Yoga Weekend in Zeeland

 

Monique van der Heijden

ENERGIE volgt AANDACHT en alles wat je aandacht geeft, GROEIT! 

Al van jongs af aan ben ik geboeid door wat mensen beweegt. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Lichaamstaal, gedrag, motivatie, inspiratie. Wat drijft mensen?!

 

Ik heb een achtergrond als bewegingsagoog, dans- muziek en theatermaker, yoga en meditatie docent. Ik volg het inspirerende 8-voudig pad van Patanjali en geef de basisopleiding Raja Yoga, filosofie en energiewerk.

 

Mijn talent ligt in het lesgeven, begeleiden, trainen en coachen van mensen. Om vanuit oprechte aandacht en bewustzijn mensen in beweging te brengen, te verbinden, te raken, motiveren en inspireren.

 

Werken met de chakra’s (energiewerk) heeft mij enorm geopend en helderheid gebracht op mijn eigen leven. Steeds dieper ben ik levensprocessen ingedoken en inmiddels begeleid ik ‘Chakrareizen’ als dag en weekend workshops en in retraites.

 

In mijn praktijk aan huis werk ik als intuïtief systemisch coach. Familieopstellingen en Innerlijk kind werk. Ook daar past de chakrapsychologie als geen ander, omdat dit alle ontwikkelstadia van het leven aanraakt!

 

Liefde is voor mij altijd het startpunt, de weg en het doel! 

 

Mede door mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling, levenservaring, burn-out en helingsproces meen ik mensen een uitreikende hand te kunnen bieden. Verbinding krijgen met onderhuidse processen en daar het verschil maken. 

Meer informatie over mij vind je op mijn website www.moyoki.nl 

1-3 okt 2021
Monique van der Heijden
Chakra yoga

Corona update:  kijk op  1,5 meter retraites  voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's n.a.v. overheidsinstructies.

Programma: Chakra Yoga 

Waar zou jij een nieuw begin in willen maken?

Maak op een inspirerende manier kennis met de 7 basischakra’s (energiecentra of wielen) en de kracht van de 5 elementen; aarde, water, vuur, lucht en ether.

Ervaar hoe levenskracht (chi of ki) en vitale levensenergie (prana) zich manifesteert in jouw fysieke, emotionele en mentale systeem..

Met als doel om steeds dieper te landen in wie jij van nature bent en wat je te doen hebt met jezelf in dit leven. 

Deze 3-daagse Chakra Yoga Retreat bestaat uit yoga, meditatie (zit, staand, in beweging), ademwerk, mantra’s, lichaamswerk, muziek en intuïtief bewegen.

De 7 basischakra’s

1. Muladhara     : Stuitchakra gronding, basisbehoeften, materie
2. Svadisthana   : Navelchakra emoties, creativiteit, seksualiteit
3. Manupura      : Zonnevlechtchakra wil, discipline, focus, doelen, ego
4. Anahata         : Hartchakra compassie, mededogen, (zelf) liefde
5. Visshuddi       : Keelchakra expressie, loslaten, vergeven
6. Ajna                 : Derde oogchakra innerlijk zien, intuïtie
7. Sahasrara       : Kruinchakra hoger bewustzijn, wijsheid, weten

Samen bewegen we eerst terug naar onze wortels om te herinneren hoe we op deze aarde zijn aangekomen. Heerlijk om steeds opnieuw te gronden en fysiek contact te maken in het NU. Vitaliteit te vergroten en van daaruit zachtjes in beweging komen. Speels en luchtig jezelf ontdekken, ontmoeten, ontknopen en ontrafelen wat er in jou speelt, hoe het is, wat je verlangt. In stilte daar contact mee maken.

Misschien wil je meer uit je drukke hoofd loskomen, uit de denk-doe modus stappen en vaker in je lijf aanwezig zijn. Voelen! Of wil je krachtiger jouw plek innemen, ander werk, een nieuwe relatie, je hart volgen, heb je iets goed te maken, vergeven, of wil je iets ouds ritueel verbranden? Alles is welkom.

Wie weet opent dit weekend de poort naar verandering en is dit een stap om je ruime vrije en stralende aard weer te her-inneren. Dat gun ik je! 

  • Hoe zou het zijn als de levensenergie weer VRIJ gaat stromen?

 

  • Hoe zou het zijn om die heerlijke vreugdevolle FLOW te voelen? 

 

  • Het zou het zijn als je lichaam zich totaal ontspant, je geest zich opent en jij helemaal wakker, helder, ruim, hartsvol, expressief, licht en in verbinding aanwezig bent?

 

  • Hoe zou het zijn als je volledig kunt ZIJN met wat er IS en meebeweegt met wat zich aandient? 

 

  • Hoe zou het zijn om jouw ware natuur te leven?

Er is genoeg ruimte voor zelfreflectie, je eigen ruimte en/of delen met elkaar. Neem een schriftje mee om jouw ervaringen, gevoelens, gedachten, reflecties en inspiraties op te schrijven.

ENERGIE volgt AANDACHT en alles wat je aandacht geeft, GROEIT.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland (4)
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland tuin
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland V (59)
Zeeland V (24)
Zeeland V (70)
Zeeland (2)
Wellness yoga weekend
Zeeland-V (113)
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland-V (57)
Zeeland V (26)
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Zeeland yoga
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga ontspan
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.


Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).