top of page
Yoga at Home
My Own Retreat.png

8 -10 november 2024
Adem & 
Restorative Yoga
Ontspan en herstel 

Maszena Stanecka
Heb jij behoefte aan diepe ontspanning?

Verminder stress en leer concrete tools om je ontspannen en in balans te voelen. Ervaar de kracht van je adem en restorative yoga.

 

Het hoge tempo van het moderne leven leidt tot veel gezondheidsproblemen. De oorzaak van de meeste klachten is terug te leiden naar stress. Als we druk en overprikkeld zijn, wordt het moeilijker om naar ons lichaam te luisteren en vergeten we simpelweg dat we tijd moeten maken voor ontspanning. Als we dan eindelijk een moment voor onszelf hebben, is dat vaak alsnog iets prikkelends, zoals een telefoonscherm of een andere vorm van vermaak waarbij we even niet hoeven na te denken. Dat kan misschien even prettig zijn, maar het geeft geen rust aan het zenuwstelsel.

 

Het goede nieuws is dat onze lichamen over een zelfhelend vermogen beschikken. In deze retraite ga je dat zelfhelend vermogen (re)activeren, zodat je een staat van diepe ontspanning bereikt. We combineren eeuwenoude kennis uit de yogaleer met de moderne wetenschap. Het weekend heeft een positieve invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid, en je merkt direct resultaat. Het mooie is dat als je deze kennis eenmaal hebt, je er je hele leven profijt van hebt. Je kunt het namelijk heel goed toepassen in je dagelijks leven.

 

We combineren ademhalingstechnieken met restorative yoga, een vorm van yoga die bekend staat om de helende eigenschappen bij stress. Tijdens restorative yoga lig je voor langere tijd in houdingen, soms wel tot 15-20 minuten per houding, waarbij je gebruik maakt van zogenaamde props (o.a. kussens en dekens). Hierdoor kan je zenuwstelsel tot rust komen, wat ervoor zorgt dat je hardnekkige spanningen kunt loslaten.

 

Doordat je langere tijd in stilte in de houding ligt, krijgt je lichaam de mogelijkheid om in een staat van diepe rust te komen. Je komt in een soort meditatieve staat waarin je vanaf een afstandje kunt kijken naar je drukke geest of pijnlijke emoties. Een beetje als de kunst van het niets doen, maar daarmee grote resultaten behalen.

 

"In diepe ontspanning verbind je je weer met wie je werkelijk bent, met wat er echt toe doet. Daar vind je de antwoorden”, zegt Maszena. Restorative yoga is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die herstellende zijn van een ziekte, burn-out of operatie.

 

Ademhaling is een andere bewezen en krachtige manier om stress te verminderen, maar helaas weten de meeste mensen niet hoe ze het goed kunnen inzetten.

 

De manier waarop de meeste mensen ademen is niet alleen inefficiënt, maar draagt zelfs bij aan de stress. 9 van de 10 volwassenen ademt verkeerd! In dit programma leer je herkennen hoe je ademt en krijg je eenvoudige, maar effectieve tools om de kwaliteit van je adem te verbeteren. Ook als je last hebt van hyperventilatie of paniekaanvallen, een teken van chronische stress, is de adem een fijne tool. Een goede ademhaling geeft rust, zorgt voor ontspanning en laat lichaamsprocessen goed werken; de adem beïnvloedt namelijk de kwaliteit van je slaap, je immuunsysteem, je focus, je geheugen, je spijsvertering of zelfs rug- en darmklachten. Door je ademhaling te veranderen, kun je de manier waarop je je voelt veranderen!

 

Iedereen is welkom: jong en oud, ervaren yogi's en ook als je nog geen enkele ervaring met yoga en ademhalingsoefeningen hebt.

 

Ga het winterseizoen uitgerust en opgeladen in en gebruik de kennis voor de rest van je leven voor meer ontspanning.

