top of page
Sfeer zaal_edited.jpg
My Own Retreat.png

18 -20 oktober 2024

Voel je vrij!

Do-In yoga, dans, adem en stem

Aurora van den Berg

Tijdens dit weekend haal jij het beste uit jezelf! Niet door hard te werken, maar juist door vanuit diepe ontspanning en moeiteloosheid te bewegen. De verbinding met het bekken is daarbij leidend en de adem en je stem spelen een belangrijke rol. 

 

Aardende yogales

De yogales op vrijdagavond is aardend en gericht op het aankomen, het landen, het zakken in het lijf en in het bekken. Uit het hoofd, in je lichaam. Je staat even stil bij hoe je je op dat moment voelt en wat jouw intentie is voor het komende weekend.

 

Ontwaken met een helende ademreis (open les)
Zaterdagochtend rol je zo je bed uit, je matje op. Adem haal je niet, maar stroomt vanzelf je lichaam in. Dat is het uitgangspunt van deze helende reis. Een verlengde en vertraagde uitademing in combinatie met de liggende yoga-oefeningen geven je lichaam de ruimte voor een diepe ontspanning. Je maakt de connectie met je bekken en je levensenergie, opdat je vol goede zin aan de dag kunt beginnen. 

 

Verbindende DO-in yogales met de meridiaanstrekkingen 

Na het ontbijt is het tijd om je lichaam verder wakker te maken met de Masunaga strekkingen. Met het zachte, beeldende ademen laat je de energie in alle 12 de meridianen en hun uitbreidingen voluit stromen, opdat alle beweging vanuit zachte kracht ontstaat. 

 

Diep ontspannende ademwerk sessie 

Voor wie nog een laagje dieper wil gaan en overtollige ballast wil opruimen is er de verbonden ademwerk sessie. Onder begeleiding van meerdere ademwerk facilitators, adem je gedurende een uur op een bewuste, verbonden manier. Dit kan van alles losmaken en we nodigen je uit om volledig aanwezig te blijven met datgene wat je voelt en ervaart. Hierdoor creëer je ruimte voor heling op fysiek, mentaal en spiritueel gebied. Een verbonden ademwerk sessie wordt vaak ervaren als diepgaand, verhelderend en verbindend, zeker als je je intentie meeneemt in de sessie. Met een open ademhaling en een open hart voel je je na de sessie weer een stuk lichter. 

 

Bevrijdende stemsessie

In de avond is er een open les, waarin je experimenteert met je stem. Je opent je chakra’s met ieder hun eigen klank en ervaart hoe de energie weer voluit kan stromen, hoe bevrijdend dit kan werken. We sluiten af met het zingen van een of enkele mantra’s.  

 

Dans je vrij!

Op zondagochtend omarmen we de energie van intuïtief bewegen op muziek. Voel hoe de muziek je uitnodigt om vrij te bewegen en laat je leiden door je lichaam, het weet de weg. Alle mentale weerstand verdwijnt, de laatste restjes spanningen verdwijnen en je voelt je daarna heerlijk opgeruimd.

 

Integrerende yogales 

De laatste yogales van dit weekend biedt ruimte voor integratie. Deze les is volledig afgestemd op de behoeften van de groep en ieder individu, op dat moment. Wat heb jij nog nodig en hoe ga je naar huis? Wat je niet mee wilt nemen laat je achter en met vernieuwde vitale energie ga je huiswaarts.

 

We hebben ruim keuze uit 1, 2, of 3/4 persoons kamers, met of zonder een eigen badkamer. Er zijn ook beperkte plaatsen beschikbaar op ons prachtige terrein

voor campervans, caravans, vouwwagens en tenten.

Wees er snel bij en schrijf je nu in om je plek te reserveren! 

IMG_7011_edited.jpg
Aurora strand.jpeg

Aurora van den Berg

Yoga kwam zo'n vijftien jaar geleden op mijn pad tijdens een burn-out. Door yoga kwam ik weer in contact met mijn gevoel en ik besloot mijn toenmalige carrière als saxofoniste te beëindigen. Ik volgde de Ashtanga Yoga Teacher Training, van het een kwam het ander en voor ik het wist gaf ik yogalessen op diverse plekken in Amsterdam. Na de geboorte van mijn dochter volgde een zwangerschapsyoga opleiding en inmiddels heb ik honderden zwangere vrouwen mogen begeleiden in de voorbereiding op de geboorte van hun kindje. 

 

Door de ziekte van Lyme, diepe rouw en de overgang tegelijkertijd stond mijn leven vier jaar geleden weer even stil. Een ademsessie tijdens een retraite was mijn redding en bracht mij een diepgaand inzicht: je moet het zelf doen, maar niet alleen. Dit maakte dat ik hulp kon ontvangen en opnieuw verantwoordelijkheid kon nemen voor mijn eigen geluk. De opleiding tot Breathwork Facilitator volgde. 

Door het ademwerk was ik pas werkelijk in staat om verbinding te maken met mijn essentie. Van daaruit ben ik verder gaan onderzoeken met klank. Muziek speelt weer een belangrijke rol in mijn leven, nu met zang. En gaandeweg heb ik ontdekt dat er een danseres in mij schuilt. Bewegen en klinken, al dan niet in stilte of met muziek, je vindt deze elementen allemaal terug in mijn lessen. 
 

Veel terugkomende thema's zijn verbinding, voelen, acceptatie, moeiteloosheid en plezier. Het ademen naar het bekken brengt je weer in contact met je eigen kracht en levensenergie. Ik nodig je uit dit weekend samen met mij op ontdekking te gaan en met een nieuwsgierige open blik de reis naar binnen te maken, te verbinden met je ware zelf om van daaruit weer de buitenwereld tegemoet te treden. 

 

"Ik kom niet voor niets al jaren bij de strandyoga van Aurora. Haar Yoga is zo verbonden met de natuur, die in en buiten ons voelbaar wordt, dat het mij soepel in mijn lichaam en tegelijk vredig maakt. Ze doet dat vol overgave en zeer professioneel met een variaties van houdingen en bewegingen. Aurora is dan Yoga"

Irene

"Hormoonyoga! Ik heb mijn eerste sessie per Zoom gehad. Aurora ziet alles, en daar past ze haar liefdevolle instructie op aan. Ik heb me enorm begeleid en geleid gevoeld. Het is duidelijk dat Aurora een zeer kundige en ervaren yogadocent / coach en zorg-therapeut is - a a n r a d e r!"

 

Carola

"Aurora is een prettige yogadocent. Het lijkt net alsof ze precies weet wat jij op dat moment nodig hebt. Ademen en voelen staan centraal en zo leer ik steeds meer en meer te ontspannen in de houdingen. Ik voel me vaak herboren na een les bij haar. Verder is ze een lief mens!"

 

Carolien

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker ontspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page