Yoga-Weekend in Zeeland

Pauline Suidman

Yoga brengt je van onrust naar rust, van spanning tot ontspanning en van verstoorde balans naar gezondheid. En dat is wat het mij ook heeft gegeven en nog steeds geeft.

Ik begon mijn yogapad in 2001 in Californie. We verhuisden naar the USA met 3 kleine kinderen waarvan de jongste ernstig ziek was geweest. Zijn ziek zijn en de jarenlange stress ervan kon ik geleidelijk aan laten gaan met yoga. Toen we in 2003 naar Chicago verhuisden ben ik op advies van mijn teacher uit Californie de teacher training gestart.

 

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met opleidingen (in die jaren waren ze in the USA al een stuk verder dan hier op yogagebied) Ik blijf graag geinspireerd voor mezelf maar ook  voor de yogaleerlingen. Het blijven ontwikkelen van mezelf binnen de yoga geeft mijns insziens ook impulsen en groei voor de yogi’s in de les.

Ik heb alle mogelijke Yin Yoga opleidingen gevolgd (begonnen bij de oprichter Paul Grilley) en daarna nog een stuk of 8 want Yin is voor mij heel belangrijk geworden. En naast Yin doe ik ook nog steeds actieve trainingen en specialisaties, afijn, het zijn er inmiddels zoveel, maar het blijft uiteindelijk yoga!

22-24 juli 2022
Pauline Suidman
Pauline Suidman
Yin Yoga & Triggerpoints

k ben inmiddels weer 10 jaar terug uit The States, de kinderen studeren, ik heb een yogastudio in Vught en geef les aan ouderen in Vianen. Daarnaast volg ik momenteel een opleiding Guasha Therapie. Hier haal ik ook weer allerlei inspiratie uit voor in de yogales, dus laat je verrassen dit weekend.

 

Van origine kom ik uit de zorg: verpleegkundige (o.a. Intensive care), casemanager, auteur van studieboeken en beleidsmedewerker. Ik heb al vaak gemerkt dat dit een handige achtergrond is voor het geven van Yoga. Een nuchtere aanpak  en humor karakteriseren mijn stijl van lesgeven.

 

De afgelopen jaren heb ik veel mensen verloren, daardoor nogal wat rouwprocessen beleefd. Wat heeft de yoga en het les geven me bij mezelf gehouden! Ik gun iedereen dat gereedschap: het leven, hoe moeilijk ook soms, wordt hanteerbaar en fijner met yoga, welke vorm dan ook

Programma:  Yin Yoga & Triggerpoints

Grenzen verkennen en verleggen met yoga begint met bewustzijn van je innerlijke comfortabele zone, de zone waarin dezelfde gedachten steeds voorbij komen, de vaste rollenpatronen met de mensen om je heen houvast geven, je voedselpatroon een status quo is en je reactie en anticipatie op de wereld om je heen gebaseerd is op gewoonte. Het aftasten van je grenzen geeft groeimogelijkheden en de mogelijkheid tot verandering van vaste structuren en gewoontes, en stelt je in staat om jezelf te zijn/worden.

Dit weekend gaan we ons verdiepen in de Yin Yoga. Naast de veelal bekende rustige Yin yoga oefeningen, gaan we nog dieper de ontspanning in door middel van foamrollers, triggerpoints en Yin met ‘scraping’.

Aan de hand van alle verschillende opleidingen die ik heb gedaan, kun je een mix van Yin stijlen verwachten. Ik combineer graag alle invloeden binnen de Yin Yoga , maar ook de kennis die inmiddels beschikbaar is vanuit ‘Fascia (bindweefsel) research’. Bindweefsel zit om alles heen (botten, spieren, organen etc), maar op celniveau ook nog tussen alle andere cellen. Met Yin Yoga stimuleer je dus je hele lichaam.Die stimulans (tractie en compressie) heeft veel effect op je hele zijn: Je energiestroom, flexibiliteit, maar ook kracht neemt toe, evenals de afgifte van bepaalde stoffen, het verandet je chemie; je gaat je fijner en meer ontspannen voelen.

 

In Amerika heb ik een opleiding Triggerpoints voor yogadocenten gevolgd, wat nog helemaal niet bekend is in Nederland. De informatie en ervaring in een Triggerpoint-yogales kan zomaar je hele "yoga-practice" veranderen, maar ook verbeteren. Het is eenvoudig om te doen, te snappen en uit te voeren. Ik leer je om je eigen triggerpoints te behandelen en daarna voel je wellicht meteen een verschil in de daarop volgende yogahoudingen.