IMG_7011_edited.jpg

Maszena Stanecka

Maszena is een Yoga Alliance erkende docent en ademcoach met 12 jaar ervaring in het geven van wekelijkse lessen. Daarnaast geeft ze workshops in yoga & welzijn, retraites en 1 op 1 sessies voor diepe ontspanning en stress relief. Zij heeft verschillende yoga opleidingen gevolgd , 300 uur Vinyasa, 200 uur Prana Vinyasa en Restorative yoga.

 

Al sinds haar jeugd voelt Maszena zich aangetrokken tot yoga, natuur, bewustwording en een holistische benadering van welzijn. Haar studie Natuurgeneeskunde bracht haar veel kennis over de menselijke gezondheid, onze relatie tot onszelf en alles wat leeft en hoe vaak die relatie in onze moderne wereld krankzinnig verstoord is. De moderne mens heeft zich van de natuur vervreemd, met een stress pandemie en allerlei stress gerelateerde klachten als gevolg. 

 

Yoga herinnert ons dat we niet verschillen van de natuur. We maken deel uit van haar en zijn allemaal verbonden. Door contact te maken met de wijsheid van ons lichaam, naar binnen te keren en te leren luisteren, kunnen we de balans in onszelf herstellen. Yoga geeft mij de mogelijkheid om bewust te leven, me thuis te voelen in mezelf en in het hier en nu aanwezig te zijn. Ik volgde mijn eerste yogales toen ik begin 20 was. De docent zei dat we in de poses naar het geluid van onze adem moesten luisteren, waarbij ik mijn eerste aha-moment had: ik ervaarde een hogere staat van bewustzijn en ik voelde meer ruimte in mijn lichaam, maar ook in mijn geest en mijn hart. Ik begon regelmatig lessen te volgen. Door de jaren heen heeft mijn yoga practice ervoor gezorgd dat ik mijn emoties, mijn geest en mijn patronen kan observeren. Het voelt onwijs bevrijdend. Dit geeft mij ondertussen al jaren de inspiratie en kracht om met de uitdagingen van de practice buiten de mat om te gaan: het Leven.

 

Maszena geeft graag flow yogalessen die zijn afgestemd op de ademhaling, maar ze is ook gespecialiseerd in Restorative yoga. In beide vormen is de ademhaling essentieel. “Restorative yoga is voor mij het ultieme cadeau aan mezelf: de tijd gaat langzamer, het heelt mijn zenuwstelsel, mijn lichaam en mijn ziel. Het is echt het medicijn voor de snelheid van de moderne wereld en het brengt balans in mijn leven.”

 

Gefascineerd door de magie van de adem heeft ze een onderzoek gedaan naar de invloed ervan op het geestelijk en lichamelijk welzijn. Toen realiseerde ze zich hoe nauw de kwaliteit van de adem in verband staat met de algehele gezondheid, en vooral met chronische stress. Ze ontwikkelde de training De kunst van het ademhalen en ontspanning, waarin je leert om op een optimale manier te ademen en je ademhaling zo in te zetten dat je gezondheid verbetert.

 

Ze geniet net zo van het werken met groepen als van het geven van diverse 1 op 1 sessies met reiki, chakra balancing, klankschaalmassages, stress- en ademcoaching, energy readings en healings. Maszena’s missie is om in elke sessie een veilige ruimte te creëren waar je je kunt ontspannen en dichterbij jezelf en je unieke potentieel kunt komen.

 

Haar motto is “Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, is al in je. Hier en nu.”

image2_edited.png

“ Ik kon jarenlang niet ontspannen, door Maszena’s training lukt het nu wel. Ik voel me veel beter in mijn vel.”

Jetty

“ De begeleiding van Maszena is helder, rustig en deskundig. Meer geleerd dan ik verwacht had.”

 

Tim

“Maszena heeft een prettige stem om naar te luisteren en straalt kalmte en rust uit. Ik vond de training heel waardevol.”

Anita

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page