top of page
My Own Retreat.png

11 -13 augustus 2023

Zwangerschapsyoga & Bevalcursus

Ontspanning, verbinding
en de kunst van overgave

Aurora van den Berg

Voor jou alleen of samen met je partner.

Wil je meer rust en ontspanning tijdens je zwangerschap?

 

Overgave

Tijdens dit weekend leer je over de fysiologische processen in het vrouwelijke lichaam tijdens de baring. Maar ook hoe je tijdens de zwangerschap fit blijft. Want hoe ga je om met jouw lichaam dat steeds aan verandering onderhevig is? En wat te doen met alle ongemakken en pijntjes? Je overgeven aan alles wat zich aandient is het motto. Maar wel vanuit je eigen kracht, door te blijven voelen wat jij nodig hebt.

 

Zonder verzet naar de pijn toe ademen, hoe groot deze ook is en in het hier en nu aanwezig zijn. Dit kan met yoga- en ademoefeningen maar ook door gebruik te maken van praktische tools als acupressuur en aromatherapie.
 

Op vrijdagavond is de les gericht op het landen. Landen op de plek waar je bent aangekomen en landen in je lichaam. We doen dit door middel van een rustige yogales. Je komt helemaal tot jezelf met behulp van ontspanningsoefeningen en het ervaren van de natuurlijke buikademhaling. Je maakt contact met je kindje en staat stil bij hoe je je op dat moment voelt.

 

Op zaterdagochtend is er een (open) les waarbij we intuïtief bewegen op muziek. Muziek nodigt uit om te bewegen en dat heeft een positief effect op het natuurlijke proces. De benodigde hormonen en eventuele blokkades en vastzittende energie kunnen daardoor weer gaan stromen.  Daarbij maakt dansen je vrolijk en vrij.

 

Daarna is er weer een zwangerschapsyogales waarbij je gaat voelen in het buik- en bekkengebied. Je leert over de fysiologie van het vrouwelijk lichaam. Welke spieren gebruik je nu, tijdens je zwangerschap en straks, tijdens de bevalling, juist weer niet? Welke yogahoudingen zijn goed om te beoefenen tijdens de zwangerschap en waarom? En welke hormonen spelen een rol tijdens je zwangerschap en je bevalling en hoe heeft ontspanning effect op je hormoonproductie en andersom?
 

Zaterdagavond is er een (open) les waarbij we gaan experimenteren met de stem.

Door je stem te laten klinken ontstaat er resonantie in je lichaam waardoor spanningen kunnen lostrillen. Het loslaten van spanningen met geluid, zoals bijvoorbeeld zuchten, is een heel natuurlijk iets. Maar vaak zit daar zoveel oordeel op dat we onze stem nauwelijks laten horen. Ik nodig je uit om uit je comfort zone te komen en vertrouwd te raken met je eigen stemgeluid: het kan heel bevrijdend werken, je voelt je lichter en ervaart meer lucht. Bovendien kan je stem een waardevolle ondersteuning zijn tijdens je bevalling.

 

Zondagochtend sluiten we het weekend af met weer een yogales waarbij we geboortehoudingen en ademtechnieken voor tijdens de bevalling oefenen. Ook worden de belangrijkste acupressuurpunten behandeld die ondersteunend zijn tijdens de zwangerschap en bevalling. Afhankelijk van de samenstelling van de groep zal deze les worden afgestemd op datgene wat er op dat moment nodig is.

 

Bevalworkshop

Ook is er, voor wie wil, een speciale bevalworkshop voor stellen. Samen met je partner oefen je bevalhoudingen, adem- , massage- en acupressuurtechnieken die ondersteunend zijn tijdens het proces van de geboorte van jullie kindje.

 

Neem dus vooral je partner mee en geniet samen van de heerlijke met zorg bereide biologische maaltijden, een strandwandeling, een bezoekje aan Zierikzee, of gewoon even lekker helemaal niks aan de rand van het zwembad in de weelderige tuin.

 

Je kunt er ook voor kiezen in plaats van bovenstaande open lessen een les of workshop te volgen bij één van de andere docenten die in het weekend een retraite programma aanbieden.
 

Je partner kan zich inschrijven voor het programma van Mark van de Leur of May Land,  of voor het Relaxarrangement. Na dit weekend kom je opgeladen en uitgerust thuis, en ga je met meer zelfvertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet.

IMG_7011_edited.jpg

Aurora van den Berg

Yoga helpt je bewust te worden van wat er in jou leeft en om gehoor te geven aan de signalen van het lichaam. Waarbij alles er mag zijn zoals het zich aandient. Wat is er nodig om gewoon te zijn in een oefening? Om uit het oordeel te stappen en te ontspannen? Ademen, toelaten en... ontspannen.

Dat is de rode draad in de zwangerschapsyoga lessen van Aurora, waar ruimte is voor alles dat zich aandient. Hoe meer weerstand je biedt aan de uitdagingen in het leven, hoe lastiger je het jezelf maakt. Dat geldt zeker ook voor de weeën tijdens het geboorteproces. Fysieke en mentale overgave worden daarom in de lessen geoefend, opdat het lichaam zich kan openen en het natuurlijke proces zich kan ontvouwen. 

 

Sinds haar eigen zwangerschap is Aurora gefascineerd door alles rondom zwangerschap en geboorte. Tijdens haar bevalling heeft ze technieken uit de yoga en meditatie toegepast en dat resulteerde in een droombevalling. Met de geboorte van haar dochter werd een nieuwe passie geboren: het begeleiden van zwangere vrouwen op hun weg naar het moederschap. Inmiddels heeft zij honderden vrouwen en hun partners begeleid in de voorbereiding op de geboorte van hun kindje.

 

Haar eigen ervaring heeft haar geïnspireerd om vrouwen te helpen dichter bij zichzelf te komen en vanuit hun eigen kracht te werken en bewuste keuzes te maken. Om van daar uit vol zelfvertrouwen een natuurlijke bevalling tegemoet te gaan. Door een nauwe samenwerking met verloskundigenpraktijk ’t Haagsch Geboortehuys heeft ze veel ervaring met de praktijk en daardoor zijn haar lessen heel down-to-earth en praktijkgericht. 
 

Aurora zwanger zit lach kort.jpg

"Onwijs bedankt voor de fijne zwangerschapsyoga en je oprechte interesse
in je deelnemers. Ik heb het als een warm bad ervaren!"

 

Lieke

"De bevalling is me erg mee gevallen, zeker ook dankzij de yoga. Heel fijn om alvast geoefend te hebben. Vooral het adem halen en het ontspannen gingen erg goed tijdens de bevalling zelf. Ik dacht van te voren dat ik graag veel zou willen bewegen, maar het ging het best juist om heel stil en gefocust in bed te blijven liggen. Dank nogmaals voor de lessen, ik heb er veel aan gehad en van genoten!"

 

Nieke

"Ik heb de weeën heel rustig opgevangen, doorademend en de pijn accepterend. Zeker weten met dank aan jouw yogalessen! Dank je wel!"

 

Lotte

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker ontspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page