Yoga-Weekend in Zeeland

 

Het weekend van Karina is vanwege de Corona maatregelen verplaatst van 27 maart naar 10-12 juli. Kijk op 1,5 meter retraites voor de actuele overheidsinstructies, en de aanpassingen in onze accommodaties en programma's.

Karina Delfos

Karina heeft een passie voor de werking van het lichaam (anatomie en fysiologie), de geest (psychologie) en de ziel. Samen met haar nuchtere kijk op Yoga vormt dat de basis van haar manier van lesgeven. Ze staat voor kwalitatieve en zorgvuldig opgebouwde Hatha Yoga- en Yin Yogalessen. Aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen zorgen voor een moment van rust. Yoga betekent ‘verbinden’ en is een manier om lichaam en geest in balans te brengen. Juist in deze hectische maatschappij missen veel mensen deze balans: aandacht voor jezelf en tijd voor bezinning

Karina voltooide in 2013 de vierjarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Ingeschreven bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (beroepsvereniging met verplichting tot bijscholing) is zij sindsdien haar kennis met veel plezier blijven verbreden en verdiepen. Inmiddels heeft ze zich door een keur aan docenten uit binnen- en buitenland laten doceren en inspireren. In 2018 rondde ze de Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher training (200 uur) af bij José de Haan – de Groot van Yogatreat. Daarmee heeft ze zich gespecialiseerd in het geven van Yin Yogalessen en is ze Registered Yoga Teacher bij de Yoga Alliance.

10-12 juli 2020
Yin Yoga 

Karina doceert Hatha en Yin Yoga in een sfeervolle, kleinschalige studio in Den Haag onder de naam Karina Delfos Yoga Lifestyle én op het strand onder de naam Beach Bliss Strandyoga.

Programma: Hatha & Yin Yoga

De seizoenen in Hatha & Yin Yoga: de Zomer

Hatha en Yin Yoga: twee vormen van yoga die zo verschillend zijn, maar ook zoveel overeenkomsten hebben én elkaar perfect aanvullen. Beide yogavormen hebben gemeen dat ze tegenstellingen in de mens in balans brengen. Denk aan mannelijk versus vrouwelijk, hard versus zacht, lichaam versus geest.


Ha en Tha betekenen respectievelijk zon en maan. De naam Hatha Yoga duidt dan ook op deze tegenstellingen. Hatha betekent tevens kracht, in de betekenis van krachtige aandacht. Het oefenen van aandacht is een belangrijk onderdeel van Hatha Yoga. Verder wordt gewerkt met houding, beweging en adembeheersing. Hatha yoga is de actievere yoga vorm. Spieren worden niet alleen gerekt maar ook versterkt, de bloedsomloop wordt gestimuleerd.


Het woord Yin – onlosmakelijk verbonden met het woord Yang – is afkomstig uit het Chinese Taoïsme. Yin en Yang zijn twee begrippen die verwijzen naar de tegengestelde en complementaire krachten in het universum. Yin Yoga is erop gericht het stugge Yin-weefsel (botten en verbindend weefsel of fascie) te stimuleren. Door druk uit te oefenen op de gewrichten en het bindweefsel onder spanning te zetten wordt de aanmaak van nieuwe botcellen gestimuleerd en wordt het bindweefsel gehydrateerd waardoor het soepel aanvoelt en veerkrachtig blijft.


Dit wordt bereikt door de yogahoudingen langer aan te houden. Drie tot vijf
minuten in een yogahouding blijven is in een Yin Yogales heel vanzelfsprekend. Naast een lichamelijke is dit ook een geestelijke uitdaging die overgave vergt. In dit proces van overgave kunnen allerlei emoties los komen. Hoe ga je hiermee om? Hoe blijf je stil in de houding? Een proces waar je geestelijk sterker van wordt. 

 

Bij beide yogavormen spelen de seizoenen en elementen een belangrijke rol. Hatha yoga is verbonden met de Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer. Yin yoga met TCM (Traditional Chinese Medicine), de Chinese gezondheidsleer. Vanuit beide tradities beoefenen we yoga passend bij het seizoen zomer en het element vuur.


De Hatha series zullen in het teken staan van het verkoelen van het innerlijke vuur, het niet-resultaatgericht oefenen en het tot rust brengen van verhitte emoties.


Bij de Yin series is het element vuur – verbonden met hart-, dunne darm-,
pericardium- en drievoudige verwarmer-meridianen. De oefeningen die we doen zijn er op gericht deze meridianen en bijbehorende organen te stimuleren.

Aangevuld met bijpassende meditaties, pranayama’s (ademoefeningen),
ontspanningen en de helende werking van de natuur maken we een reis naar binnen én naar buiten.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland yoga
Zeeland accommodatie
Yin Yoga ontspanning
Ontspannen tijdens yoga weekend
Heerlijk vegetarisch biologisch eten
Zeeland accommodatie
Sauna yoga weekend
Zeeland ontspannen in wellness
Yoga mudra
Relax bij haardvuur
Zeeland accommodatie
Biologisch eten tijdens yoga weekend
Zen
Yoga namasté
Zeeland zwembad bij accommodatie
Zeeland haardvuur

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

My Own Retreat is een initiatief van FIT body & mind. Met 10 jaar ervaring in het organiseren van "well-being retreats" geeft zij hiermee een platform aan yoga studio's en docenten om hun eigen yoga retreat neer te zetten. Docenten kunnen zich hierdoor helemaal richten op een eigen invulling voor het yoga programma, zonder afleiding van de planning en organisatie van een retreat.   Hieronder enkele voorbeelden uit het retreat aanbod van  FIT body & mind:

mindful sports
Meditatie
Massage Cursus
Tai Chi / Qi Gong
HSP
Yoga
Show More