top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Marnix van Rossum

Sinds mijn eerste aanraking met meditatie, als jonge topsporter van 14 jaar,  heeft meditatie mij altijd enorm gefascineerd. Het bracht me op een zoektocht langs vele meditatiedisciplines. Op mijn 16e begon ik met Raja Yoga en na de middelbare school vetrok ik voor het eerst naar India om in een boeddhistische klooster engelse les te geven. Boeddhisme is sindsdien altijd de rode lijn in mijn zoektocht geweest.

 

Ik deed talloze retraites van meerdere maanden en zelfs jaren. Ik heb ook twee jaar als boeddhistische monnik geleefd. Ik heb het boeddhisme nooit los kunnen laten, zelfs niet tijdens mijn studies psychologie en filosofie. Door de jaren heen ben ik wel kritischer komen te staan tegenover verschillende spirituele disciplines. Geleidelijk aan ontdekte ik namelijk ook nadelen waar weinig over gesproken werd.

 

Ik besloot daar een boek over te schrijven: ''Mindfulness: back to the roots''. Het doel daarvan was om informatie te geven over hoe je verschillende meditatiedisciplines zo goed mogelijk kunt gebruiken om door te groeien, maar op basis van je eigen ervaringen en inzichten, niet omdat een bepaalde leraar of traditie dat zegt. In het filmpje hiernaast geef ik uitleg over de inhoud van mijn boek. 

Als zelfstandig psycholoog en trainer werk ik met jongeren en gezinnen met Autisme en ADHD. Ik heb een training ontwikkeld voor ouders zodat ouders bewuster kunnen zijn van hun eigen patronen en voor zichzelf leren zorgen, als middel om beter met het moeilijke gedrag van hun kinderen om te gaan. Daarnaast geef ik meditatietrainingen bij de Gimselacademy in Rotterdam. 

 

Ik geef een combinatie van meditatiemethoden die je kunnen helpen in je psychologische, maar ook spirituele ontwikkeling en genezing.  Ik noem het out of the box en terug naar jezelf :  www.outoftheboxintoyourcentre.com 

9 - 11 oktober 2020
Marnix van Rossum
Introductie in Meditatie

Update mbt Corona: Kijk op 1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

Programma: Introductie in Meditatie

Out of the box en terug naar jezelf

Er zijn veel ideeën over wat meditatie wel en niet is. Ik zal je meenemen in een reis langs verschillende meditatievormen die gericht zijn op psychologische en spirituele inzichten en genezing. Er wordt een zachte en liefdevolle sfeer gecreëerd waarin je het gevoel zult krijgen tot jezelf te kunnen komen en geïnspireerd zult worden. 

 

Deelnemers ervaren vaak een hele ontspannen sfeer, waarin veel begrip is, men geraakt kan worden en goed persoonlijk advies krijgt. 

 

Er zal een variatie zijn van zitmeditatie vipassana-mindfulness, ligmeditatie, meditatie in beweging (loopmeditatie en tai chi bewegingen) en visualisatie, met zo nu en dan muziek om het hart te helpen openen. 

Er zit een logische opbouw in het programma. Eerst zullen we stil staan bij wat is aandacht-mindfulness, dan werken we aan meer lichaamsbewustzijn en met de adem, om vervolgens nog meer tot jezelf te komen door handvatten aan te rijken in de omgang met gevoelens. 

 

Er is alle vrijheid om je eigen grenzen aan te geven. Op deze manier leer je op een toegankelijke manier in korte tijd vele geheimen van meditatie kennen. Je leert manieren om beter naar binnen te kijken en om beter met moeilijke gevoelens om te gaan.   

Dit retreat is geschikt voor zowel  beginners als gevorderden. 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl). Al onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Yoga namasté
Zeeland V (20)
Zeeland V (54)
Zeeland-V (57)
Zeeland retreat in de natuur
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland-V (78)
Zeeland_V (11)
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Zeeland accommodatie
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Zeeland yoga

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page