top of page
My Own Retreat.png

19 -21 april 2024
De Ultieme Ontspanning

Terug naar de basis met Yoga Nidra, Hatha en Yin yoga 

Karina Delfos
Wil je een diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning ervaren?

Ik hoor je denken: “ontspannen; makkelijker gezegd dan gedaan.”

Werkelijk ontspannen is best lastig. Je leeft je drukke leven vol prikkels, en zelfs tijdens je slaap kom je vaak niet volledig tot rust. Je hoofd is moeilijk stil te krijgen en spanning bouwt zich steeds meer op in je lichaam. Herkenbaar?

 

Toch is het mogelijk; die staat van diepe ontspanning ervaren. Tijdens het weekend neem ik je mee op een reis door lichaam en geest om dit mogelijk te maken. Ik zet hier Yoga Nidra voor in, aangevuld met Hatha en Yin Yoga. Je kan een mix van stijlen verwachten.

 

Yoga Nidra

Ik verzorg tijdens het weekend een aantal Yoga Nidra sessies. Hiervoor hoef je niets te doen, alleen maar liggen en luisteren naar de stem die je hoort.

Yoga Nidra wordt ook wel de ‘slapeloze slaap’ of ‘dynamische slaap’ genoemd. 
Het is een methode om een diepe fysieke, mentale en emotionele ontspanning te realiseren. Je lichaam en geest lijken tijdens Yoga Nidra te slapen. Je bewustzijn is echter wakker en ontvankelijk. In deze ontvankelijke staat is het mogelijk om een zaadje te planten voor verandering in je leven, en af te rekenen met ingesleten patronen.

 

Yin Yoga

Kenmerkend voor Yin Yoga zijn liggende, knielende en zittende yogahoudingen die lang aangehouden worden. Drie tot vijf minuten in een yogahouding blijven is bij Yin Yoga heel vanzelfsprekend. Naast een lichamelijke is dit ook een geestelijke uitdaging die overgave vergt. In dit proces van overgave kunnen allerlei emoties loskomen. Hoe ga je hiermee om? Hoe blijf je stil in de houding? Een proces waarin ik je begeleid en waar je geestelijk sterker van wordt.

 

Hatha Yoga

Om tijdens het weekend soms ook wat actiever te bewegen, te werken aan de houding en de bloedsomloop te stimuleren wordt Yin Yoga aangevuld met elementen uit Hatha Yoga. Uit de Hatha yogatraditie gebruik ik onder andere ademoefeningen (pranayama) als krachtig middel om contact te maken met je lichaam.

 

Hatha en Yin Yoga: twee vormen van yoga die zo verschillend zijn, maar ook zoveel overeenkomsten hebben én elkaar perfect aanvullen. Beide yogavormen hebben gemeen dat ze tegenstellingen in de mens in balans brengen. Denk aan de balans tussen lichaam en geest, spanning en ontspanning. 

IMG_7011_edited.jpg

Karina Delfos

Mijn naam is Karina Delfos. Mijn eerste kennismaking met yoga was in de vorm van zwangerschapsyoga. Kort daarna ontdekte ik voor mezelf het hardlopen en raakte yoga weer wat op de achtergrond. Na een tijdje merkte ik dat hardlopen mijn lichaam erg stijf maakte. Ik pakte yoga weer op om mijn lijf in balans te brengen en volgde met veel plezier verschillende lessen en workshops van diverse yogavormen.

 

Ik besloot meer verdieping te zoeken en ondanks dat lesgeven nooit mijn doel is geweest, startte ik met de docentenopleiding. In 2013 voltooide ik de vierjarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. In 2018 de training Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher (200 uur) bij José de Haan – de Groot van Yogatreat. Van 2022 tot 2023 volgde ik de Yoga Nidra Teacher Training Nederland volgens het Satyananda yogasysteem in Vlissingen.

Ik doceer Hatha Yoga en Yin Yoga op verschillende bijzondere en sfeervolle locaties in Den haag onder de naam Karina Delfos Yoga Lifestyle. Ook geef ik yoga op het strand onder de naam Beach Bliss Strandyoga.

 

Aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen

Ik vind het belangrijk dat mijn yogalessen zorgvuldig opgebouwd en niet te zweverig zijn. Als yogadocent breng ik aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen. Dat brengt focus en rust in het hoofd. Yoga betekent ‘verbinden’ en is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Juist in deze hectische maatschappij missen veel mensen deze balans. Yoga is aandacht voor jezelf en tijd voor bezinning.

_JDZ0212.jpg

“Yoga bij Karina is voor mij: ontspannen, je niets meer afvragen. Gewoon de rustige aanwijzingen volgen en je lichaam weer helemaal voelen. Hoe je het doet: het is altijd goed.”

 

Tina

"Met je prettige, rustige stem begeleid je ons door de oefeningen heen. Je lessen zijn afwisselend. Je houding gedegen, professioneel, vriendelijk. Al jaren lever je constante kwaliteit. Ook tijdens je online lessen in coronatijd. Zo fijn!"

Karien

"Heerlijk ontspannen. Goede sfeer en de stem van Karina maakt zelfs je meest drukke hoofd nog rustig!"

Marie-Antoinette

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page