top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Update mbt Corona crisis: Lees hier over onze voorzorgsmaatregelen en overboeking-coulance.

Mieke Nakken

Na mijn opleiding en eerste werkervaring in Nederland ben ik gaan reizen om wat meer van de wereld en zijn mensen te ontdekken. Mijn behoefte aan ruimte, vrijheid en natuur heb ik ook echt mogen ontdekken tijdens mijn reizen in vooral Azië. Tevens kwam ik in aanraking met vele vormen van lichaamswerk, yoga en meditatie. Vooral in India raakte ik geïnspireerd door yoga en meditatie. Hier heb ik ook vele maanden doorgebracht bij verschillende yogadocenten de afgelopen 25 jaar en is mijn liefde voor de yoga, vooral Iyenkar en hatha yoga, alleen maar gegroeid. In Nederland ben ik echter in contact gekomen met een fantastische yin yoga docent en was ik meteen verkocht!


Na vele jaren van yoga beoefenen, vooral actieve yoga, ontdekte ik dat de yin yoga me nog meer verdieping, ontspanning en een gevoel van “thuiskomen” gaf. 
    
Naast wekelijkse Yin en hatha Yoga lessen organiseer ik ook yogawandelweekenden in Nederland en yogawandelvakanties in het buitenland, met name in Zwitserland.


Tevens heb ik mijn praktijk in Zeist waar ik cranio sessies en ayurvedische massages aanbied.

27-29 maart 2020
Mieke Nakken
Yin Yoga

Programma:  Yin Yoga 

Yin Yoga 
geeft ruimte 
laat voelen 
verbindt met je emotie 
verkent je fysieke grenzen 
boort diepere lagen aan
geeft gronding
ademt lucht
laat water stromen

Dit weekend gaan we ons verdiepen in de Yin Yoga. 


Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yogabeoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Een van de mooiste voordelen van Yin yoga is de stilte die het kan brengen maar ook de verbinding met je gevoel en lijf!


 Je kunt Yin yoga beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging (b.v. een dynamische vorm van yoga). 


 Yin yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment in je lichaam, de ruimte en je gevoel.


Ik nodig je uit dit weekend je grenzen te gaan verkennen en verleggen. Het bewustworden van en aftasten van je grenzen geeft groeimogelijkheden!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Yoga ontspan
Zeeland tuin
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Yoga namasté
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door ondre andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl). Al onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page