top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Marianne van den Haak

Marianne (1967) is Yoga, Dans- en Meditatie docente. Marianne heeft een grote passie voor Yoga en Dans en maakt vanuit haar jarenlange ervaring zodanig gebruik van deze bewegingsvormen dat ze elkaar ondersteunen in een innerlijk bewustzijnsproces.

Ze heeft altijd haar hart gevolgd in de haar keuzes van studies, leven en werk. Zij reisde al jong door India, waar ze veel levenservaring opdeed en bij echte meesters leerde over Yoga, meditatie en de zin van het leven. Zij studeerde o.a. Hatha Yoga, Druyoga, Drumeditatie en Ayurvedische Yoga.Op het gebied van Dans studeerde zij o.a. Danstherapie, Indiase tempeldans, Bewegingsexpressie en Danscreatie.  

Zij is geïnteresseerd in wat mensen werkelijk bezield en brengt mensen graag naar bezieling. Naast haar praktijk Atmar (www.atmar.nl)  werkt ze in Kuuroord de Schouw in Zeeland, waar ze o.a. Yoga-, Dans- en Zelfexpressie weken en weekenden begeleid.

29-31 Juli 2016
Yoga, Dans & Meditatie

Programma: Yoga, Dans & Meditatie

Marianne zal vloeiende meditatieve Druyogalessen verzorgen met inzichtgevende dansessies, waarin meditatie momenten ook een plekje krijgen. Het weekend zal in het teken staan van de Ziel, van wat jou werkelijk bezield.

 

Druyoga en dans zijn twee mooie bewegingsvormen, die zijn als de in- en uitademing van het leven.

Yoga brengt je naar je binnenwereld. Dans brengt naar buiten en geeft vorm aan wat er in de binnenwereld leeft.

Yoga brengt je in contact met je innerlijke rijkdom. Dans maakt je innerlijke rijkdom zichtbaar, voelbaar en tastbaar. Het komt aan het licht, waardoor het in het bewustzijn komt en gaat leven. Zo wordt de dans van het leven bezield.

 

De vloeiende meditatieve Druyoga geeft rust en ontspanning en brengt je bij jezelf. Je gaat de stilte in de beweging ervaren vanuit je centrum. De diverse oefeningen helpen bij het loslaten van zowel fysieke, emotionele, mentale en psychische spanningen. Het draagt op een rustige manier bij tot het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest, voelen en denken, tussen inspanning en ontspanning. Er ontstaat ruimte in het lichaam, het denken en de adem, waardoor je aankomt in het Nu. Het werkt heel krachtig omdat Druyoga, adem, beweging en visualisaties laat samenkomen in vloeiende bewegingssequenties. Druyoga raakt zowel fysieke, energetische, emotionele mentale, intuïtieve en spirituele aspecten van de mens, waar door je op harmonieuze wijze gaat samenvallen met je Zelf.

 

In de dans word je ook uitgenodigd om vanuit het nu te voelen wat in jou leeft. Wat jou beweegt en tot leven wil komen. Dans is een prachtig middel om dat wat stagneert weer te laten vloeien en wat jou beweegt tot uitdrukking te laten komen. Zo kun je luisteren naar de boodschap van de Ziel, genieten van de verbinding met jezelf en het contact wat kan ontstaan met de ander.

 

Zowel de Yoga als Dans zal begeleid worden door mooie sfeervolle muziek.

 

Als je geen of weinig ervaring hebt in Yoga of Dans ben je evengoed welkom. De sessies zijn heel toegankelijk voor iedereen.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page