top of page
DSC_0584.jpg
My Own Retreat.png

18 -20 oktober 2024
Yoga, ademwerk
& klankschalen

Ontdek de magie van ontspannen Zijn

Nathalie Gerards
Yoga & Soundhealing

Loslaten in Zeeland: deze yoga retraite in oktober gaat over de tijd van loslaten, langzaam weer inkeren en bij jezelf zijn. 

 Yogaretreats gaan over bewust wording over het feit dat je vanuit diepe ontspanning de verbinding met jezelf op alle lagen van body, mind en je universele kracht mag ervaren.  Vanuit dit bewuste zijn kun je je eigen wensen, kwaliteiten en krachten verder ontdekken en ze vanuit je innerlijke bron vrij en gemakkelijk laten stromen.  

 

Yoga in hatha, yin/yang en yin vorm, klankschalen ontspanning en ademwerk ondersteunen je om diep te ontspannen en van daaruit weer vol in de magie van leven te stappen. De yogalessen zijn afwisselend en voor iedereen binnen zijn eigen kunnen toegankelijk.

 

Wil je ervaren hoeveel kracht en vrijheid er in het stille ontspannen Zijn zit, voel je dan welkom in dit weekend, waarin je even alles mag loslaten en je je gedragen voelt in de groep en in jezelf.

IMG_7011_edited.jpg

Nathalie Gerards

Yoga was voor mij al als jong mens een vanzelfsprekendheid. Verbinding met de natuur, met de dieren, met de stilte. Later als verpleegkundige zag en hoorde ik van patiënten dat aan veel ziekte, stress en/of trauma ten grondslag lag. Yoga hielp mij om mezelf te ontladen en ontdoen van de stress die ik zelf in het ziekenhuis tegenkwam. Voor mij was een en een twee, als stress ten grondslag lag aan ziekte, dan was ontspanning de oplossing.

 

Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar een totale ontspanning, zodat het zelf helend vermogen wordt aangesproken en je je heelheid kunt ervaren. Zowel yoga, in de meditatieve yin vorm met klankschalen ontspanning en in de meer actieve vorm van hatha yoga of yin/yang yoga, als ademwerk kunnen ons eraan herinneren dat we het “universum in extatische beweging” zijn.  De adem is voor mij een heler en een grote verbinder en gebruik ik veel in de lessen en workshops. 

 

Hoewel ik mijn man in India heb ontmoet, heb ik mijn yoga opleidingen en cursussen in Den Haag en Amsterdam gedaan. Mijn ademwerk opleiding heb ik in Turkije gedaan. Steeds meer ben ik gaan onderzoeken hoe yoga en ademwerk zoveel impact kan hebben op het menselijk lichaam en ons hele welbevinden. Yoga en ademwerk zijn voor mij een vorm van helende magie.

DSC_0574.jpg
Docent

 “Het yogaweekend met Nathalie is een cadeautje! Ze straalt rust uit en zowel haar uitleg en de kennis die ze heeft, als de spirituele touch die in haar lessen verweven is, raken me. Nathalie voelt de groep goed aan en heeft daarin voor iedereen ook persoonlijke aandacht.”

 

Anniek

 “Een retraite met Nathalie geeft op een liefdevolle manier ontspanning en verdieping in jezelf. Ze neemt je mee op een wijze waarin alles kan en mag en je in een veilige omgeving kunt onderzoeken en loslaten van wat je niet meer dient. Het weekend is verpakt met een dosis humor met een zachte g, waarbij een positieve sfeer wordt gecreëerd. Je gaat weer helder en opgeladen naar huis”

 

Karin 

 “De begeleiding van Nathalie is zowel bij de yogalessen als bij het ademwerk, deskundig, betrokken en met humor. Ze legt alles rustig uit; met aandacht voor ieder persoonlijk en zorgt ze voor een veilige sfeer. De groepssessie verbonden ademwerk geeft lucht en ruimte in je lijf en in je hoofd. Het zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met jezelf en alles om je heen. Het geeft een gevoel van thuiskomen, van ontroering en dankbaarheid; een mooi cadeau voor jezelf.”

 

Ellen

Aanbevelingen
Het Programma
Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Programma
vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Tijd voor jezelf
DSC_6244_LOGO_edited_edited.jpg

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€ 5 per dag)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Algemene voorwaarden bekijken

Reserveren
Tarieven

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Accommodatie

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereikbaarheid
bottom of page