top of page
FA215C35-6A07-4BD6-9CF0-18F31C826C90.jpeg
My Own Retreat.png

18 -20 oktober 2024

Verbondenheid met de natuur

Ontspanning, verbinding
en de kunst van overgave

Aurora van den Berg

 

Tijdens dit unieke programma combineren we de helende kracht van yoga, de rust van de natuur, en de luxe van een sfeervolle accommodatie met verrukkelijk en gezond vegetarische maaltijden om je een onvergetelijke ervaring te bieden. Laat jezelf aarden op de plek waar je aankomt, niet alleen fysiek in de natuurlijke omgeving, maar ook in je eigen lichaam tijdens de rustige yogales op vrijdagavond. Voel de aardse energie terwijl je contact maakt met je lichaam en stilstaat bij je ervaring op dat moment.

 

Op zaterdagochtend omarmen we de energie van intuïtief bewegen op muziek, terwijl we dansen op 5 verschillende ritmes. Voel hoe de muziek je uitnodigt om vrij te bewegen, waardoor eventuele blokkades kunnen vrijkomen en energie moeiteloos kan stromen.

 

In de tweede les op zaterdag word je uitgenodigd om dieper te duiken, in de verbinding met jezelf tijdens de yogales waarbij je meridiaanstrekkingen verkent. Met deze specifieke lichaamsgerichte energie oefeningen laat je de energie in de meridianen en de bijbehorende organen doorstromen. Emotionele blokkades worden opgeheven, zintuigen scherper en de fysiologische functies van de organen verbeteren. De oefeningen vinden hun oorsprong in de taoïstische leer en bieden verschillende voordelen voor lichaam en geest, waaronder energiebalans, flexibiliteit en mobiliteit, ontspanning en stressvermindering, emotionele balans en een gevoel van vitaliteit en welzijn.

 

Niet te missen is de speciale groeps ademhalingssessie op zaterdagmiddag! Tijdens deze sessie word je deskundig begeleid om je ademhaling op een helende wijze te gebruiken en op een dieper niveau te voelen wat er in jou leeft.

 

Bij het vallen van de avond nodigen we je uit voor een betoverende (open) les, waarin we experimenteren met onze stem. Laat je stem klinken en voel de resonantie in je lichaam, waarbij alle spanningen loskomen. Net zoals het loslaten van zuchten in de natuur een natuurlijk fenomeen is, nodigen we je uit om uit je comfortzone te treden en je stem te omarmen. Ontdek hoe bevrijdend dit kan werken en ervaar een lichter gevoel en ruimte in jezelf. Bij droog weer sluiten we de avond samen af met een kampvuur onder de sterrenhemel.

 

Op zondag in de vroege ochtend is er een stiltewandeling in de landelijke omgeving waarin je uitgenodigd wordt om in alle rust te genieten van de natuur en de stilte om je heen. Laat de natuurlijke schoonheid je inspireren terwijl je in stilte wandelt en jezelf verbindt met de omgeving op een dieper niveau. Deze ervaring zal je helpen om in het moment aanwezig te zijn en volledig te ontspannen.

 

Op zondagochtend sluiten we het weekend af met een revitaliserende yogales, waarbij we de focus leggen op integratie, aarding en fysieke verbinding. Deze les is volledig afgestemd op de behoeften van de groep, om iedere deelnemer de meest diepgaande ervaring te kunnen bieden. Op speelse wijze worden acupressuurpunten en massagetechnieken die je op jezelf kunt toepassen ingezet, om belichaming van alle nieuw opgedane inzichten van het hele weekend te ondersteunen. Je voelt je hierna vrijer, opgeruimd en gaat weer een stuk lichter naar huis. 

 

Dus pak je kampeerspullen bij elkaar (of reserveer een comfortabele kamer), en sluit je bij ons aan voor een inspirerende reis van verbondenheid met de natuur en open je hart voor ontspanning, verbinding en overgave.

 

We hebben ruim keuze uit 1, 2, of 3 persoons kamers, met of zonder een eigen badkamer. Er zijn ook beperkte plaatsen beschikbaar op ons prachtige terrein

voor campervans, caravans, vouwwagens en tenten.

Wees er snel bij en schrijf je nu in om je plek te reserveren! 

IMG_7011_edited.jpg
Aurora wit.jpeg

Aurora van den Berg

15 jaar geleden kwam yoga op mijn pad tijdens een burn-out.  Door yoga kwam ik weer in contact met mijn gevoel en ik besloot mijn carrière als saxofoniste te beëindigen en volgde de Ashtanga Yoga Teacher Training. Van het een kwam het ander en voor ik het wist gaf ik yogalessen op diverse plekken in Amsterdam. Na de geboorte van mijn dochter volgde ik een zwangerschapsyoga opleiding en een tijdlang heb ik mij toegelegd op de begeleiding van zwangere vrouwen en hun partners.

Door de ziekte van Lyme vier jaar geleden kwam het ademwerk op mijn pad. Een diepgaande ademsessie had zoveel indruk gemaakt dat ik na mijn genezing de opleiding tot Breathwork Facilitator volgde. 

Door het ademwerk heb ik veel oud zeer kunnen loslaten en ben ik steeds beter in staat om te leven vanuit mijn hart. Muziek speelt weer een belangrijke rol in mijn leven, nu met het zingen in een koor en met het samenstellen van de afspeellijsten voor de ademwerk sessies en het hosten van Ecstatic Dance ceremonies. Alle elementen van de verschillende disciplines probeer ik te verweven in mijn yogalessen. De lessen zijn speels, waarbij adem en soms ook muziek een belangrijke rol spelen. 

Ik probeer daarbij altijd zo goed mogelijk af te stemmen op de groepsenergie, zonder daarbij voorbij te gaan aan de behoeften van ieder individu. In de vrije natuur met de buitenlessen laat ik mij inspireren door de elementen. Iedere les is altijd weer anders, maar veel terugkomende thema's zijn verbinding, voelen, acceptatie, moeiteloosheid en plezier. Ik nodig je uit dit weekend samen met mij op ontdekking te gaan en met een nieuwsgierige open blik de reis naar binnen te maken, te verbinden met je ware zelf om van daaruit weer de buitenwereld tegemoet te treden. 

"Ik kom niet voor niets al jaren bij de strandyoga van Aurora. Haar Yoga is zo verbonden met de natuur, die in en buiten ons voelbaar wordt, dat het mij soepel in mijn lichaam en tegelijk vredig maakt. Ze doet dat vol overgave en zeer professioneel met een variaties van houdingen en bewegingen. Aurora is dan Yoga"

Irene

"Hormoonyoga! Ik heb mijn eerste sessie per Zoom gehad. Aurora ziet alles, en daar past ze haar liefdevolle instructie op aan. Ik heb me enorm begeleid en geleid gevoeld. Het is duidelijk dat Aurora een zeer kundige en ervaren yogadocent / coach en zorg-therapeut is - a a n r a d e r!"

 

Carola

"Aurora is een prettige yogadocent. Het lijkt net alsof ze precies weet wat jij op dat moment nodig hebt. Ademen en voelen staan centraal en zo leer ik steeds meer en meer te ontspannen in de houdingen. Ik voel me vaak herboren na een les bij haar. Verder is ze een lief mens!"

 

Carolien

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker ontspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page