top of page

Yoga Weekend in Zeeland

Eric Huisman

Kijk op 1,5 meter retraites voor de aanpassingen in onze accommodaties en programma's.

"Eric is een vrije geest die oude technieken combineert met moderne inzichten om mensen te helpen zichzelf te ont-dekken."

 

Eric is een yogi, energetisch therapeut, yoga leraar, software ontwikkelaar, vader van een mooie zoon, partner van een lieve vriendin, bewust levensgenieter, muziekliefhebber en een student van het leven. Hij ontdekte Yoga door een persoonlijke crisis en dat voelde als thuiskomen. Yoga is voor hem een manier om zichzelf te ont-dekken en te helen.

 

Eric volgde lessen en training in vele vormen van Yoga waaronder: Dynamic Yoga, Iyengar Yoga, Mindful Yoga, Tibetan Yoga, Liquid flow Yoga en Yoga Therapy. Hij is een gecertificeerd yoga docent, en volgde Yoga teacher training in Pralaya Yoga bij Robert Boustany en Dorinda Farver. Pralaya is gericht op het voorkomen van blessures door het versterken van onderontwikkelde spieren zodat er meer balans komt in het lichaam. 

 

Door Yoga heeft Eric ontdekt dat hij een gave heeft gekregen om mensen te helpen. Hij gebruikt zijn gave als energetisch therapeut om blokkades te transformeren zodat levensenergie weer kan gaan stromen. Als je meer over Eric wilt lezen bekijk dan zijn website.

31 juli - 1 aug 2021
Eric Huisman
Free Spirit Yoga

Programma:  Free Spirit Yoga 

Vrijheid

We hebben allemaal wel eens het gevoel een beetje vast te zitten. Zeker nu de laatste maanden onze vrijheid zo werd ingeperkt. Hoe fijn is het om deze vrijheid weer meer terug te krijgen en dat je weer je naar dit retreat kunt komen. Maar onze vrijheid wordt niet alleen van buitenaf ingeperkt, onze denkpatronen, onverwerkte emoties en lichamelijke problemen beperken ons ook. Hierdoor zijn we niet volledig vrij, maar dit is voor ons zo "normaal" dat we er vaak niet van bewust zijn. Bewust worden van onze mogelijkheden en beperkingen is de eerste stap naar meer vrijheid. Dit retreat gaan wij door middel van beweging, ademhaling en lichaamswerk onszelf vrij maken in lichaam en geest. Hierdoor kan spanning afvloeien en jouw levensenergie weer goed gaan stromen.

 

Oefeningen

De lessen zijn een combinatie van verschillende technieken uit yoga, mindfulness en minder conventionele oefeningen uit energetisch lichaamswerk. De oefeningen zijn eenvoudig en voor iedereen toegankelijk, maar zijn tevens een uitnodiging om jezelf op een diep niveau te ont-dekken en te helen. Hierdoor zijn de lessen voor alle niveaus interessant.

Het laatste jaar heeft Eric veel inspiratie opgedaan uit de nieuwste inzichten in het bindweefsel/fascia (Anatomy Trains van Thomas Meyers), die verwerkt worden in de lessen. We gaan samen bewegen zodat jouw natuurlijke energie weer gaat stromen, en jij je weer open en vrij kunt voelen.

Optie: energetische behandeling

Eric is tevens energetisch therapeut en tijdens het weekend is er de mogelijkheid om bij hem een energetische behandeling te boeken. 

Meer informatie over zijn behandelingen is te lezen op zijn website: www.indicate-spirit.com

"De behandeling van Eric was super, heel bijzonder en vertrouwd. Hij liet duidelijk zien dat hij echt vanuit liefde werkt. Ik geef een 10!" (Dorine)

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland tuin
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland
Zen
Yoga zaal in Zeeland
yoga Eric
yoga verbinden

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page