top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

21-23 september 2018
Hatha yoga

Mandy Tanis-Matthijsse

Yoga maakt al vele jaren deel uit van mijn leven. Waar ik in eerste instantie 1x in de week 'lekker een uurtje ging bewegen en ontspannen', voelde ik al snel de behoefte vaker yoga te doen en er meer over te leren. Over de achtergrond, de filosofie, de werking van de asana's, eigenlijk alles.

Yoga is voor mij de verbinding tussen lichaam, het denken en de adem, een drie-eenheid, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Yoga is voor mij 'loskomen uit mijn hoofd' (al die gedachten die maar komen en gaan) en 'landen in mijn lichaam'. De focus en concentratie in de asana's (yoga-oefeningen), maar ook de adembewustwording en de stilte en inzichten die ontstaan, neem ik mee naar het dagelijks leven. Het leven en alles wat daarbij hoort is continu in beweging. Yoga geeft mij de handvatten om te gaan met deze beweging en dynamiek en heel dicht bij mij zelf te zijn en blijven.

​​

Ruim 8 jaar deel ik met veel plezier yoga in Loenen op de Veluwe. Samen met een collega yogadocent beheer ik een prachtige ecologische studio midden in de natuur. Ik ben gecertificeerd yogadocent en volgde o.a. de vierjarige Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Hier bouwde ik aan een stevige basis van Hatha yoga met veel aandacht voor de adem. Daarnaast volg(de) ik diverse bijscholingen en workshops, zoals vinyasa flow, yin yoga, yoga nidra en yoga voor speciale doelgroepen.

Met het organiseren van retreats in binnen- en buitenland komen voor mij verschillende aspecten uit mijn leven bij elkaar. Mijn toeristische vooropleiding en ervaring als reisleider, ervaring in organisatie van evenementen en communicatie, mijn yoga levensstijl en het grote plezier om yoga te delen. Het grootste compliment van mijn yogacursisten is: “Jij geeft meer dan yogales, zodra je begint met praten, neem je me mee op reis, naar binnen….”.

Programma:  Hatha yoga 

‘Vier het leven’

Het thema van dit yogaweekend is ‘Vier het leven’. Om het leven ten volle te vieren is het van belang om je te verbinden met jezelf. Door je meerdere dagen onder te dompelen in een ‘yogabad’ met asana’s (yoga oefeningen), ademoefeningen en meditaties, help je je lichaam te ontspannen en vitaliseren. Ook kalmeert je denken en er ontstaat ruimte in en om je heen. Ruimte om het leven te vieren.

In de ochtend een Hatha yogales met veel aandacht voor ‘navoelen’ en aandacht voor hoe je ademt. In de middag en/of avond een rustige Hatha les met meditatie of yoga nidra of een verrassing. Op zaterdagmiddag nodig ik je uit voor een creatieve meditatie op het strand.  En… niets moet, alles mag.

Deze retreat is bedoeld voor iedereen, met of zonder yoga ervaring. De lessen worden op een dusdanige manier gegeven dat je je zowel kunt verdiepen als kennis kunt maken met yoga. Yoga kent geen competitie of perfecte uitvoering van een oefening. Het gaat vooral om het leren kennen van je lichaam en je (opnieuw) te verbinden met jezelf.

Vier je het leven met me mee in Zeeland?

 

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

19.30 diner

20.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Mandy Tanis
IMG_2085.CR2
IMG_1873.-V.02CR2
IMG_2330
IMG_2013.CR2
IMG_1207.CR2
IMG_1181.CR2
Yoga boomrij Ingvild
Zeeland
IMG_4365
Eleonora aan zee
IMG_4304
schouw_sfeer_buddha
zwembad
zeeland_taichi_strand
Zen
Yoga zaal Zeeland
Slaapkamer
Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
Schouw yoga tuin

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page