top of page
Dorinde promo My Own Retreat7.jpg
My Own Retreat.png

15 -17 september 2023
 Thuiskomen bij Jezelf

Luister naar de fluisteringen van je hart. 

Karina Delfos
Wat heb je nodig om je weer te herinneren wie je werkelijk bent?

Liggend in het gras, in de koesterende warmte van de nazomerzon, omringd door de geur van ontelbare bloemen, streelt een zachte bries je huid…

 

Wat heb jij nodig om je weer te herinneren wie je werkelijk bent? 

Hoe voelt het voor jou om alleen maar te ZIJN, zonder verplichtingen, zonder zorgen, even helemaal niets? Zodat je vanuit die plek, diep in jou, weer écht kunt voelen waar jouw hart naar verlangt… 

Laten we bewegen, verzachten, ontspannen en genieten.

Herinneren, herkennen, helen. 

Luisteren naar de stilte in ons hart. Zacht, liefdevol en wijs. Sprankelend en krachtig.

En nog zoveel meer!

We gaan op ontdekking en maken een innerlijke reis door alle lagen van wie jij bent.

Hier is ruimte om helemaal jezelf te zijn. Een betoverende plek om weer verbinding met jezelf en de natuur te maken. Om thuis te komen bij jezelf.

 

Op deze gouden nazomerdagen zijn we samen op een sprankelende plek in Zeeland, omgeven door een sprookjesachtige tuin. Allerlei paadjes en verborgen plekjes prikkelen je nieuwsgierigheid en op het heerlijke grasveld kun je helemaal ontspannen en genieten in de laatste zomerzon. 

De lessen zijn gevuld met meditaties, sequenties, ademoefeningen en ontspanningen uit de Dru Yoga. Daarnaast zullen we ontspannen met diepgaande visualisatiereizen uit de Yoga Nidra, die je laten afdalen naar de stilte diep in jou, waardoor jouw lichaam helemaal tot rust komt, op magische wijze heelt van binnenuit, en oplaadt met krachtige nieuwe energie. 

 

 

Dru Yoga

Dru Yoga staat ook wel bekend als “de Yoga van het Hart”. In deze lessen beleef je een yoga ervaring die niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar waar ook aandacht is voor meditatie en visualisatie. Alle lagen van lichaam worden meegenomen in de harmonieuze, vloeiende bewegingen van zachtheid en kracht, die verrijkt worden door rustige achtergrondmuziek en prettige geuren. Klassieke asana’s en energetische bewegingen op het ritme van je adem brengen je bij een diepgaand gevoel van verbinding met jezelf, met jouw wijze hart en jouw eigen sprankelende licht. 

 

Kenmerkend voor Dru Yoga is onder andere een Energy Block Release (EBR): een doeltreffende sequentie van op elkaar afgestemde bewegingen en yogahoudingen die je helpen om spanning en energieblokkades op zowel fysiek als emotioneel niveau los te laten. Belangrijk hierbij is met name het gebied rondom de wervelkolom, hierdoor is deze vorm van yoga ideaal voor het verlichten en verminderen van veelvoorkomende klachten in de nek, rug en schouders. De lessen eindigen altijd met een welverdiende, lange ontspanning waarin de opgebouwde energie zijn weg in het lichaam kan vinden om je zo de volledige werking van de yoga mee te geven. En, goed om te weten, deze yoga past bij iedereen, elk lichaam, elke leeftijd!

IMG_7011_edited.jpg

Dorinde de Boer

Na jarenlang proeven van verschillende yogatradities, in Nederland en de wereld rond, kwam ik uit bij Dru Yoga. Dit was wat ik zocht! Eindelijk een yogales waar ik zelfs aan het einde van een lange dag nog heen wilde fietsen, om mijzelf op te laden met nieuwe energie en om uitgerust en met kalmte in mijn hoofd weer naar huis te gaan. Eindelijk een gevoel van thuiskomen bij mezelf.

