top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Zeger Meeuwisse

18 jaar geleden was ik aan het backpacken in Cambodja, Thailand en Laos. Iemand vroeg of ik zin had om mee te gaan op een retraite. Geen idee wat het inhield, maar het leek me wel leuk.

 

10 Dagen in stilte zonder muziek, pen en papier, mobiel, vriendin, slapend op een betonnen matras met houten kussen en van 4.30 tot en met 21.30 opmerkzaam zijn, was tijdens die retraite zeker niet leuk, integendeel. Toch was een zaadje gepland, welke direct wortel schoot.

 

Sindsdien beoefen ik al jaren meditatie, heb verschillende verdiepingscursussen gedaan en geef wekelijks meditatieles in Utrecht. Samen met mijn vrouw, die yoga lerares is, geven we een combinatie les van Meditatie en Yoga. Wat mij betreft de meest fijne combinatie die er is. Een jaarlijks hoogtepunt is om deze combinatie te mogen geven als co-teacher tijdens yoga en meditatiereizen naar Nepal.

 

Doordat ik met meditatie oefen in het waarnemen wat er is, zonder direct en impulsief op alles te reageren wat op mijn pad komt, blijf ik ontspannen en alert.

 

Dat komt zeker van pas in mijn drukke baan als aannemer. Ik vlieg al jaren als Handige Meeuw samen met mijn broertje door Utrecht West. Het werk als aannemer past me heel erg goed; lekker druk, veel werk en mensen tevreden maken. Zonder dagelijkse meditatie zou ik een stuk minder rustig in de drukte zijn en waarschijnlijk veel meer speelbal van de hectische omstandigheden.

22-24 februari 2019
Zeger Meeuwisse
Meditatie

Programma: Meditatie

"Onrustig water dat tot stilstand komt, toont steeds meer diepte en helderheid. Net als de geest’" 

Tijdens het weekend gaan we, na een korte introductie, via verschillende vormen van meditatie ‘oefenen in het stilleggen van de wervelingen van de geest’. 

 

Gedachten, gevoelens, geluiden en alle andere zintuiglijke prikkels zullen er altijd zijn. En dat is maar goed ook. Het uitzetten van de zintuigen is net zo onmogelijk en onzinnig als bijvoorbeeld stoppen met ademen.

 

Je zult vaak het gevoel hebben dat dingen je overkomen en dat je soms achter de feiten aanloopt. De omstandigheden kan je echter niet bepalen, je reactie hierop wel.

 

We gaan waarnemen wat er in het dagelijks leven allemaal op je pad komt en kijken naar je primaire reacties. Reageer je vanuit automatismen of maak je zelf keuzes? Wat gebeurt er als je niet reageert? Via een mix van begeleide én stiltemeditaties vergroot je je inzicht in je eigen functioneren.

 

Mediteren kan zittend op een kussen, stoel, bankje of liggend. Het is belangrijk dat je ontspannen en alert met een milde houding observeert wat er is; de vorm is ondergeschikt.

 

De meditaties zijn toegankelijk voor zowel mensen die nog nooit gemediteerd hebben als voor mensen die (veel) meer ervaren zijn.

 

Zaterdagavond special

Tijdens de Open workshop op zaterdagavond geef ik samen met Ingrid Groot een combinatie les van Yin yoga & meditatie.  

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeger Meeuwisse
Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeger Meeuwisse
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page