top of page
buiten Yoga
My Own Retreat.png

24-26 maart 2023
Hatha Yoga &
Yoga Nidra

Beweeg op je mat en kom tot rust

Miriam van Gilse

Een weekend waarin je via beweging de rust in jezelf kunt (her)ontdekken. 

Tijdens de hatha yogalessen geven we aandacht aan de bewuste adem.

Het richten van je aandacht op je adem tijdens de bewegingen, kan je in een soort mediatieve flow brengen. Zo kun je, ondanks de inspanning, ook tijdens de houding de ontspanning gaan ervaren.

 

Tijdens de yoga nidra, een systematische ontspanningsmethode, kun je het gevoel van rust nog verdiepen. 

 

Zowel beginners als ervaren yogi’s zijn van harte welkom. Je krijgt steeds de variaties aangereikt die bij jou passen zodat je op je eigen niveau kunt deelnemen.

IMG_7011_edited.jpg

Miriam van Gilse

Zo’n 25 jaar geleden begon ik met yoga. Tijdens een verblijf van 6 maanden in India werd yoga voor mij meer dan ‘een uurtje per week op de mat’. Yoga werd steeds meer een levenshouding, zowel op als naast de mat. Een innerlijke ontdekkingstocht ook, die nog steeds uitdagend en interessant is en die mijn leven grondig en positief veranderd heeft.

 

Het lesgeven is voor mij een manier om de kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan te delen, zodat mijn leerlingen ook kunnen ontdekken wat yoga voor hen betekent. Zowel fysiek – meer kracht en meer flexibiliteit, als mentaal – meer rust en focus.

 

De basis van mijn yogalessen is hatha yoga, met invloeden van andere opleidingen die ik volgde, onder andere critical alignment yoga. Ondertussen geef ik 11 jaar met veel plezier full time yogales.  

Ik blijf nog steeds zelf bijleren tijdens lessen, weekenden en bijscholingen. Dit helpt me mijn blik ruim te houden en mezelf te blijven uitdagen. En om dit op een enthousiaste manier door te geven.

IMG_2535_edited.jpg

 “Alweer verrassend, anders nieuw, leerrijk, vertragend, verdiepend, … Ik kijk al uit naar het volgende yogaweekend. Het doet echt deugd. Dank je wel. “

 

Ilse

“Dank je wel, lieve Miriam. Ik vond jouw yogalessen héél fijn. Wat mij vooral aansprak is jouw positiviteit en jouw lach en relativeringsvermogen. Hopelijk tot ziens” 

 

Frieda

“Elke week kijk ik uit naar mijn yogales bij jou. Je zorgt voor een fijne ingetogen sfeer. Je lessen zijn niet zomaar een opeenvolging van willekeurige oefeningen. De asana’s zijn steeds mooi gekaderd binnen een welbepaald thema. Je didactiek is uitstekend en je uitleg en stapsgewijze opbouw dragen ertoe bij dat we begrijpen waar we mee bezig zijn. Je uitstekende vakkennis komt duidelijk niet ‘uit een boek’ maar is echt doorleefd en authentiek. Naast je aandacht voor het groepsgebeuren is elke deelnemer voor jou uniek. Je houdt rekening met ieders gaven en beperkingen en staat altijd klaar om individueel bij te sturen” 

 

Annemie

 "Het was voor mij de allereerste keer dat ik een heel weekend vrij maakte voor yoga. Dat was bij momenten best heftig en vermoeiend, maar ook ongelooflijk deugddoend. Dank je wel, Miriam, voor de manier waarop je yoga aanbiedt zonder op te dringen, als een uitnodiging en geen dogma. Graag tot gauw op de mat!”

 

Katrien

“Bedankt voor de verruiming voor Body en Soul! Fijne groep en fijne mentor-leerkracht met oog voor het individu. Voor herhaling vatbaar.”

 

Catherine

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

 

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,40 per dag)

- Energie toeslag (€10 per weekend)

i.v.m. extreem hoge energiekosten

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Kijk naar de algemene voorwaarden

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page