachtes

 • Het creëren van meer energie in je lichaam

 • Methodes om beter te kunnen slapen

 • Het sneller los kunnen laten

 • Het verbeteren van de relatie met jezelf en anderen

 • Het loskomen van verslavingen

 • Methodes om beter te kunnen ontspannen

 • Het verbeteren van de verbinding met je lichaam

 • Methodes om meer uit je sport te kunnen halen

 • Het verbeteren van je functioneren op school of werk

 • Stress verdwijnt uit je lichaam

 • Topsporters herstellen sneller

 • Emotionele situaties in je leven worden sneller verwerkt en opgelost

 • Je verbetert je geheugen, het bevordert je creativiteit en het helpt bij het vergroten van je zelfkennis

Spreekt bovenstaand je aan? Voel je welkom om mee te komen ontspannen op onze prachtige retraite plek in Zeeland.

IMG_7011_edited.jpg

Mark van de Leur

Mark van de Leur is een yoga docent die zich voornamelijk heeft gespecialiseerd in zachtere vormen van Yoga met als specialisatie Yoga Nidra. Buiten de yoga heeft hij ook jaren lange ervaring met Vipassana meditatie en de Wim Hof methode. In het zuiden noemen ze hem ook wel Mark ice-man. 

 

Mark is geboren en woonachtig in het zuiden waar hij met veel plezier verblijft. Afgelopen jaar heeft hij besloten om waar het bourgondische zuiden voor staat te gaan delen in de rest van de wereld. Mark heeft een warme stem en weet in een mum van tijd een juiste setting neer te zetten. Lekker down to earth met een grote glimlach. 

 

Mark begrijp als geen ander dat het leven soms enorme uitdagingen heeft en dat je letterlijk helemaal verstijfd kan zijn van de spanningen, emoties en stress in je lichaam. Yoga en meditatie bracht een doorbraak in zijn persoonlijke ontwikkeling en nu, 20 jaar later, heeft hij zich gespecialiseerd om een prachtig ambiance te geven tijdens zijn lessen. Mark heeft een fijne diepe stem die je meteen een gevoel van vertrouwen geeft. Samen in combinatie met mooie muziek weet hij de juiste sfeer neer te zetten om een hele diepe reis van ontspanning en healing te ervaren  op alle niveaus. 

Mark van de Leur.jpg

“Mark heeft mij geholpen om mijn gedachtes rustiger te maken. Het lukte sinds een lange tijd om weer te ontspannen. Ik kreeg er enorm veel plezier en energie voor terug. Mark is down to earth en heeft ook nog eens heerlijke humor. Echt een aanrader als personal trainer, coach en yogadocent groepslessen.”

Majorie de Haan

“Samen met mijn partner heb ik een personal training sessie gevolgd in ademhalingsoefeningen, Mindfulness en Yoga Nidra. Super fijn. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij Mark. Top sessie! Geslapen als een baby, rustig en kalm opgestaan en mijn energie is enorm toegenomen. En dat allemaal na een sessie van 60 min met Mark.

Mir & Gerard

“Ik heb een paar jaar geleden een persoonlijke mindfulness cursus bij Mark gedaan en in 2020 een persoonlijk begeleidingstraject Yoga Nidra. Beide hebben mij heel goed geholpen bij mijn revalidatie na een hersenbloeding. Het prettige van Mark is zijn fijne stem tijdens de meditaties en zijn persoonlijkheid”

 

Tamara Pots

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€10 per weekend)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOns plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page