Extra:   Als extra optie kun je ook meedoen met een open les/ workshop van één van de andere programma's van dit weekend.

Klik op "Docenten" om te zien welke programma's de andere docenten aanbieden tijdens jouw weekend.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Vrijdag

17.00 aankomst 

18.00 opening 

18.30 Workshop van jouw docent

20.00 diner

21.00 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zaterdag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch

13.30 vrije tijd: wandelen/wellness 

18.30 diner

20.00 Open les/workshop

21.30 vrije tijd: sauna, chillen

 

Zondag

08.00 Open les/workshop

09.00 ontbijt

11.00 Workshop van jouw docent

12.30 lunch & afsluiting

13.30 vrije tijd: wandelen/massage

Vrije tijd

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf. Op deze prachtige locatie kun je genieten van massages, sauna, en zwembad. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker chillen (met een boek) in de woonkamer of op het terras.

 

Massage

behandelingen worden verzorgd door onze eigen masseur. Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

 

Relax arrangement
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de open workshops (voor het ontbijt of na het diner). Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

Zeeland (4)
Zeeland (7)
Zeeland tuin
Zeeland retreat relaxen buiten
Zeeland retreat accommodatie woonkamer
Zeeland (1)
Zeeland V (59)
Zeeland V (24)
Zeeland retreat in de natuur
Zeeland V (70)
Wellness yoga weekend
Zeeland-V (113)
Zeeland ontspannen in wellness
Zeeland (2)
Zeeland-V (57)
Zeeland V (26)
Gezond en lekker eten van Karin Baank
Zeeland retreat workshop buiten
Zeeland retreat accommodatie zwembad in
Zeeland retreat accommodatie
Yoga - Mindfulness - HSP
Zeeland yoga
Yoga ontspan
Zeeland
Zen
Yoga zaal Zeeland
Yoga zaal in Zeeland

Ons verblijf in Zeeland

​Wadend in ruimte en rust, tussen  het karakteristieke Zeeuwse kustdorpje Renesse en Zierikzee, ligt onze inspirerende en rustgevende yoga plek “De Schouw”. Ondanks dat Zeeland zo dichtbij is, heb je hier echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

 

Het gezellige en karakteristieke gebouw is licht, ruim en bijzonder sfeervol met zijn prachtige architectuur. Er zijn mooie yoga ruimtes, een sfeervolle woon- en eetkamer en een stiltekamer waarin je helemaal naar binnen kunt keren. Ook is er een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes.

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes en een buitenzwembad. De grasweide nodigt uit om lekker veel buiten te zijn, en als het kan zullen we daar ook de yoga workshops doen.

 

De Schouw heeft verschillende type kamers, elk passend in de karakteristieke stijl van het gebouw. De nette kamers hebben comfortabele bedden opgemaakt met fris beddengoed, en basic maar schone badkamers. De prijzen van de verschillende kamers vind je onder het menu kopje tarieven.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en gemaakt door onder andere chef Karin (van PuurKokenMetPassie.nl).  Onze chefs kenmerken zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. De maaltijden zijn van eerlijke, verse en natuurlijke ingrediënten, 'bewust', eerlijk en passend bij het weekend.

Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Geniet van de tijd voor jezelf. Wellicht wil je jezelf verwennen met een massage behandeling die worden verzorgd door onze eigen masseur(s). Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs, waarvoor je je terplekke kunt inschrijven.

 

De prachtige Zeeuwse omgeving nodigt uit voor een wandeling in de duinen of in het bos, om te gaan zemmen of uitwaaien aan het strand, of om te gaan fietsen op een (leen)fiets. Maar uiteraard kun je ook lekker onspannen met een boek op de bank of chillen in de woonkamer of op het terras.

 

In het kort, de ideale plek voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en de natuur. Kortom, de ideale plek voor jouw yoga retreat!

Bereikbaarheid

Ons Yoga retreat ligt in Noordgouwe, vlak bij Zierikzee. Het is makkelijk bereikbaar per auto, en er is genoeg parkeer gelegenheid op het terrein. Via onze carpool pagina zullen wij deelnemers de mogelijkheid geven om zelf een lift naar Noordgouwe te regelen.

 

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).