top of page
Ontspanning
My Own Retreat.png

5 -7 mei 2023
Rust & Reset Retraite

Keer terug naar complete ontspanning

Menieke de Ruiter
Yoga & Soundhealing

Wil je echt ontspannen en helemaal tot rust komen?

In ons dagelijks leven staan we vaak 85% van de tijd ‘aan’.

 

Druk met werk, gezin, sociale verplichtingen, sporten, (social) media, en ga zo maar door. Spanning en onrust bouwt zich op en het wordt lastiger om jezelf ‘uit’ te zetten. Het zenuwstelsel verkeerd dan in een continue staat van alertheid waardoor je moeite ervaart met écht ontspannen.

 

Dit programma nodigt je uit te rusten, verzachten, vertragen en verstillen.

Je autonome zenuwstelsel reguleren staat hierin centraal.

Want alleen van daaruit, kun je herstellen en laad je weer op.     

 

Meditatie, Yin/Restorative Yoga, Yoga Nidra en somatische oefeningen brengen je weer in verbinding met jezelf. Je daalt af naar diepe rust en je mag gewoon weer even Zijn, thuis in jezelf.  

 

Yin/Restorative Yoga

Deze vorm van Yoga nodigt je uit om diep te rusten, herstellen en helen. Houdingen worden 4 tot 7 minuten aangehouden. Gevolg?  Het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt aangesproken en er ontstaat ruimte voor overgave. Even niet hoeven of moeten, maar simpelweg mogen ‘zijn’ is wat deze yoga je brengt. 

 

Yoga Nidra

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog actief.  Door de begeleiding kom je in een ontspannen meditatieve staat, tussen slaap en waak in. Yoga Nidra helpt je oude patronen, trauma’s, negatieve overtuigingen en zelfs fysieke klachten te verminderen. 

 

Pranayama / Ademwerk

De zachte ademtechnieken die horen bij Pranayama kalmeren en reguleren je zenuwstelsel. Diep ontspannend...

Somatische oefeningen

Deze lichaamsgerichte, zachte oefeningen, zijn bedoeld voor nog meer contact met je lichaam en helpen je aandacht in het NU te houden. 

Natuurlijk is er voldoende tijd om te relaxen, lezen, de sauna in te gaan, te genieten van een massage of een mooie (strand)wandeling te maken.

Ook kun je tijdens de retraite genieten van heerlijke en pure vegetarische maaltijden.

 

Dit Rust & Reset Retraite is een heerlijk cadeau voor jezelf. Een weekend waar je volledig tot rust komt en waarna je herboren naar huis gaat!

IMG_7011_edited.jpg

Menieke de Ruiter

Als kind voelde ik mij vaak “anders” dan anderen, erg sensitief, dromerig en filosofisch. Toen op 11-jarige leeftijd mijn moeder verongelukte werd mijn leven abrupt onderbroken en mijn gevoel van ‘anders’ zijn alleen maar versterkt. 

Omdat het verlies op dat moment te groot was voor mij om te dragen, ontwikkelde ik een overlevingsstrategie; ik riep de ‘strijder’ in mij aan. Er ontstond hardheid naar mezelf en een dik pantser naar de buitenwereld. Ik moest en zou slagen in alles wat ik deed, overal de beste in zijn. 

De enige slag die ik alleen niet leek te kunnen winnen, was de oorlog die ik van binnen voerde. Een continue gevoel van onrust, periodes van depressies en paniekaanvallen kon ik niet tegenhouden, hoe hard ik ook vocht. Gesprekstherapie hielp, maar altijd tijdelijk. De gedachte “Er is iets mis met mij” was heel vaak aanwezig in mijn hoofd. 

Ik besloot op reis te gaan, alles achter me te laten en op zoek te gaan, op zoek naar mezelf. Ashrams, boeddhistische kloosters, en vele Yoga Trainingen volgden. Toen ik dan ook tijdens mijn 1e Yoga Teacher Training te horen kreeg: ‘Je hebt gedachten maar je bent ze niet’, voelde het alsof iemand eindelijk het raam open had gezet in een extreem benauwde kamer…

Door de jaren heen leerde ik mijn gedachten observeren, mijn lichaam weer voelen en verzachten. Stil te staan en vertragen, te zijn met dat was is, zonder oordeel. Ik leerde werken met de adem, mijn zenuwstelsel reguleren en technieken toe te passen die het zelfhelend vermogen ondersteunen…  En nog steeds, ik leer elke dag meer, het is een verrijkende levenshouding geworden. 

Het heeft me zo verrijkt, dat het inmiddels voelt als mijn missie om anderen te ondersteunen in hun proces van bewustwording. Helpen met vertragen, verzachten, rusten en herstellen. Zo heb ik mijn eigen Yoga Studio, geef ik 1-op-1 sessies, groepslessen, gespecialiseerde workshops en retraites. Ook leidt ik met veel plezier studenten op tot internationaal erkende Yoga Docenten. En blijf ik zelf ook een eeuwige student. Momenteel specialiseer ik mij op het gebied van trauma, zoals de Polyvagaal theorie, en het zelfhelend vermogen. 

FGF2023-02795.jpg
Docent
Aanbevelingen

“Ik was nog nooit bij een retraite geweest, maar wat heb ik waanzinnig genoten bij de Schouw in Zeeland! Ik volgde het Yin Yoga & Yoga Nidra programma bij Menieke. Haar authentieke stijl en prettige stem maken de Yoga voor mij een cadeautje! Yin Yoga volg ik al een poos bij Menieke maar Yoga Nidra was voor mij onbekend en was ik heel nieuwsgierig naar. Ik kan dan ook zeggen dat ik heel blij ben met deze ontdekking. De combinatie van Yoga en de plek was ultiem! Een echte aanrader voor iedereen die even terug wil keren in zijn eigen Zijn “

 

 Angelique

“Met Yin Yoga begon ik om meer tijd voor mezelf te hebben. Spannend maar dat gevoel was snel weg want bij Menieke merkte ik meteen; ik mag zijn zoals ik ben. De stap om aan te sluiten bij de retraite in zeeland was voor mij dan ook snel gemaakt. Ook al voelde ik me kwetsbaar, door het vertrouwen dat ik ervaar bij Menieke viel ik zelfs in slaap tijdens de Yoga Nidra. Het verraste me wat de retraite met me heeft gedaan. Rust, vertragen, dat zijn de woorden die passen bij de retraite. Ik werd me bewust hoe snel de wereld om me heen ging en hoezeer ik was vertraagd in zo’n korte tijd. Een heel bijzondere ervaring waar ik Menieke heel dankbaar voor ben!”  

 

Loes

“Vorig jaar ben ik via Menieke haar yogaschool terecht gekomen bij de retraite naar Zeeland. Het was mijn eerste keer om naar een retraite te gaan, maar iets in mij vertelde me dat ik moest gaan. Even ontladen, even uit de dagelijkse sleur. En wat ben ik blij dat ik ben gegaan. 
De fijne yogasessies en ademhalingsoefeningen van Menieke maakte het retraite tot een bijzondere ervaring. Uit je hoofd, en weer mogen voelen. De magische plek waar het allemaal plaatsvindt is een cadeautje. Er overheerst rust en kalmte, prettig personeel die ervoor zorgen dat je je helemaal thuis voelt en je helemaal jezelf mag zijn. Volgend jaar ben ik er graag weer bij!"

 

Ilse
 

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.
Programma

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

8.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13:00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13:00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Tijd voor jezelf
Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Algemene voorwaarden bekijken

Reserveren
Tarieven

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accommodatie
Bereikbaarheid
bottom of page