top of page
Child ' s Pose
My Own Retreat.png

21 -23 juli 2023
Yin yoga & 
de vijf elementen

Ontdek de kracht van acupressuur

Sandra Slotboom

Wil je leren jouw lijf in balans te houden?

Hoe fijn zou het zijn als je je eigen klachten op kunt lossen, gewoon met jouw eigen handen.

In deze retraite leer ik jou hoe je jouw lijf in balans kunt brengen door middel van Yin yoga en acupressuur. We gaan dit doen aan de hand van de 5 elementen: Water-Hout-Vuur-Aarde en Metaal.

 

Ik neem je mee naar de achtergrond van de Chinese geneeskunde zodat je ook leert waarom je bepaalde punten masseert. Het weldadig effect merk je al gauw, en de inzichten en oefeningen kun je na deze retraite zelf toepassen om in balans te blijven.

Wat kun je verwachten?

In elke les staat een van de elementen centraal met de kwaliteiten die daarbij horen. In mijn les kun je vooral ontspanning verwachten. De balans tussen Yin en Yang is belangrijk voor de gezondheid. Yin Yoga herstelt die balans.

 

Yin Yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je 3-5 minuten in één houding blijft liggen. In deze houding worden de meridianen gestrekt op een ontspannen manier.  Tijdens de les gebruiken we verschillende yin- en relaxhoudingen om een aantal acupressuurpunten te masseren.

Acupressuur is helemaal niet moeilijk, iedereen kan het. Je moet alleen even weten welke punten je moet masseren en waar je deze kunt vinden. De meeste punten kun je inzetten bij meerdere soorten klachten, bijvoobeeld bij rugklachten, vermoeidheid, hooikoorts of hoofdpijn.

Na dit weekend ben je weer helemaal in balans en heb je tools meegekregen om thuis verder aan de slag te gaan.

 

IMG_7011_edited.jpg

Sandra Slotboom

Het zaadje voor mijn werk als acupuncturist en docent werd bij mij gelegd in de jaren dat ik op de radiologieafdeling van het ziekenhuis werkte.  Ik zag daar veel patiënten met onbegrepen klachten die van de ene naar de andere specialist werden gestuurd. Een diagnose voor hun klachten kwam er vaak niet en daardoor ook geen oplossing. 

Op die manier oud worden was mijn grootste angst en ik nam mij voor om er zo veel mogelijk aan te doen om dat te voorkomen: ik wilde geen patiënt worden in het ziekenhuis en op een gezonde, vitale manier oud worden. 

Dit betekent niet dat ik geen vertrouwen heb in de medische wetenschap, als het nodig is zal ik ook daar hulp zoeken. Maar ik ging wel zo veel mogelijk doen om mezelf gezond te houden en te luisteren naar mijn lichaam.

 

Ik ben met yoga in aanraking komen toen ik de opleiding tot voetreflextherapeut deed en merkte dat dat me veel bracht in de preventie van gezondheidsklachten. Yoga werkt niet alleen op het fysieke lichaam, maar het heeft me ook zelfvertrouwen gegeven. 

Profielfoto 1.jpg

"Ik volg nu al een tijdje Yogales bij Sandra. Het is Yin yoga, dus een hele ontspannende vorm van yoga. Waarbij Sandra veel uitlegt over de meridianen en waar de oefening goed voor is. Ik vind dat heel fijn en interessant. Sandra heeft een prettige stem en goede manier van uitleggen van de oefeningen. Op een rustige manier geeft ze soms nog wat persoonlijke tips als de beweging niet correct wordt gemaakt. De lessen zijn veelzijdig, iedere keer weer iets anders en verschillende lichaamsdelen komen per les aan bod. Kortom: ik vind het een hele fijne les!"

 

Corrie

"Elke maandagochtend ga ik met veel plezier naar de plaatselijke sportschool voor mijn wekelijkse uurtje yin yoga.

Dit is voor mij een heerlijk begin van de week, even een pas op de plaats in de altijd zo drukke agenda. Sandra, de yoga lerares is een prettig persoon, zij straalt rust uit en heeft aandacht voor alle deelnemers. Geeft een houding problemen bij iemand, dan heeft zij altijd een alternatief achter de hand. Dus hoe lenig je bent, maakt eigenlijk niets uit: iedereen is goed genoeg!

Ook geeft Sandra veel achtergrondinformatie over organen en meridianen en over de elementen, zoals water, vuur aarde enz. die tijdens de les aan de orde komen. Bij elke les zoekt ze passende muziek.

Ik schrijf me altijd snel in voor de volgende keer, want vol is vol en ik vind het spijtig om een les te missen, want het is altijd heel leerzaam en ontspannend!"

 

Marloes

"Een heerlijk uur lekker ontspannen door de combinatie van Yin yoga houdingen en chi bewegingen en passende muziek. Uniek is dat Sandra je meeneemt in haar passie en kennis over gezondheid en balans. Stimulerend om zelf aan je gezondheid te werken. Bewust te worden van je lijf. Missie gezond en lekker leven."

Karin

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page