Yoga-Weekend in Zeeland

 

Eric Huisman

Heb jij last van lichamelijke of geestelijke klachten zoals rugpijn, vermoeidheid, depressie of burnout? Of heb je het gevoel dat je ballast uit het verleden meedraagt waardoor je beperkt wordt om volledig te leven. Dit zijn signalen dat jouw levensenergie niet goed stroomt. Ik kan jou hierbij helpen.

Mijn naam is Eric Huisman en ik heb een gave gekregen om blokkades te transformeren zodat levensenergie weer kan stromen. Levensenergie is de mysterieuze kracht die ons hart doet kloppen en ons met elkaar verbindt. Vanuit Yoga wordt deze Prana genoemd en de Chinezen noemen haar Chi. Als de levensenergie niet goed stroomt dan ervaar je belemmeringen om volledig te kunnen leven.

Door Yoga heb ik ontdekt dat ik een gave heb gekregen om mensen te helpen om deze blokkades op te heffen en de levensenergie weer te laten stromen.  Ik ben heel dankbaar om deze gave te gebruiken in mijn lessen en behandelingen. Ik geef Yoga, massages, energetische werk (energy healing) en holistisch coaching.

Voor meer info zie mijn website: www.indicate-spirit.com.

27-29 maart 2020
Free Spirit Yoga

Programma:  Free Spirit Yoga 

Volledig leven vanuit het hart

Leef jouw mooiste leven vanuit jouw hart. Maar dit is niet altijd even makkelijk want door wat je meemaakt in je leven kan je hart bedekt raken en het hoofd de overhand nemen. Dit weekend gaan wij samen het hart ont-dekken. Door middel van yoga, ademhaling en lichaamswerk gaan we onszelf vrij maken in lichaam en geest. 

Het hart is sterk gekoppeld aan de levensenergie (Prana) en de adem (Pranayama). Daarom gaan we oefeningen doen die er voor zorgen dat het lichaam spanning los kan laten en jouw energie weer goed kan gaan stromen. Natuurlijk met yoga en meditatie, maar ook door minder conventionele oefeningen uit de bio-energetica en Jin Shin Jyutsu. Waarom zouden we ons beperken tot yoga, als er nog zoveel andere mooie technieken zijn?

Yoga

De yogaoefeningen zijn enerzijds gericht op het ontspannen van je lichaam en anderzijds op het versterken van zwakkere spieren. Door op je lichaam te focussen, haal je je aandacht uit je hoofd en kun je weer thuiskomen in je lichaam. We combineren de oefeningen met ademhalingstechnieken, die je helpen bewuster met je energie om te gaan en meer in het 'nu' te komen. Met bewust-zijn mag je gaan ontdekken waar je mogelijkheden (en je grenzen) liggen. De yoga oefeningen zijn in het algemeen vrij eenvoudig en heel toegankelijk voor mensen met weinig of geen yoga ervaring. De meer ervaren yogi zal echter met hernieuwde aandacht zijn of haar yoga practice kunnen verdiepen.

Andere technieken

Bio-energetica is een vorm van lichaamswerk dat via simpele oefeningen spanningen en blokkades laat wegvloeien zodat we ons weer "heel" gaan voelen. We hebben allemaal de gave om onszelf te helen en de verbinding met ons ware "zijn" te ont-dekken. Dit is ook de filosofie achter de Japanse zelfhelings techniek Jin Shin Jyutsu. Ik vind deze technieken een verrijking van mijn practice en daarom wil ik ze graag met je delen in mijn workshops, zodat je ze na het weekend ook zelf thuis kan blijven gebruiken.

Kortom we gaan samen op een speelse manier ont-dekken en bewegen waardoor je natuurlijke energie weer zal gaan stromen. Het doel is om je vrij te kunnen voelen in lichaam en geest. 

Optie: energetisch lichaamswerk behandeling

Eric is tevens energetisch therapeut en tijdens het weekend is er de mogelijkheid om bij hem een behandeling te boeken ter verdieping. 

Meer informatie over zijn behandelingen is te lezen op zijn website: www.indicate-spirit.com

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

yoga Eric
Zeeland tuin
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Yoga namasté
Zeeland retreat accommodatie
Wellness yoga weekend
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland
yoga verbinden

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door een van onze favoriete chefs Karin (van PuurKokenMetPassie.nl)  of Joris (van JoriciousDelicious.nl). Zij kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

My Own Retreat is een initiatief van FIT body & mind. Met 10 jaar ervaring in het organiseren van "well-being retreats" geeft zij hiermee een platform aan yoga studio's en docenten om hun eigen yoga retreat neer te zetten. Docenten kunnen zich hierdoor helemaal richten op een eigen invulling voor het yoga programma, zonder afleiding van de planning en organisatie van een retreat.   Hieronder enkele voorbeelden uit het retreat aanbod van  FIT body & mind:

mindful sports
Meditatie
Massage Cursus
Tai Chi / Qi Gong
HSP
Yoga
Show More