Yoga-Weekend in Zeeland
 

10-12 juni 2022
Menieke 2.jpg
Yin & Yoga Nidra

Menieke de Ruiter

Mijn naam is Menieke en ik heb altijd al een sterke interesse voor zowel filosofie als het menselijk lichaam gehad. Vanaf jongs af aan kon ik mezelf diepe vragen stellen als: Waarom zijn we hier op aarde en wat is mijn rol hierin? Uren kon ik uit het raam staren en wegdromen. Fysiek actief zijn hielp mij juist uit mijn (vaak drukke) hoofd te komen en in mijn lichaam te landen.


​Na verschillende sportopleidingen trok in 2007 Yoga dan ook mijn aandacht vanwege zowel het fysieke als filosofische aspect. Het voelde als thuiskomen. ​Inmiddels is dit dan ook uitgegroeid tot een nieuwe manier van leven. Na meerdere jaren verschillende vormen Yoga te hebben bestudeerd, beoefend en gegeven in zowel binnen als
buitenland was het openen mijn eigen Yogaschool een logisch gevolg. Yoga helpt mij te verzachten, te zijn met dat wat is zonder verwachtingen en zonder te oordelen.

Momenteel geef ik verscheidene soorten yogalessen, zowel in groepsverband als privé (therapeutische) sessies. Met regelmaat geef ik workshops op het gebied van Yin Yoga & Yoga Nidra. Deze vormen spreken mij zo aan omdat ze beide werken op het zelf helend/herstellend vermogen en tevens het vergroten van je bewustzijn. Daarnaast leid ik, als één van de hoofddocenten, met veel
plezier studenten op tot internationaal erkende yogadocenten bij opleidingscentrum  SanaYouYoga.

Programma:  Yin & Yoga Nidra 

Ervaar een dieper niveau van Rust...

Dit weekend zal in het teken staan van terugkeren naar complete rust & ontspanning. In ons dagelijks leven staan velen van ons voor 85% van de tijd “aan”. Zo zijn we druk met werk, het gezin, sociale verplichtingen, sporten, (social) media, en ga zo maar door. Dit maakt dat er een constant gevoel van alertheid, spanning en onrust in je kan huizen en je vervolgens niet meer weet hoe je “uit” moet.  

 

Yin Yoga & Yoga Nidra, 2 specifieke vormen van Yoga waarbij je werkt je op het zelf herstellend vermogen van het lichaam en je jezelf uitnodigt om te vertragen, te rusten en weer op te laden. Oftewel; je mag even “uit”. 

 

Yin Yoga. Een stijl van yoga waarbij poses voor langere tijd (3-5 min) worden vastgehouden. Met Yin bereik je de diepere lagen van het lichaam waarbij je spierenspanning loslaat en bindweefsel op rek brengt. De weerstand /lokkades die je onderweg tegenkomt kunnen zowel fysiek, emotioneel als mentaal van aard zijn. Door het bindweefsel soepel te maken komt er ruimte in het lichaam en zal je lichaam in staat zijn de probleemgebieden te helen. 

Yoga Nidra 

Slapend je leven transformeren. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog actief. Je balanceert dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Door de instructies kom je in een ontspannen meditatieve staat, tussen slaap en waak in. Yoga Nidra helpt je oude patronen, trauma’s, negatieve overtuigingen en zelfs fysieke klachten te verminderen. 

 

Naast de workshops blijft er voldoende tijd over om te relaxen, te lezen, de sauna in te gaan, een massage te boeken of een mooie (strand)wandeling te maken. Tevens kun je tijdens de retraite genieten van heerlijke en pure vegetarische maaltijden.

Dit weekend is een waar cadeau voor jezelf waarin je volledig tot rust komt en weer herboren naar huis gaat!

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 gezamenlijke opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/massage/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Rust & Herstelretreat

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

IMG_1821.CR2
Zeeland
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
IMG_1312.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_4365
IMG_4304
_edited
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
schouw_sfeer_buddha
Zen
Zomerse salade
Yoga in de tuin
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).