top of page

Yoga-Weekend in Zeeland

 

Evelien Fokker

Evelien Fokker (1983) is eigenaar van YogaCello en De Gevoelige Snaar. Evelien biedt een unieke combinatie van yoga, cello, en meditatie, waarmee ze mensen begeleidt naar innerlijke rust en ontspanning.

In India volgde Evelien de hathayoga opleiding bij Vijay Gopala, Yoga Gita. Als holistische coach, yogadocente, psychologe en celliste organiseert zij vele workshops, lezingen, ligconcerten en retraites op inspirerende locaties in binnen- en buitenland. Op festivals (Happinez, Lorelei en Yogafestivals) zijn haar workshops druk bezocht en zij speelt ook graag samen met o.a. meditatieleraar Davidji en vele toonaangevende yogadocenten.

 

Door haar passies te combineren doet zij op toonaangevende wijze wat zij het liefste wilt en dat resoneert in alles. Je voelt haar aanstekelijke enthousiasme en passies. En dat inspireert! 

Meer info: www.yogacello.com en www.gevoeligesnaar.nl

“Evelien raakt je vanuit haar zijn. Aandachtig, gepassioneerd en bevlogen creëert ze kunstwerkjes van liefde en ontspanning. Geoefende vingers, verbonden met een hart dat weet wat het komt brengen in de wereld; dat voel je.” 

23-25 september 2016
Yoga, Cello &
Latifa Meditatie

Programma: Yoga, Cello & Latifa Meditatie 

Deze retraite met de speciale en unieke combinatie van yoga, de Latifa meditatie en muziek is een prachtige ervaring om echt in contact te komen met jezelf en met jouw gevoel. 

 

Naast de hatha yoga waar iedereen welkom is, ongeacht je ervaring, zullen de eeuwenoude resonantie van de Latifa, de trillingen van de cello en Eveliens stem je ook in beweging brengen.  

 

Latifa betekent ‘verfijning’ en komt uit het Soefisme. De Latifa meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven stappen van zingeving: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil. Een reis van inspiratie naar realisatie. 

 

Ervaar de rust, ruimte, ontspanning en stilte. Gun jezelf dit heerlijke cadeau!

 

Reacties van deelnemers:

- Wat een heerlijke ervaring! Licht en nuchter, tegelijk diepgaand. Zeer professioneel begeleid, wat vertrouwen geeft. Gedragen door de klanken van de cello. Ik ben opengegaan. Wanneer is de volgende keer?

- Ik eindigde vol lege ruimte, lichtheid & een glimlach in mijn ziel en op mijn gezicht. Aanrader, dus.

- Best combination EVER!!! I attended Evelien’s yoga and meditation with cello. Glorious, really inspired and healing. It will be so amazing at her next venue, I recommend it to anyone who can make it!

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 diner

20.00 Workshop van jouw docent

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

 Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door Joris (van "Joricious Delicious"). Onze favoriete chef kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Zijn maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Zeeland
Fruit uit de tuin
Zen
Yoga in de tuin
Zomerse salade
Yoga zaal Zeeland
Schouw slaapkamer_edited
Gevulde appeltjes met notenpasta

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

bottom of page