Yoga-Weekend in Zeeland

 

3-5 augustus 2018
Yin-Yang Yoga

Menieke de Ruiter

Met een achtergrond in coaching en personal training is mijn aanpak er één die kijkt naar de connectie tussen het fysieke, mentale en emotionele lichaam.


Wat voor mij in 2007 begon met het fysieke aspect van yoga is uiteindelijk uitgegroeid tot een nieuwe manier van leven. De met name oosterse filosofie bestuderen is een pad dat mij in het ‘hier en nu’ brengt zonder verwachtingen en zonder te oordelen.


Het starten als zelfstandige onder de naam “Yoga Patterns” was een logisch vervolg na de externe en interne reis die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

 

Het bestuderen en beoefenen van Hatha, Ashtanga en Yin yoga heeft mij de mogelijkheid geboden om met de meest inspirerende leraren uit Europa, Afrika en Azië te werken. Vandaag de dag laat ik me graag inspireren door Alan Watts en Osho en verdiep ik me in Yoga Therapie met name op het gebied van trauma. Daarnaast volg ik momenteel de cursus “praktische filosofie” om de filosofie van oude wijsheden toe te kunnen passen in het dagelijks leven.

Geïnspireerd door zowel de Westerse wetenschap als de Oosterse filosofie is ‘verbinding zoeken’ het kernthema in mijn lessen, workshops en retraites. De verbinding met het “zelf” en de essentie die daar te vinden is. Ik daag je graag tijdens mijn lessen uit op een andere manier te leren kijken naar anderen, de wereld, maar zeker ook naar jezelf. Van gevorderd tot beginner, iedereen is welkom!

Programma:  Yin-Yang Yoga 

In  het dagelijks leven  laten we ons constant leiden door prikkels van buitenaf en dat is moeilijk te voorkomen. Zo kunnen we druk zijn met werk, het gezin, onze telefoon, eten, (social) media. Kortom: met onze favoriete afleiding. Dit zorgt ervoor dat je  ‘uitcheckt, waardoor je de verbinding met jezelf kwijt raakt of zelfs gevoelens van stress of onrust kunt gaan ervaren.

 

Tijdens dit weekend is er weer ruimte om in te checken bij jezelf, zowel in het fysieke, mentale als emotionele lichaam. Hoe gaat het eigenlijk met je? Zonder hierover direct een oordeel of mening te vormen.

Tijdens de Yin-Yang lessen die gegeven gaan worden kun je de eenheid in jezelf, ook wel bekend als non-dualiteit, ervaren. Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Actief en passief, zon en maan, vrouwelijk en mannelijk, dit zijn zoals in de eerste instantie vaak gedacht wordt geen tegenpolen van elkaar maar zijn juist complementair aan elkaar. Het één kan niet zonder het ander, eenheid.  

Daar waar het tijdens Yang gedeelte in de les draait om activatie van spieren en het sterker maken van het lichaam, zal de focus tijdens het Yin gedeelte juist liggen op loslaten en verzachten. Het één is echter niet beter dan het ander, het is enkel een verschil in ervaring, zoals bij alles in het leven.

Ik nodig je graag uit om weer “in te checken” tijdens dit weekend. Om zo de stilte en rust te mogen ervaren die daar te vinden is.  

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Tijd om in te checken
IMG_1821.CR2
Zeeland
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
IMG_1312.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_4365
IMG_4304
_edited
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
Zeeland kamer
schouw_sfeer_buddha
Zen
Zomerse salade
Yoga in de tuin
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).