Yoga Weekend in Zeeland

 

Kijk op 1,5 meter retraites voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's.

Karina Delfos

Mijn naam is Karina Delfos. Ik heb een passie voor de werking van het lichaam, de geest en de ziel. Samen met mijn nuchtere kijk op Yoga vormt deze passie de basis van mijn manier van lesgeven.

 

Ik vind het belangrijk dat mijn yogalessen zorgvuldig opgebouwd en niet te zweverig zijn. Als yogadocent breng ik aandacht, kracht en kwaliteit in de lessen. Dat brengt focus en rust in het hoofd. Yoga betekent ‘verbinden’ en is een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Juist in deze hectische maatschappij missen veel mensen deze balans. Yoga is aandacht voor jezelf en tijd voor bezinning.

 

In 2013 voltooide ik de vierjarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Ingeschreven bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (beroepsvereniging met verplichting tot bijscholing) ben ik sindsdien mijn kennis met veel plezier blijven verbreden en verdiepen. Inmiddels heb ik me door een keur aan docenten uit binnen- en buitenland laten doceren en inspireren. In 2018 rondde ik de Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher training (200 uur) af bij José de Haan – de Groot van Yogatreat. Daarmee heb ik me gespecialiseerd in het geven van Yin Yogalessen en ben ik Registered Yoga Teacher bij de Yoga Alliance.

31 juli - 1 aug 2021
Karina Delfos
Stress release Yoga 

Ik doceer Hatha en Yin Yoga in een sfeervolle, kleinschalige studio in Den Haag onder de naam Karina Delfos Yoga Lifestyle én op het strand onder de naam Beach Bliss Strandyoga.

Programma: Stress release Yoga

Op reis door lichaam en geest met Yin Yoga en een vleugje Hatha

We hebben een pittige periode achter de rug. Het coronavirus heeft voor velen de nodige spanningen in het leven gebracht, zowel fysiek als mentaal. Tijdens dit weekend neem ik je mee op een reis door lichaam en geest om deze spanningen te verzachten. Ik zet hier voornamelijk Yin Yoga voor in, aangevuld met Hatha yogahoudingen, ademoefeningen, meditaties en ontspanningstechnieken. Je kan een mix van stijlen verwachten.

 

Hatha en Yin Yoga: twee vormen van yoga die zo verschillend zijn, maar ook zoveel overeenkomsten hebben én elkaar perfect aanvullen. Beide yogavormen hebben gemeen dat ze tegenstellingen in de mens in balans brengen. Denk aan mannelijk versus vrouwelijk, hard versus zacht, lichaam versus geest.

 

Yin Yoga is erop gericht het stugge weefsel in je lichaam (botten en verbindend weefsel) te stimuleren. Door druk uit te oefenen op de gewrichten en het onder spanning zetten van bindweefsel (fascie) stimuleer je de aanmaak van nieuwe botcellen en hydrateer je het bindweefsel. Hierdoor blijft het sterk, soepel en veerkrachtig.

 

Ook wordt de chi-stroom in het lichaam gestimuleerd. Het begrip ‘chi’ (afkomstig uit het Chinese Taoïsme) is vergelijkbaar met het Indiase begrip ‘prana’. Het is het beste te omschrijven als levenskracht, levensenergie of vitaliteit. Chi stroomt in het lichaam door kanalen (meridianen) in het bindweefsel (fascie). Door fascie te stimuleren wordt de energiestroom in de meridianen gestimuleerd. Het lichaam wordt vitaler en eventuele blokkades kunnen verdwijnen.

 

Kenmerkend voor een Yin yogales zijn de lange yogahoudingen. Drie tot vijf minuten in een yogahouding blijven is in een Yin yogales heel vanzelfsprekend. Naast een lichamelijke is dit ook een geestelijke uitdaging die overgave vergt. In dit proces van overgave kunnen allerlei emoties loskomen. Hoe ga je hiermee om? Hoe blijf je stil in de houding? Een proces waar je geestelijk sterker van wordt.

 

Om tijdens het weekend ook wat actiever te bewegen, te werken aan de houding en de bloedsomloop te stimuleren wordt de Yin Yoga aangevuld met elementen uit de Hatha Yoga. Uit de Hatha yogatraditie gebruik ik onder andere ademoefeningen (pranayama) als krachtig middel om contact te maken met je lichaam.

 

Het wordt een weekend van overgave, loslaten, voelen en genieten.

 

Je hoeft niet ervaren of heel lenig te zijn om mee te doen. Yoga is niet prestatiegericht. Er zijn geen beginners of gevorderden. Iedereen beleeft de les op z’n eigen manier en werkt vanuit zijn eigen kunnen. Binnen een houding kun je je eigen verdieping zoeken.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland (4)
Zeeland (7)
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland (1)
Zeeland V (59)
Zeeland V (24)
Zeeland retreat in de natuur
Zeeland V (70)
Wellness yoga weekend
Zeeland-V (113)
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland (2)
Zeeland-V (57)
Zeeland V (26)
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).