Vol enthousiasme ben ik daarom in 2014 begonnen aan de driejarige Dru Yoga Docentenopleiding bij Dru Netherlands. Daar zat ik helemaal op mijn plek en heeft Dru voor altijd een plekje in mijn leven en in mijn hart veroverd. Sindsdien heb ik niet kunnen wachten om zelf les te gaan geven en ik ben dan ook meteen begonnen zodra het diploma op zak was. Ondertussen geef ik al jaren wekelijkse lessen, workshops en retreats op verschillende betoverende plekken in Utrecht en in het hele land. Altijd in kleine groepen, op sfeervolle locaties en met persoonlijke aandacht. Hierin komt alles samen wat ik voor jullie verzameld heb op mijn levensreis… in geur, klank en beweging. 

Vervolgens heb ik mij niet alleen verder ontwikkeld in Dru Yoga, maar ook in Yoga Nidra, Fertiliteits- en Hormoonyoga. Ik volgde onder andere de specialisatie module Klank & Mantra bij Dru Netherlands, om mij meer bewust te worden en te kunnen werken met de helende eigenschappen van klank. Ook de sjamanistische jaartraining het Mystieke Hart, uitgedragen door Inca sjamaan Avani van Leeuwe, heeft mij veel inzicht en vrijheid gebracht. Daarnaast heb ik mij de ontspannende technieken van Yoga Nidra eigen gemaakt, om je nóg dieper tot rust te laten komen en in een staat te brengen van puur Zijn. En ook heb ik twee prachtige klankschalen die mij hierbij soms vergezellen.

 

De laatste jaren ben ik mij meer en meer gaan richten op yoga voor vrouwen, en geef ik cursussen fertiliteits- en hormoonyoga. Tenslotte maak ik veel en dankbaar gebruik van de krachtige eigenschappen van essentiële oliën, voor mijzelf en in de lessen die ik geef. Zo gaan al je zintuigen mee op reis…

Dorinde1.jpg

"Allereerst: ik heb heerlijk geslapen. En heerlijk gegeten. En genoten van de omgeving. En bovenal hebben de lessen van Dorinde diepe indruk op mij gemaakt. Op speelse en tegelijkertijd diepgaande wijze laat zij je landen in jezelf. Ik kan mij bij haar heel gemakkelijk overgeven aan het proces van écht voelen, loslaten en mezelf opnieuw uitvinden. Haar rustige, warme manier van doen geeft vertrouwen en haar fijne stem brengt je al gauw in diepe ontspanning. Vooral de Yoga Nidra vond ik mooi, ik heb een hele innerlijke reis gemaakt. Wat me het meeste zal bijblijven zijn de momenten van verbinding, die stilte voelen in mijn hart. "

Yvonne

"De fijne groep gelijkgestemde vrouwen bracht het beste in elkaar naar boven en er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Dat kwam als een cadeautje! Samen hebben we gelachen, gezongen, gedanst, gewandeld en zijn we stil geweest. En ook fijn juist af en toe alleen te zijn en de stilte op te zoeken met een boek op een mooi plekje. Genieten! Wat een verrassing om in zo’n korte tijd weer helemaal bij mezelf te komen, onder de liefdevolle begeleiding van Dorinde. Zij weet je als geen ander mee te nemen in haar les, straalt rust uit en vrolijkt je op met haar heerlijke grote glimlach!

Heerlijk relaxt en opgeladen weer naar huis!"

 

Joyce

"Ik had mij heel last minute opgegeven voor het retreat van Dorinde, en het bleek een schot in de roos. Dru Yoga is echt een yogavorm naar mijn hart! Een beetje een combi met Chi Kung, die rust en energie. Bewegingen met aandacht en intentie. Prachtig! 

Dorinde geeft het retreat vorm met veel aandacht voor detail. Iedere les, iedere ontspanning en iedere meditatie geeft zij vanuit haar hart, doorleefd en puur, en dat voel je. Ik kom graag nog eens terug!"

Saskia

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterende bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2023 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

 

Kamer met badkamer:
€ 510 - 1p kamer 
€ 425 - 2p kamer
€ 370 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 470 - 1p kamer
€ 395 - 2p kamer
€ 350 - 3/4p kamer 

 

€ 315 - eigen tent / camper
€ 295 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

-onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting (€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Badend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page