top of page
Warm Up on the Beach
My Own Retreat.png

21 -23 juni 2024
Yin Yoga & Triggerpoints

Voel je diep ontspannen en in je kracht.

Pauline Suidman

"aanbeveling."

 

Naam
 

"aanbeveling."

 

Naam
 

Heb je zin om meer jezelf te zijn? 

Grenzen verkennen en verleggen met yoga begint met bewustzijn van je innerlijke comfort zone, de zone waarin dezelfde gedachten steeds voorbij komen, de vaste rollenpatronen met de mensen om je heen houvast geven, je voedselpatroon een status quo is en je reactie en anticipatie op de wereld om je heen gebaseerd is op gewoonte. Het aftasten van je grenzen geeft groeimogelijkheden en de mogelijkheid tot verandering van vaste structuren en gewoontes, en stelt je in staat om jezelf te zijn/worden.

Dit weekend gaan we ons verdiepen in de Yin Yoga. Naast de veelal bekende rustige Yin yoga oefeningen, gaan we nog dieper de ontspanning in door middel van foamrollers, triggerpoints, Yin yoga en guasha.

Aan de hand van alle verschillende opleidingen die ik heb gedaan, kun je een mix van Yin stijlen verwachten. Ik combineer graag alle invloeden binnen de Yin Yoga , maar ook de kennis die inmiddels beschikbaar is vanuit ‘Fascia (bindweefsel) research’. Bindweefsel zit om alles heen (botten, spieren, organen etc), maar op celniveau ook nog tussen alle andere cellen.

 

We gaan Yin Yoga vanuit verschillende invalshoeken beleven. Daarnaast passen we guasha toe en gaan op zoek naar onze triggerpoints. Met Yin Yoga stimuleer je dus je hele lichaam. Die stimulans (tractie en compressie) heeft veel effect op je hele zijn: Je energiestroom, flexibiliteit, maar ook kracht neemt toe, evenals de afgifte van bepaalde stoffen, het verandert je chemie; je gaat je fijner en meer ontspannen voelen.

IMG_7011_edited.jpg

Pauline Suidman

Yoga brengt je van onrust naar rust, van spanning tot ontspanning en van verstoorde balans naar gezondheid. En dat is wat het mij ook heeft gegeven en nog steeds geeft.

Ik begon mijn yogapad in 2001 in Californie. We verhuisden naar the USA met 3 kleine kinderen waarvan de jongste ernstig ziek was geweest. Zijn ziek zijn en de jarenlange stress ervan kon ik geleidelijk aan laten gaan met yoga. Toen we in 2003 naar Chicago verhuisden ben ik op advies van mijn teacher uit Californie de teacher training gestart.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met opleidingen (in die jaren waren ze in the USA al een stuk verder dan hier op yogagebied) Ik blijf graag geinspireerd voor mezelf maar ook  voor de yogaleerlingen. Het blijven ontwikkelen van mezelf binnen de yoga geeft mijns insziens ook impulsen en groei voor de yogi’s in de les.

Ik heb alle mogelijke Yin Yoga opleidingen gevolgd (begonnen bij de oprichter Paul Grilley) en daarna nog een stuk of 8 want Yin is voor mij heel belangrijk geworden. En naast Yin doe ik ook nog steeds actieve trainingen en specialisaties, afijn, het zijn er inmiddels zoveel, maar het blijft uiteindelijk yoga!

Ik ben inmiddels weer 10 jaar terug uit The States, de kinderen studeren, ik heb een yogastudio in Vught en geef les aan ouderen in Vianen. Daarnaast volg ik momenteel een opleiding Guasha Therapie. Hier haal ik ook weer allerlei inspiratie uit voor in de yogales, dus laat je verrassen dit weekend.

 

Van origine kom ik uit de zorg: verpleegkundige (o.a. Intensive care), casemanager, auteur van studieboeken en beleidsmedewerker. Ik heb al vaak gemerkt dat dit een handige achtergrond is voor het geven van Yoga. Een nuchtere aanpak  en humor karakteriseren mijn stijl van lesgeven.

 

De afgelopen jaren heb ik veel mensen verloren, daardoor nogal wat rouwprocessen beleefd. Wat heeft de yoga en het les geven me bij mezelf gehouden! Ik gun iedereen dat gereedschap: het leven, hoe moeilijk ook soms, wordt hanteerbaar en fijner met yoga, welke vorm dan ook

Pauline Suidman

Al "Het is atijd fijn om naar een les van Pauline te gaan. Ze weet heel veel en brengt dit perfect over.
Is altijd vriendelijk en denkt met je mee.
echt een aanrader!"

