top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Saartje van Breda

Ik ben Saartje van Breda (1973), moeder van Keetje en Teun en al 26 jaar samen met Bas. Ik houd van samen zijn met mijn gezin, mensen ontmoeten op zielsniveau, bewegen, stil zijn, luisteren, praten, analyseren, dansen, zingen, muziek maken, het leven werkelijk leven (lange tijd was dit meer overleven dan leven), internetten, in de natuur zijn, spelen met mensen op het gebied van bewustwording, creatief expressie geven aan wat er uit wil, oefeningen doen met mijn lichaam en haar wijsheid steeds weer ontdekken, reizen en van nog veel meer…..

 

Ik ben vanaf mijn 16de levensjaar begonnen met lichaamswerk, wat begon als danseres, zangeres en actrice in het theatervak en later in opleidingen en cursussen zoals Sensi-therapie, systemisch werken (opstellingen), reizen door de chakra’s, Chineng Qigong, Reiki 1&2, EFT, Silva Mind control, sociale pedagogisch werk, emotioneel lichaamswerk, relaties, NLP, overlevingsmechanismen, meditatie en yoga.

4-6 Mei 2018
Mindful Yoga

In 2012 ben ik begonnen met mijn praktijk Zijn & Schijn in Oss, waar ik sensitieve kinderen en volwassenen met emotionele en lichamelijke klachten help op een andere manier om te gaan met hun lijf, hun gevoel en hun energie. Dit doe ik door individuele sessies, groepsbijeenkomsten en yoga. Hierdoor gaan ze zich weer lekker voelen met wie ze zijn en kunnen ze vanuit meer innerlijk rust, vrijheid en zelfvertrouwen hun leven be-leven.

 

Ik geef yogalessen in Uden en Oss, en ben op dit moment bezig om me verder te verdiepen door een docenten opleiding in Yinyoga and Meditation. Naast yoga word ik ook heel blij van Acces Consciousness en alles wat ik daarbij leer en ontdek. Ik geef met plezier Acces Bars sessies, Sensitherapie en andere energetische lichaamsprocessen in mijn praktijk Zijn & Schijn.

 

Mijn lichaam is erg sensitief (gewaar) en heb ik leren gebruiken als waarnemingsinstrument, dat neem ik mee in mijn sessies en groepslessen. Ook heb ik gemerkt dat we onze zelfheling processen regelmatig beïnvloeden bewust en onbewust, positief en negatief. Wat als we daar meer bewustzijn op krijgen zodat we het positief kunnen beïnvloeden?

 

Ik zie graag een veilige wereld voor me waarin mensen trouw zijn aan zichzelf en hun eigen bewegingen in het leven maken, hun hart volgen, vrij zijn met zichzelf en anderen, leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde en daarmee een uitnodiging zijn voor anderen. De wereld begint bij mezelf dus die reis leef ik zoveel mogelijk voor en daarmee hoop ik een inspiratiebron te zijn voor diegenen, die daar nog niet zijn en wel naartoe willen.

 

Toen ik 2 jaar geleden yoga begon te faciliteren merkte ik dat alles wat ik tot nu toe gedaan had terug kwam in yoga. Yoga staat voor verbinden. Ik was steeds bezig de verbinding met mezelf, het grotere, het leven te ‘herstellen’. Verbinden van lichaam en geest, hoofd en hart, ik en het grote Zelf, ik en de ander, de grote eenheid en toch mijn eigen stroom. Hier wil ik je graag toe uitnodigen, verbinding.

Programma: Mindful yoga 

Energie in beweging

De workshops zullen grotendeels ontstaan vanuit stilte in het moment dus er is ruimte voor Mindful Yin, Yang, Flow en Stilte.

 

Waar wordt, in verbinding met de groep aandacht voor gevraagd?

 

Welke beweging wil gemaakt worden?

 

Mijn lichaam helpt me om te faciliteren wat ik en de groep aan oefeningen, houdingen en bewegingen op dat moment kunnen gebruiken, om meer ruimte, vertrouwen en ontspanning toe te kunnen laten.

Bewustwording, aandacht, toelaten, vertrouwen, ontspanning, kracht, beweging, zachtheid, vrijheid, ruimte, adem en aanwezigheid zijn sleutelwoorden voor de lessen die ik geef.

Een combinatie van allerlei zachte stijlen van lichaamswerk/yoga.

 

Mindful yoga, energie in beweging.

Alles is energie, jij bent energie, waarheen wil jouw energie bewegen?

Waar zet je het vast?

Wat als je het laat bewegen?

Wat is er nog meer mogelijk voor jou en je lichaam?

Hoeveel meer ruimte, vertrouwen en ontspanning kan je gaan toelaten voor jou, in dit weekend?

 

Wordt iets in jou hier blij van?

Wat wil daar in beweging komen?

Hoe zou het zijn om deze keuze voor jezelf te maken?

Ik hoop je daar te ontmoeten!


Reacties die ik hoor van mensen die mijn lessen volgen:

‘Ik kwam echt uit mijn hoofd en dat is echt lastig voor mij’

‘Ik voel zo’n rust’

‘Mijn lichaam voelt soepeler’

‘Ik had hoofdpijn maar die is nu weg’

‘Mijn nek voelt veel meer ontspannen’

‘Heerlijk, zo bij mezelf’

‘Je lessen zijn altijd anders dat vind ik fijn’

‘Fijn dat je ruimte geeft om naar mijn eigen lijf te luisteren en dat ik daarin dan weer van alles ontdek’.

 

"De kracht ligt vooral in de manier waarop Saartje mij aanmoedigt om vanuit de stilte met mijn aandacht de beweging van mijn lichaam te volgen en het toe te staan om zo te bewegen waar het op dat moment behoefte aan heeft. Het voelt voor mij heel natuurlijk. Saartje nodigt mij uit om mijn lijf op een liefdevolle manier toestemming te geven om af te wijken van “hoe het moet”. Hierdoor ontstaat ruimte in mijn lijf waardoor ik makkelijker in de houding kan komen. Het verrast me iedere keer weer hoe fijn deze manier aanvoelt, het is nl zo anders als de, meestal, strakke opbouw en structuur van andere yoga vormen waarbij “hoe het moet” een belangrijke rol speelt. Wat ik zo herken in mijn dagelijkse leven en waar ik maar wat graag meer afstand van probeer te nemen. Daarom voelt het juist heel bevrijdend om tijdens de les bij Saartje af te wijken van deze structuur en mijn eigen manier te volgen waardoor ik uiteindelijk toch in dezelfde houdingen terecht komt als de andere yoga vormen."     Natascha

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Eleonora aan zee
Yoga zaal Zeeland
Zeeland_sauna_samen
Stand met paarden
IMG_4304
IMG_4365
Edited Image 2014-1-14-17:52:51
Gevulde appeltjes met notenpasta
sauna_004
Zen

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page