top of page
Hiking
Zomerse salade
Yoga in de tuin
lac de devesset
Tijd voor jezelf

Yoga & Mindfulness Week in Frankrijk

"Domaine La Vie Tara", het oude buitenverblijf van een klooster uit 1928,  ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorp Lalouvesc op een eigen terrein van 2 hectare. Dit gezellige bergdorpje ligt in het glooiende landschap van de Ardèche, op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique'. Het wordt hier niet te heet in de zomer maar door de zuidelijke ligging zeer is het zeer aangenaam met veel zonnige dagen in de voor- en nazomer. 

 

In de zogenaamde groene Ardèche kom je weer op adem. Door de hoogte is de lucht is er uitermate zuiver en een prettige bijkomstigheid is dat er door de hoogte geen overlast is van vervelende stekende insecten. Deze plek is omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied met veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers "Domaine La Vie Tara" variëren van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Het liefst dekken we een lange tafel in de tuin  zodat we kunnen genieten van het eten én de buitenlucht. 

 

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden worden bereid van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. Er worden zoveel mogelijk groenten en verse kruiden geserveerd uit eigen moestuin. In de zomer en herfst gaat de chef erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit wordt verwerkt tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. Wat is er nou lekkerder dan eten wat ’s middags geoogst is en dezelfde avond op het bord ligt?

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven. 

 

In de natuurrijke heuvelachtige omgeving met vele smalle wegen en bospaden kun je uitgebreid wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Er is dichtbij een meertje waar we kunnen zwemmen, er zijn twee tennisbanen en een jeu de boules, en in de directe omgeving zijn er ook mogelijkheden tot zeilen, kanoën, paardrijden en golf. 

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele pelgrimgangers. Het dorpje zelf is dus zeker ook de moeite waard om te gaan verkennen

Vanuit een open sfeer, in verbondenheid met de natuur en de omgeving, is dit de ideale plek voor activiteiten gericht op persoonlijke groei, ontwikkeling en ontplooiing. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Locatie Frankrijk

Omgeving & Bereikbaarheid

Het het liefelijke Lalouvesc in de Franse Ardèche ligt op 980 km van Utrecht. De route gaat via Luxemburg, dan  de Route du Soleil tot voorbij Lyon. Vervolgens is het nog een uurtje over de provinciale weg.

 

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Zodra je aanmelding rond is, krijg je toegang tot onze carpool pagina waar je de mogelijkheid hebt om zelf een lift naar Lalouvesc te regelen. Geef aan of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen, of geef het aan als je hier graag hulp bij krijgt.

De locatie vooor de 

Week Retreats in Frankrijk

in de Noordelijke Ardèche streek ligt 

op ongeveer 10 uur rijden vanaf Utrecht. 

De zogenaamde groene Ardèche, het noordelijke Ardèche gedeelte in het zuiden van Frankrijk, is nog niet zo bekend bij iedereen. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes met inspirerende vergezichten. Je kunt hier wandelen over meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes, en tijdens je tocht kun je snoepen van de overvloed aan bosbessen.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, een verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

12 km: Ardèche dorp in miniatuur "Col du Buisson"

18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

16 km: Heiligdom van OLV van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

25 km: Safaripark Peaugres

Tarieven Frankrijk

 

8 dagen / 7 overnachtingen

Standaard kamer met gedeeld sanitair:

€ 680 - 3/4p kamer 

€ 740 - 2p kamer

€ 840 - 1p kamer

 

Luxe kamer met badkamer:

€ 790 - 2p kamer

€ 970 - 1p kamer

 

€ 580 - Eigen tent / camper

 

Relax Arrangement 

€ 100 - Korting verblijf zonder workshops

 

*   prijzen per persoon

bottom of page