top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

21-23 september 2018
Jessica portret_edited.jpg
SUP Yoga

Jessica Groenenberg

Jessica is de drijvende kracht achter Yoga By The Sea en SUP yoga Zeeland.

 

Tijdens een lange zoektocht/ reis in Thailand, kwam Jessica niet voor niets in aanraking met yoga. “Maar deze spirituele onzin is toch niks voor mij”, een verloren weddenschap deed haar inzien dat yoga precies was wat ze nodig had. Na deze “life changing experience” besloot ze in Thailand, Nederland en België een opleiding en verschillende trainingen te volgen in ashtanga vinyasa- en power yoga, zodat ze anderen kan helpen zowel lichamelijk als geestelijk in balans te komen.

 

Jessica is de eerste Yoga docent die SUP yoga heeft geïntroduceerd in Zeeland. Ook haar collega’s zijn ervaren in het geven van SUP yoga lessen en meer. Sinds 2015 geeft Jessica ook Yin Yoga lessen een zachte maar uitdagende yoga soort.

Programma:  SUP - Yoga Weekend 

In balans in de natuur

Een uniek outdoor yoga weekend. Tijdens dit weekend combineren we SUP yoga lessen (yoga op een stand up paddle board), actieve flow yoga en  ontspannende yin yoga lessen. Als het weer het toelaat worden zoveel mogelijk lessen buiten gegeven. Dit weekend brengt je dan ook volop in contact met de natuur en de elementen!

 

Naast de lessen is er voldoende tijd voor wellness (sauna, hottub, zwembad, massage) of wandelingen op het strand. Echt even tijd voor jezelf om nieuwe energie op te doen! Een waar cadeau voor jezelf.

SUP-yoga

Stand Up Paddle yoga is de laatste jaren een zeer populaire vorm van yoga geworden. Het is toegankelijk voor iedereen. Relaxed en uitdagend. Je krijgt yogales op een speciaal SUP board. Dit is een groot surfboard van 3 meter lang en 90 cm breed. Het board wordt verankerd met de bodem, zodat het enkel met de wind en golfjes meedeint en niet wegdrijft.

 

Deze vorm van yoga doet nog een extra beroep op je balans. Ook je zintuigen worden geprikkeld door de omgeving; de natuur, de lucht en het water.

Onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice peddel je naar een rustig stukje water. Daar doe je de oefeningen op een stabiel board en ben je één met water en natuur.

De locatie 

Surfschool Veerse Dam ligt tussen het Veerse Meer en de Noordzee. Op het meer voor de school geven we de SUP yoga en windsurflessen. Onze baai is veilig, er is geen scheepvaart verkeer en afdrijven is moeilijk. Het Veerse Meer leent zich ook prima voor tochten op de stand up paddle boards. We worden omsloten door de Veerse Dam, het Veerse Meer en het natuurgebied de Schotsman.

We rijden met elkaar mee vanuit de accommodatie.

Flow yoga

is een dynamische (fysieke) vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een 'flow' van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust. Deze lessen kunnen langzaam, sterk, en meditatief zijn of juist erg uitdagend en snel.

Yin yoga

is de rust en stilte onder de yoga. In de meeste yoga stijlen is er focus op het flexibeler maken en versterken van spieren. Yin yoga focust op het mobieler maken van je gewrichten. De houdingen worden door het lang aanhouden op een passieve maar intensieve manier beoefend. Zo wordt eerder het bindweefsel gestimuleerd dan de spieren. Dit stimuleert meer opening en flexibiliteit (in het gebied van heupen, heiligbeen en rug). De meditatieve Yin yoga is een verademing in het snelle hedendaagse leven met talloze prikkels. Het heeft een meditatief en rustgevend effect.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Jessica sup
IMG_1801.CR2
IMG_2085.CR2
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_2330
IMG_2013.CR2
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
Yoga boomrij Ingvild
Zeeland
IMG_4365
Eleonora aan zee
IMG_4304
schouw_sfeer_buddha
zwembad
zeeland_taichi_strand
Zen
Yoga zaal Zeeland
Slaapkamer
Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
Schouw yoga tuin

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page