 

Bastienne

"Ben net begonnen met de lessen bij Pauline, maar er zit nu al meer souplesse en ruimte in mijn lichaam. Pauline weet duidelijk waar ze mee bezig is! Heel professioneel en ontspannen en ze weet precies waar je een kussentje nodig hebt of net even je houding aan moet passen."

Ingrid

"Pauline maakt yoga fun! En niet alleen dat; ze geeft je de perfecte opbouw en heeft de gedrevenheid, gedegen kennis en passie waarmee ze haar teachings op een kwalitatief zeer hoog niveau overbrengt." 

 

Susan

Het programma

Hieronder vind je een voorbeeld programma. Soms zijn de lessen iets langer of komt er een extra les voor wie wil op zaterdag middag. Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/workshop van één van de andere programma's van dit weekend. Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

 VRIJDAG

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.30 vrije tijd: massage / wellness

Geniet na van jouw eerste avond met een kopje thee bij de open haard en daarna een goede nachtrust in jouw nette, comfortabele kamer.

 

ZATERDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch

13.30 vrije tijd:

wandelen / massage / wellness 

of een er op uit met een leenfiets 

18.30 diner

20.00 Open les / workshop

21.30 vrije tijd: massage / wellness

ZONDAG

08.00 Open les / workshop

09.00 ontbijt

10.30 Workshop van jouw docent

13.00 lunch 

14.00 afsluiting 

Na onze afsluiting, kun je nog altijd een wandeling maken in de omgeving of even een terrasje pakken in nabijgelegen Zierikzee.

Kijk maar waar je zin in hebt.

vegetarisch maaltijden
yoga in de tuin
yoga workshop
aan zee
Zeeland
wellness ruimte
voetenbad
Sauna
Terras bij het zwembad
open haard
Zeeland (6).jpg

Reserveer nu jouw plek.

Spreekt deze retraite jou aan?

Reserveer dan nu jouw plek met een aanbetaling van 100 euro. 

 

Het resterend bedrag mag je betalen wanneer het jou schikt tot kort voor aanvang van de weekend retraite. 

 

We hebben een beperkt aantal kamers beschikbaar met en zonder eigen badkamer, en vol is vol. 

 

We kijken er naar uit jou te

verwelkomen in Zeeland!

2024 Tarieven

3 dagen / 2 overnachtingen

Kamer met badkamer:
€ 540 - 1p kamer 
€ 445 - 2p kamer
€ 380 - 3/4p kamer

 

Kamer met wastafel

en gedeeld sanitair:
€ 495 - 1p kamer
€ 410 - 2p kamer
€ 360 - 3/4p kamer 

 

€ 320 - eigen tent / camper
€ 300 - overnachting elders

Inclusief

- BTW voor particulieren

- 3 lessen van jouw eigen docent

- 3 open lessen (ook van de andere aanwezige docenten)

- Bedlinnen en handdoekset

     (n.v.t. bij eigen tent/camper)

- Volpension met 2X ontbijt,

2X lunch en 2X diner

- onbeperkt thee

- gebruik wellness faciliteiten

inclusief sauna's en zwembad

- leenfietsen

Exclusief

- Massage(s) 

- Consumpties in de bar

- Toeristenbelasting

(€ 1,90 per dag)

- Vervoer > zie carpool info

- Reis/annuleringsverzekering

algemene voorwaarden bekijken

Relax Arrangement = 50 euro korting

Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma willen volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je wel toegang tot de open lessen (voor het ontbijt of na het diner).

Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

OOnze plek in Zeeland

 

Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onze favoriete chefkok, die zich kenmerkt door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust',  en passend bij het weekend.

 

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zwemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een van de gratis leenfietsen. Maar uiteraard kun je ook lekker ontspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

Het is de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

 

Bereikbaarheid

 

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf Amsterdam, en 1,5 uur vanaf Utrecht of Eindhoven.

 

Om carpoolen te faciliteren, zullen wij deelnemers met elkaar in contact brengen. Op het carpool forum voor deelnemers, kun je aangeven vanuit welke plaats je een lift zoekt of aanbiedt, en met andere deelnemers contact zoeken. Het wachtwoord voor de Carpool pagina krijg je toegestuurd in de bevestigingsmail.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page